ZVLÁDNEME FYZICKY VALOSUN?

ZVLÁDNEME FYZICKY VALOSUN?

Naše hráčky startují v neděli v Brně těžké ligové období. Těžké v tom, že je čekají ti největší pronásledovatelé z ligové tabulky - Valosun Brno, Slavia Praha a Sokol Hradec Králové.

Prvním soupeřem bude Valosun Brno, který se v letošním roce stejně jako my přihlásil do poháru Eurocup. V těžké základní skupině skončil nakonec na třetím místě, ale obě prohry s Neapolí byly velice těsné a také na domácí palubovce statečně bojovali s družstvem Miškolce, které máme na programu za deset dní.

 

Valosun překonal říjnovou krizi a v posledních šesti zápasech, včetně utkání v Trutnově minulý týden, vyhrál. Nutno říct, že to nebyla žádná umrněná vítězství - VŠ Praha o dvacet, Trutnov a Karlovy Vary o patnáct a v brněnském derby smetl Valosun Žabiny o jedenatřicet. Když k tomu připočítáme, že Brno mělo týden na to, aby se pečlivě připravovalo a zároveň odpočinulo, nemůže nás na venkovní palubovce čekat nic snadného. Naopak naše hráčky musely urvat výhru v Turecku a přemístit se do Nymburka. Je skvělé, že vedení brněnského týmu vyšlo vstříc naší prosbě o přeložení zápasu a mohli jsme tak regeneraci prodloužit o nějakých dvacet hodin.

 

Po sobotním tréninku jsme se ještě zeptali našeho trenéra Daneila Kurucze.   

 

Jak jste využili poslední a zároveň jediný trénink před utkáním s týmem, který je v poslední době na vítězné vlně?

Utkání s Valosunem v Brně bude pro určitě patřit mezi nejtěžší zápasy v ŽBL.  Valosun má silný tým, je na vítězné vlně a soustředí se nyní už jen na českou ligu... Navíc hraje utkání doma, týden nehrál a mohl se tedy na nás pečlivě připravit. Naopak my jsme se na Valosun nemohli připravovat vůbec, protože jsem až do čtvrtečního večera podřídili všechno boji v Eurocupu s Ordusporem a z Turecka jsme se vrátili až v pátek večer. Klíčové hráčky z tureckého zápasu toho mají pochopitelně „dost“.  Ale zase třeba Véra Bortelová, která v Turecku nebyla, bude mít určitě velkou motivaci předvést na Valosunu všechno, co umí. Také počítám s větším nasazením Ály Huňkové, Moniky Verlíkové anebo Saši Chomenčuk, která sice v Turecku byla, ale za 8 minut (5 faulů, 8 bodů, 6 doskoků) unavená být nemůže a motivaci bude mít teď určitě ještě větší!

   

Jak se na tréninku pohybovaly „totálně nasazené“ Bartáková, Taylor, Šikšniute a Kuster?

Dnešní (sobotní) trénink byl spíše rekreačně-střeleckého charakteru. Šlo o to, aby se hráčky pohybovaly tak na 60% maxima, tedy aby tělo dobře regenerovalo. Jak známo, sportovcovo tělo nejlépe regeneruje při 50-60% výkonu (byť si sportovec možná myslí, že je lepší regenerace je ležet a nedělat nic (úsměv). Musíme věřit, že hráčky odehrají utkání na Valosunu z vnitřní energie, kterou si odvezly z Turecka. V pondělí jim dávám úplné volno pro psychickou regeneraci. 

 

Říká se, že radost rychleji odbourává únavu. Prožili jsme velkou radost?

Právě v to věřím do zápasu s Valosunem. Že ta naše výhra v Ordu dodá holkám psychickou pohodu a energii. Nohy ale asi těžké budou.

Radost byla samozřejmě obrovská. Postoupit mezi osmičku v Eurocupu se být zdál na začátku sezony snem. Upřímně, ani jsme o tom nemluvili, protože nás ani nenapadalo, že bychom se mohli tak daleko dostat. Po zápase v Turecku jsme skákali na hřišti, křičeli a někteří fanoušci domácích nám dokonce tleskali. Na hotelu jsme si pak objednali pár lahví vína a příjemně si popovídali.

 

Myslíte, že by bylo lepší hrát zápas s Valosunem v neděli doma? Sebere cesta do Brna, i když proti cestě do Ordu, je to zlomek času, hodně energie?

Rozhodně by bylo lepší hrát doma, o tom není sporu. Je ale potřeba velmi poděkovat manažerům Valosunu, kteří vyhověli naší prosbě posunout zápas z původně plánované soboty až na neděli a dát nám tak den času navíc. Nemuseli to udělat a udělali to. Opravdu velmi sportovní gesto a moc jim za to tímto děkuji.  

 

Bodový rozdíl mezi týmy může hrát v celkovém pořadí ligy důležitou roli. Po prvním utkání s Brnem máme k dobru 18 bodů. Ceníte si teď ještě více výrazného vítězství nad Valosunem v prvním zápase?   

Vítězství o 18 bodů doma je skvělé. Je potřeba říci, že tehdy ještě neměl Valosun Američanku Sanford, ale tak to prostě bylo. Odehráli jsme ten zápas opravdu dobře. Řeknu upřímně, věřím, že skóre ze vzájemných zápasů nebude hrát pro nasazení do play-off ŽBL roli, ale do konce sezony ještě pár zápasů zůstává. Nejlepší by bylo v Brně vyhrát. Stejně upřímně ale říkám, že to bude velmi těžké. 

 
vloženo: 16.01.2016 22:22 / přečteno: 30068x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.