MARNÝ BOJ

MARNÝ BOJ

Po solidním začátku zápasu jsme ve druhé a především ve třetí čtvrtině nedokázali prosadit v útoku. Hosté z USK Praha se dostali do výrazného vedení, které na konci zápasu vystoupalo až do poměru 57:106.

V utkání proti nejlepšímu týmu Evropy sezony 2014/15 se naplno projevila síla rozpočtů obou klubů. Zatímco po vystřídání se kvalita hry soupeře v podstatě nezměnila, v našem případě už nebyla hra tak dobrá. „Právě v síle lavičky se nejvíce odráží budget jednotlivých soupeřů. Více než desetinásobně vyšší rozpočet umožňuje pořídit si kvalitní zálohy na všech postech. Vždyť z jedenácti hráček USK jsou dvě reprezentantky Srbska, dvě Španělska, jedna USA a čtyři reprezentantky České republiky,“ konstatoval po utkání trenér Kurucz.

 

V utkání jsme nezačali špatně, základní pětka sice po celou první čtvrtinu pokulhávala za svými soupeřkami, ale náskok nebyl nikdy dlouho nikterak výrazný. K vidění byly i naše povedené útočné akce, které vyústily v několik snadných košů. Trenérka Hejková poslala na úvodní rozskok svou nejsilnější sestavu Palau - Elhotová - Petrovič - Dupree - Vaughn, se kterou však naše sestava Bortelová - Taylor - Kuster - Šípová - Šikšniute držela krok. Hráčky USK velice často zaspávaly v obraně a nechaly snadno nabíhat naše hráčky pod koš, dopustily se také čtyřikrát kroků, a když se to sečte s naší solidní úspěšností střelby, bylo z toho vyrovnaných prvních sedm a půl minuty. Za poslední dvě a půl minuty však USK provedlo první výpad. Nejprve sice Kuster sólem přes celé hřiště upravila na 19:22, ale pak přidala trojku Vyoralová a Petrovič, Petrovič a Hanušová proměnily po dvou trestných hodech. Na to zareagovala jen Kuster svým pátým košem a náskok favorita poprvé překročil desítku.

 

Ve druhé čtvrtině jsme se začali bát střílet. Navíc USK v prvních třech akcích přidávalo po třech bodech. Nejprve Petrovič koš s faulem a pak dvě trojky opět Petrovič a Xargay. Rozdíl ve skóre se rychle navyšoval a už v 16.minutě překročil dvacítku. Při kvalitě hráček USK nebylo vůbec jednoduché rozhodnout, které pozice bránit. Jestliže jsme na začátku druhé čtvrtiny pokryli solidně podkošový prostor, zabíjel nás soupeř z trojek, když jsme lépe bránili perimetr, prosazovaly se podkošové hráčky. „USK mělo skvělý pohyb hráček bez míče, díky čemuž si dokázaly vypracovat snadné pozice. Proti tak kvalitnímu týmu jsem v Evropě ještě nehrála,“ uznala po utkání Jessica Kuster. Druhá čtvrtina prohraná o 15 bodů a stav 31:57 už jasně ukazovaly na rodící se debakl.

 

Navíc na začátku třetí čtvrtiny jsme udělali čtyři chyby, které hostující hráčky dokázaly tvrdě trestat. Nejprve ztratila míč Bortelová, pak Taylor faulovala střílející Vyoralovou. Po neproměněném střeleckém pokusu Egle a doskoku hostů faulovala Šípa Kiu Vaughn opět při střelbě a když po další ztrátě, tentokrát Tee Taylor, dala Vyoralová z rychlého protiútoku další koš, přišel oddechový čas naší lavičky. „Chtěli jsme ještě do druhého poločasu dát vstoupit aktivně, abychom zastavili rozjíždějící se hosty, ale čtyři chyby daly možnost USK dát osm bodů v řadě a tím v podstatě definitivně zlomit náš odpor,“ řekl k úvodu do druhého poločasu náš kouč. Nakonec jsme za celou čtvrtinu dali jen čtyři body a s takovou úspěšností se bohužel nedalo USK konkurovat.

 

V poslední čtvrtině dostala hodně prostoru temperamentní srbská mistryně Evropy 2015 Adjukovič, která už možná neměla v té době vůbec hrát. Ve druhé čtvrtině totiž dostala technickou chybu za vulgární anglický nesouhlas s výrokem rozhodčích. Ve čtvrté čtvrtině pak nesouhlasila s výrokem rozhodčího sice slušným, ale určitě nevhodným způsobem „go home!!“ Tento komentář už zůstal bez „téčkové“ odezvy, byť byl slyšet téměř přes celé hřiště. Nicméně druhá technická chyba se nekonala a Adjukovič ukázala, že na hřišti se umí prosadit. Výborně využívala nezištných přihrávek svých spoluhráček a nastřílela za poslední čtvrtinu 16 bodů. Větší volnost v obraně USK jsme využili i my a nastříleli jsme 22 bodů. Bohužel „kilo“ jsme neubránili.   

 

Body: Kuster 14, Chomenčuk 11, Šikšniute 10, Bartáková 5, Bortelová 4, Huňková, Verlíková a Taylor po 3, Hamplová a Šípová 2 - Adjuković 19, Petrović 15, Vyoralová 14, Hanušová 13, Kat. Elhotová 12, Vaughn 11, Xargay 7, Dupree, Kar. Elhotová a Burgrová 4, Palau 3, střelba za 2 body: 54/20:55/35, trojky: 9/1:18/6, TH: 18/14:22/18, fauly: 19:19, doskoky: 30:49, asistence 15:30, ztráty: 20:15, zisky: 6:12, čtvrtiny: 21:32, 10:25, 4:20, 22:29

 
vloženo: 10.01.2016 08:14 / přečteno: 30672x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.