EUROCUP POKRAČUJE VE ČTVRTEK

EUROCUP POKRAČUJE VE ČTVRTEK

Šest maďarských reprezentantek, po jedné ze Srbska a Běloruska, k tomu jedna hráčka z WNBA a jedna draftovaná do této soutěže, to je vizitka Aluinvent DVTK Miškolc, se kterým změříme ve čtvrtek 28.ledna od 19:00 hodin svoje síly v Eurocupu.

"Soupeř má neskutečně vyrovnanou desítku hráček na výborné úrovni. Pravidelné střídání a rozložení minut mezi devět, deset hráček umožňuje Miskolci udržet vysoké tempo po celý zápas,“ vyzdvihuje úroveň příštího soupeře kouč Daniel Kurucz.

 

Aluinvent DVTK Miskolc je družstvo podporované velkou slévárnou hliníku v Miskolci. Velký rozpočet tohoto klubu je patrný na hráčském složení a také na tom, že trenérem je Španěl Maikel Lopez. Tým Miskolce také zatím dosahuje odpovídajících výsledků - v součtu maďarské ligy a Eurocupu má úctyhodných 17 výher a jen 3 porážky. O vánoční přestávce sáhl sponzor Maďarek trochu hlouběji do "kapsy" a tak si DVTK mohl dovolit posilu "par-excellence" - křídelnici Taylor Hill, která byla členkou základní sestavy ženské NBA v týmu Washington Mystics a byla tedy spoluhráčkou například Kii Vaughn, hráčky USK Praha. Na rozdíl od Taylor Hill nebyla však Kia Vaughn v základní sestavě Mystics.

 

Nejproduktivnější hráčkou v domácí lize i Eurocupu je Alyssia Brewer, 190 cm vysoká hráčka na pozici čtyři. V maďarské nejvyšší soutěži doručuje průměrně 17,4 bodů na zápas a v Eurocupu 15,1 bodů, to vše při pobytu na palubovce kolem 26 minut. K tomu ještě dokáže doskočit v každém utkání průměrně necelých 10 míčů. Už teď je jasné, že Jessicu a Šípu čeká hodně práce s obranou této excelentní hráčky Miškolce.

 

Na pozici dvě se střídají dvě vynikající borkyně. Jednak Taylor Hill, pekelně rychlá hráčka s perfektním nájezdem a střelbou za dva body nebo Timea Czank, skvělá střelkyně za tři body. Společně s rozehrávačkou Horvath je v této činnosti v týmu nejlepší. Také pod košem nás čeká tvrdý oříšek. Dora Horti měří 196 cm a její výčet reprezentačních zkušeností začíná kadetskými léty už v roce 2001, k tomu přidejme Euroligu za Šoproň, Szolnok nebo Wislu Krakov. „Saša Chomenčuk bude muset nabrat do čtvrtka 20 kilo, aby jí dokázala vystrkat z podkošového prostoru,“ dodal s úsměvem náš trenér.

 

V družstvu je také Tatsiana Lichtarovič, která v minulém roce hájila barvy Hradce Králové. Jistě si pamatujete na její schopnosti. V maďarském týmu však do základní pětky nepatří, i když na hřišti tráví kolem dvaceti minut.

 

Otázka na trenéra Kurucze:  V čem může mít šanci náš tým proti družstvu složenému z takových individualit?

„Je potřeba individualitám soupeře hru “znechutit“ těsnou osobní obranou. Udělat něco podobného, jako se povedlo Jess na Ruffin-Pratt z Ordusporu. Žádným hvězdám nevoní agresivní obrana, nemají to rády.“

 

Družstvo Miškolce je nejproduktivnějším týmem Eurocupu s průměrem 78,4 bodů na zápas a v maďarské lize je to ještě o šest bodů na zápas více. Ani naše hráčky na tom střelecky nejsou špatně. V pořadí týmů ve střelbě drží aktuálně 8.místo se 72,8 bodů na zápas. Ve statistickém porovnání je ve všech ofenzivních činnostech na tom Miškolc lépe.

 

Dan Kurucz: „Musíme se soustředit na obranu. Nastudovat hru a rozebrat je v obraně. Připravit se chceme na jejich akce v postupném útoku a také na jejich typické silné individuální vlastnosti. Potřebujeme je rozhodit a udržet je na co nejmenším počtu bodů. Umíme dávat kolem sedmdesáti bodů a to můžeme nasypat i Miškolci. Důrazně budu hráčky varovat, aby nedopustili bodovou přestřelku. Padne-li hodně bodů, bude to pro nás nepříjemné.“ 

 

Při probírání dalších statistik najdeme, že na doskoku je na tom lépe zase Nymburk. V počtu doskočených míčů jsou naše hráčky nejlepší (DSK = 46 doskoků/zápas | DVTK = 37,1 doskoků – 23.místo). Bohužel, nás tíží více než 17 ztrát na utkání (Miškolc 13,3) a v kombinaci s 12,4 zisků míče na zápas z toho může dělat smrtící kombinaci. Je jasné, že omezení ztrát bude alfou a omegou možného úspěchu našeho družstva.

 

„Čím lepší družstvo, tím lépe umí potrestat za chyby. Z deseti ztrát může být deset zisků a minimálně dvacet bodů. V krajském přeboru ztratit míč ještě moc neznamená, ale na této úrovni jsou to téměř jisté dva body soupeře. Našim cílem je dostat se pod 10 ztrát. Nepředpokládám, že by na nás Miškolc vyrukoval se super vytaženou obranou, takže ztráty, pokud přijdou, budou spíše nevynucené. Proti rychlému protiútoku po zisku soupeře není možné bránit. Naší snahou musí být, aby soupeř hrál postupný útok,“ plánuje Dan Kurucz.

 
vloženo: 27.01.2016 16:09 / přečteno: 31740x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.