O DEFINITIVU DRUHÉHO MÍSTA

O DEFINITIVU DRUHÉHO MÍSTA

Je jen jediný tým, který může naše děvčata odsunout z druhé pozice a tím je Sokol Hradec Králové. A s tímto soupeřem změříme síly v nedělením zápase 19.kola Bonver ŽBL.

S hradeckými Lvicemi máme celkově negativní bilanci šesti porážek a tří vítězství. Pravdou je, že všechny prohry padají na vrub minulé sezony, kdy jsme dokázali Hradec porazit jen jednou v semifinále ŽBL. V letošní sezoně jsme se s Hradcem utkali dvakrát. Jednou v přípravě jsme domácí Hradec porazili o devět bodů a v prvním soutěžním zápase letošního ročníku ŽBL jsme v Nymburce Hradec porazili o tři body, i když jsme v průběhu zápasu vedli podstatně větším rozdílem.


„Čeká nás těžký zápas, protože Hradec je hned za námi a je jediným týmem, který má ještě šanci nás z druhého místa sesadit. Pro ně to je určitě prestižní zápas,“ domnívá se trenér Kurucz, jehož svěřenkyně musí bojovat kromě soupeře ještě s vlastní únavou po náročném programu. „My po těžkém utkání v Eurocupu a po dvou desetihodinových cestách do a z Miškolce,“ připomíná kouč Kurucz program minulých dní.


Krom toho nejsou zcela zdravotně v pořádku Jessica Kuster s úrazem na hlavě a Tee Taylor po srážce s loktem Lichtarovič v Miškolci. „Na přípravu jsme měli jeden trénink, zatímco se Hradec mohl připravovat celý týden. Je to komplikovaná situace, ale tím si nechci nijak stěžovat. Do Eurocupu jsme šli dobrovolně a jsme všichni rádi, že jsme ho mohli hrát tak dlouho. Vážím si toho, že Hradec vyhověl naší žádosti o přesun utkání a dal nám možnost se dát alespoň trochu po fyzické a psychické stránce dohromady,“ ocenil kouč Nymburka přístup vedení klubu Sokola Hradec Králové.


Hradecký tým povedl ve své soupisce několik změn. Změny nastaly jak na pozicích pivotů, tak na perimetru. „Díky pivotce Bura dokáží vyvinout větší tlak pod košem. Na druhou stranu nemají Lichtarovič a na perimetru budou mít menší rotaci,“ porovnává oba kádry trenér Kurucz.


Nymburk čeká také v Hradci tradičně bouřlivé prostředí. „Lepší hluk proti nám než úplné ticho,“ říká Tee Taylor asi za všechny naše cizinky. „Po zkušenostech z Ordu a Miškolce bych to moc neřešil,“ pokrčil rameny náš kouč a dodal. Náš výkon to neovlivňuje. Cizinky stejně nevnímají, co se křičí a Česky, které budou hrát jsou zase hodně zkušené, aby je to rozhodilo.


S jaký cílem jede Nymburk do Hradce? „Chceme vyhrát a definitivně si zajistit druhé místo po základní části,“ řekl trenér Daniel Kurucz. 

 
vloženo: 06.02.2016 15:03 / přečteno: 27850x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.