OBAVY SE NENAPLNILY

OBAVY SE NENAPLNILY

Valosunu se nepovedlo splnit očekávání, které do zápasu určitě vkládal. Unavený Nymburk mohl být snadnější kořistí, než nakonec byl. Naše hráčky byly v utkání basketbalovější a po zásluze vyhrály 74:63.

Týmové statistiky obou soupeřů byly poměrně vyrovnané. Úspěšnost střelby byla dokonce na chlup stejná, na doskocích mírně vyhráli domácí, lepší byli v bodech z rychlých protiútoků. Naše převaha byla nejsilnější v počtu získaných míčů, z čehož pramenilo i více střeleckých pokusů, o kapku lepší jsme byli v střelbě za tři body. Domácí se snažili být agresivní, ale i přes časté výtky svého trenéra nedokázali využít naší vyšší míry únavy. „V momentě, kdy jsme se dokázali vyrovnat agresivitě Valosunu, ukázala se naše herní vyzrálost a dostávali jsme se do výraznějšího vedení,“ vypíchl rozdílový prvek hry náš trenér.

 

Domácí Valosun hrál zpočátku agresivně a snažil se naše podkošové hráčky tvrdě dostávat od koše. Na Jessicu nasadili Adamcovou a pak Švrdlíkovou ve snaze ji co nejvíce izolovat od míče. Bylo jasné, že rozhodčí nemohou všechno napískat. Projevilo se to především na konci prvního poločasu, kdy arbitři utkání přeci jen připustili tvrdší hru bez míče, navíc naše hráčky pod dojmem desetibodového vedení ubraly na agresivitě. Nakonec se díky tomu Valosun přiblížil na rozdíl jednoho bodu.

 

V první čtvrtině jsme se snažili často dostávat míče z perimetru na podkošové hráčky Egle nebo Šípu a rekrutovaly z toho otevřené střely se solidním procentem úspěšnosti. Špatný nebyl ani náš útočný doskok. Z bodové přetahované v prvních šesti minutách se v sedmé minutě vymotali lépe domácí, kteří za stavu 15:13 zblokovali Sašu a na druhé straně košem s faulem šli do pětibodového vedení (18:13). Kontaktní trojku vyslala Lenka Bartáková, která potvrdila dobrou formu z minulého zápasu v Ordu.

 

O přestávce mezi čtvrtinami nabádal na lavičce trenér Svoboda své hráčky k tvrdosti pod košem a častějšímu hraní dvojiček. Místo kýženého navýšení náskoku přišly nepovedené střely, které jsme si doskočili a tah na koš brzdili domácí jen za cenu faulu. Po čtyřech trestných hodech v řadě jsme vedli 24:21 a trenér si Valosunu si vzal oddechový čas. „Nevymýšlejte hovadiny, míč musí lítat. Musíme hrát rychle dopředu, musíme je uhonit,“ zněly jednoznačné příkazy z lavičky. Jenže domácí hráčky nedokázaly pokyny kouče naplnit. Po necelých pěti minutách měly už čtyři fauly a dvakrát v řadě kvůli ztrátě útok ani nedokončily. Trenér Kurucz poslal na hřiště Alenu Huňkovou a ta se mu za důvěru odvděčila královsky. Během dvou minut doručila do brněnského koše osm bodů. „To bylo perfektní střídání Ály Huňkové, která kromě bodů i dobře bránila,“ chválil trenér Kurucz. Individuální výkon Aleny se promítl do skóre, vedli jsme 32:23 a náskok devíti bodů jsme ještě za chvíli o dva body navýšili na 36:25. Náskok nám pomohl i ublížil zároveň. Pomohl k tomu, že jsme ukázali Valosunu, že s naší únavou a odevzdaností to nebude tak slavné, jak možná mohl někdo přepokládat. Na druhou stranu nám to ublížilo, že pod dojmem snadného vedení jsme přeci jen trochu snížili agresivitu. Po koši dala Mrhálková a Adamcová a náš trenér si vzal oddechový čas: „Chybí nám bojovnost o doskok, k tomu dvě ztráty a navrch and one (koš s faulem),“ hřímal na naše děvčata kouč. Bohužel se nepovedlo naše hráčky vyburcovat a domácí se dotáhli až na rozdíl jediného bodu.

 

Na začátku třetí čtvrtiny jsme vytěžili z útoku maximum. Hráli jsme trpělivě a došli jsme si buď pro faul, nebo jsme zakončovali v posledních sekundách útoku. Opět se začala prosazovat akce na Egle pod košem a ve 27.minutě jsme vedli 46:40. Radost nám pokazila Mrhálková trojkou a dva útoky, které jsme nedokázali dovést do bodového konce. Domácí se přiblížili na dostřel (45:46). Jenže pak se nenechala Šípa odradit prvním neúspěšným pokusem za tři body a z toho druhého navýšila na 49:45 (pro nás). Další koše přidaly Egle a opět Lenka Šípová. Vedli jsme o osm bodů a trenér Svoboda svolal své hráčky k poradě. Nelíbila se mu hra v útoku a rozladěn byl také z toho, že naše hráčky dávaly koše v posledních sekundách útoku: „Nesmíte na konci časového limitu pro útok povolit, ale naopak přitvrdit,“ radil Svoboda. Do konce čtvrtiny jsme se nakonec dostali na rozdíl 11 bodů.

 

Poslední čtvrtinu začala Chomenčuk košem, Kuster přidala koš s faulem a náskok se dostal až na 16 bodů (51:67). V dalším time outu si trenér Svoboda stěžoval na malou agresivitu i spatnou komunikaci v obraně: „Neumíte otevřít pusu! Jen s nima běháte a pokaždé si nymburská hráčka udělá, co chce.“ Náš trenér už pět, šest minut před koncem začal stahovat klíčové hráčky a domácí už jen malinko zmírnili svou porážku.

 

Body: Mrhálková 16, Vlková 15, Sanford 10 (6 doskoků), Švrdlíková 8 (6 doskoků), Šujanová 6, Sedláková 5, Adamcová 3 - Šikšniute 16, Kuster 14 (11 doskoků), Šípová 11, Chomenčuk 8 (7 doskoků), Huňková 8, Taylor 7, Bartáková 6, Bortelová 4, střelba za 2 body: 52/23:54/23, trojky: 10/2:14/4, TH: 20/11:22/16, doskoky: 48:41, asistence: 8:8, ztráty: 16:12, zisky: 6:12, fauly: 20:19, čtvrtiny: 19:16, 16:20, 14:24, 14:14

 
vloženo: 17.01.2016 23:58 / přečteno: 28095x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.