DRUHÝ ZÁPAS ČTVRTFINÁLE

DRUHÝ ZÁPAS ČTVRTFINÁLE

V osm ráno vyrazily z Nymburka naše hráčky na sedmi set kilometrovou cestu do Miškolce, kam by měly dorazit kolem čtvrté odpoledne.

Ve čtvrtek v šest večer je čeká odvetný zápas play-off proti místním Hliníkářkám. „Cesta autem by neměla hráčky nějak více vykolejit. Jedeme den předem a předpokládám, že se všechny za 24 hodin dají dohromady,“ věří trenér Kurucz, že jim desetihodinová cesta neovlivní schopnost podat maximální výkon.

 

Že se musí mít naše družstvo na pozoru, dokládá bilance soupeře v Eurocupu, ve kterém ještě neprohrály. O síle Maďarek jsme se mohli přesvědčit už v prvním zápase šest dní zpátky. S prostředím v Miškolci se mohl blíže seznámit Valosun Brno, další letošní český zástupce v pohárové Evropě. „Valosun tam prohrál o pětadvacet,“ připomenul trenér Kurucz výsledek českého zástupce. V Miškolci také na naše hráčky čeká bouřlivé prostředí. Fanoušci dokázali přijet i do Nymburka a silně svůj tým podporovali.

 

Od posledního vzájemného měření sil odehrály oba týmy po jednom zápase v domácí lize. Miškolc v něm proti PINKK Pecs zaváhal a připsal si čtvrtou prohru v domácí lize. Ani v tomto zápase nehrály rozehrávačka Horvath a křídlo Hill a osud utkání tak byl především v rukou Czank (20 bodů), Brewer (16 bodů a 11 doskoků). Od soboty do čtvrtka však uběhne hodně vody a hráčky maďarského týmu budou mít dostatek času na odpočinek a relaxaci. Naše hráčky mají za sebou z neděle vítězné utkání se Strakonicemi, ve kterém si s posledním týmem snadno poradily a ještě ušetřily síly klíčovým hráčkám.

 

Bez ohledu na výsledky posledních zápasů nás čeká v Maďarsku těžký zápas, ve kterém musíme dohánět manko pěti bodů z prvního měření sil. Pět bodů však není žádný nedosažitelný rozdíl. „Chceme vyhrát o šest a více bodů, protože se nám v Eurocupu nechce končit, když je sezona tak hezky rozjetá,“ přeje si trenér Kurucz. Poprvé jedeme na venkovní zápas v Eurocupu v nejsilnějším složení, tedy i s kapitánkou Bortelovou. „Jsem rád, že s námi Véra jede. Jde o všechno a tak to má být,“ potěšilo trenéra Kurucze.

 

Jaké poučení si vzal náš kouč z prvního utkání? „Musíme omezit zbytečné fauly, aby pro pět osobních chyb nemusely klíčové hráčky předčasně opustit palubovku. Ukázalo se, že podkošové síla Miškolce je obrovská a také my musíme držet ve hře ty nejsilnější hráčky. Čekám, že se se ještě více popereme o útočné doskoky.“  Velké problémy dělala vyššímu křídlu Brewer z Miškolce svou obranou Lenka Šípová. „Myslím, že je Šípa v prvním zápase hodně zaskočila. Domnívám se, že na tuhle situaci budou lépe připraveni,“ přemítá Daniel Kurucz.

 

„Kdybychom si nemysleli, že můžeme v Maďarsku vyhrát, tak bychom tam ani nejeli,“ řekl s nadsázkou trenér Kurucz. Jak jste se mohli letos ve všech zápasech přesvědčit, bojovnost našim hráčkám nechybí. Utkání začíná ve čtvrtek v 18:00 hodin a přenášet ho bude maďarská televize DGI SPORT1.

 
 
 
vloženo: 03.02.2016 16:46 / přečteno: 31456x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.