PO NEDĚLNÍM OBĚDĚ NA SLAVII

PO NEDĚLNÍM OBĚDĚ NA SLAVII

V netradiční den, avšak v tradiční čas nastoupí naše hráčky proti nebezpečnému týmu BLK Slavia Praha. Místo soboty se bude hrát v neděli od 14:00, protože Centrální hala na Tyršáku je v sobotu zaplněna.

Přestože náš tým drží v lize skvělou bilanci 14-1 a hostující BLK má poměr výher a porážek zatím 9-6, nečeká nás rozhodně lehký soupeř, kterého bychom slupli jak zákusek po nedělním obědě. „V podzimní utkání v Praze jsme zvítězili o 11 bodů zlepšenou hrou ve druhé půli,“ připomíná první vzájemný zápas trenér Dan Kurucz. Připomeňme, že jsme tehdy 10. října vyhráli v Praze 79:68, když se nejvíce dařilo Jessice Kuster s 20 b., Saše Chomenčuk a Lence Šípové, (obě 14 b.). 
 

„Důležité bude ubránit všechny tři Američanky, což jsou klíčové hráčky pražského týmu," připomíná Dan Kurucz "slávistky" Johnson, Vaughn a Kritcher. Speciálně nás trápila právě Krystal Vaughn, autorka 23 bodů a 7 doskoků. „Pozor si budeme muset dát také na zkušenou Darinu Johnovou, hlavně na útočné polovině," ví náš trenér.

 

V letošní sezoně v prvních pěti kolech se Slávii velice dařilo. Dokázala vyhrát na Žabinách s Ostravou, s VŠ Praha i v Trutnově a jedinou prohru zaznamenala v Karlových Varech. Další prohra přišla v 6.kole právě s naším týmem, ale pak Slavie deklasovala jak Strakonice (114:66)  tak překvapivě i eurocupový Valosun Brno (110:65). Prohra v Hradci v 10.kole se tak nějak dala očekávat. Na přelomu listopadu a prosince Slavie ještě třikrát vyhrála, když porazila Slovanku, Ostravu i Žabiny. V tabulce se po 13.kole dělila o 3. až 5.místo. Určitá krize přišla v posledních třech zápasech. Překvapila domácí prohra s Karlovými Vary a v lednu přišly dvě porážky od VŠ Praha a Trutnova.

 

To byl jeden z důvodů, proč soupeř udělal přes vánoční pauzu ve svém kádru několik zásadních změn. Hlavního trenéra Mihailo Počka, v této sezoně už druhý hlavní trenér, vystřídal na lavičce zkušený René Štěpánek. Došlo také k výměně hráček na postu středního rozehrávače. Kariéru přerušila z milých důvodů Hanka Nezdařilová, dlouholetá opora Pražanek a na její místo přivedl management klubu podle našeho očekávání Kateřinu Bartoňovou, která byla po vypadnutí Piešťanských Čajek z Eurocupu k dispozici.

 

„Ano, Kateřina nám byla o vánoční přestávce nabídnuta a já hodně tuto nabídku zvažoval. Nakonec jsme po této možnosti nesáhli, protože máme v našem kádru Véru a Lenny. Slávie Kateřinu, vzhledem k odchodu Hanky Nezdařilové, potřebovalo mnohem více. Každopádně je to skvělá hráčka a rozhodně bude pro svůj tým platnou hráčkou základní sestavy," uznává kvality Katky Bartoňové náš kouč. Katka nastoupila v zápase proti Trutnovu a za 33 minut nastřílela 11 bodů. „Nesmíme zapomenout na další hráčky, např. zkušenou Tesaříkovou, nadějnou Motyčákovou anebo dvě cizinky z Balkánu," dodává ještě kouč o kádru našeho nedělního soupeře. 

 

Náš tým se musel ve středu vypořádat v pohárovém utkání (výhra 80:76) proti Spartě (resp. "převlečeným" K. Varům) s velmi tvrdou hrou, kterou odnesla Tee Taylor zraněním krčním páteře, takže středeční večer trávila v motolské nemocnici. Naštěstí se ukázalo, že otřes mozku byl jen lehký a Tee hlásí, že bude k zápasu proti BLK připravena. I Slavie má za sebou pohárové utkání. Dokázala porazit strakonický tým, který v letošním kalendářním roce nemá špatné výsledky, vysoko 100:64. Díky zápasovému pavouku se oba týmy - Nymburk i Slávie - střetnou v polovině února ve čtvrtém kole, posledním před závěrečným turnajem FINAL 4 v Karlových Varech.

   

„Nedělní duel bude jistě těžké utkání. Hrajeme ale doma a pokusíme se přidat před domácími fanoušky další vítězství. Doufáme jen, že jich i v netradiční termín zápasu přijde hodně," říká na závěr náš trenér. 

 
vloženo: 23.01.2016 01:04 / přečteno: 30717x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.