PŘIJEDE MISTR MISTRŮ

PŘIJEDE MISTR MISTRŮ

Zítra, v sobotu 9.ledna, čeká na naše hráčky nejtěžší soupeř, který může v letošní sezoně k Labi přijet - ZVVZ USK Praha. Zápas, jenž je přímým soubojem o první místo v tabulce začíná ve dvě odpoledne.

ZVVZ USK Praha je úřadující vítěz Euroligy, který i po nepříliš vydařeném úvodu sezony v Eurolize, míří v letošní sezoně opět do play-off. Pět kol před koncem základní části Euroligy je na třetím místě skupiny B, což mu dává reálnou šanci probojovat se do čtvrtfinále. Nebude to mít však vůbec jednoduché, střed tabulky jejich skupiny je vyrovnaný a týmy na třetím až pátém (nepostupovém místě), mají stejný počet bodů.

 

USK kromě svých úspěchů na evropském bitevním poli sbírá jedno vítězství za druhým v domácí soutěži Bonver ŽBL. Poslední prohru o jediný bod zaznamenalo USK Praha „na čarodějnice“ 30.dubna 2013. Od té doby přicházejí pouze vítězství. V letošním ročníku hraje USK Praha, podobně jako náš mužský tým, pouze část základní části ligy, a to polovinu všech zápasů, všechny na palubovkách soupeře.  I v letošní sezoně USK kosí jednoho soupeře za druhým. Nejvyrovnanější zápasy sehrálo USK s Hradcem Králové (o 22) a překvapivě se Slovankou MB (o 24). Nutno však dodat, že v těchto zápasech nebylo USK ani zdaleka kompletní. V zápase s Hradcem i Slovankou byly ze zahraničních hráček jen Palau a Adjukovič. V plné síle bylo USK v utkání s Ostravou a výsledek tomu hned odpovídal. Ostrava prohrála 55:115. Jediným týmem, který dokázal vzdorovat relativně kompletnímu USK (chyběla například Petrović), byla Kara Trutnov, jež jako jedna z mála neinkasovala stovku.

 

Z výše uvedeného je jasné, že v utkání s USK se dá hovořit spíše v intencích „přijatelná prohra“. Navíc Nymburk má za sebou těžké utkání proti tureckému Ordusporu v play-off Eurocupu a na regeneraci neměl ani 48 hodin. Náš trenér stojí před rozhodnutím, jak rozdělit minuty mezi jednotlivé hráčky, když je čeká odvetný zápas v Turecku, který bude rozhodovat o postupu nebo konci sezony v Eurocupu. „Vítězství v Eurocupu pouze o čtyři body prostě ovlivňuje i zápas s USK, který hrajeme v sobotu,“ naznačil bezprostředně po utkání s Ordusporem Dan Kurucz a pokračoval: „V Eurocupu hrajeme play-off, s USK základní část ligy. Z pohledu vývoje v jednotlivých soutěžích má pro mě zápas s USK marginální velikost. Kdo by nechtěl porazit USK Praha?... Nikdo z trenérů nejde do zápasu, aby ho prohrál. Já ale věřím, že se s USK Praha v lize ještě jednou potkáme a to na samém konci sezony.“ 

 
vloženo: 08.01.2016 21:56 / přečteno: 30049x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.