MAĎARSKO JE ZAKLETÉ

MAĎARSKO JE ZAKLETÉ

Maďarsko zůstalo zakleté i ve druhém zápase Eurocupu. Po vysoké prohře v Pécsi v základní skupině, jsme nestačili ani na Miškolc a v play-off jsme prohráli 50:77.

Miškolc dokázal opět využít získané míče k rychlým protiútokům stejně jako v prvním zápase a ukázal, jak silnou zbraní to je. Když se k tomu přidá zpočátku perfektní střelba, utkání nabralo konečný ráz už velice záhy. Naše hráčky v průběhu zápasu dělaly v útoku pod tlakem chyby. Body na naší straně díky tomu přibývaly výrazně pomaleji a na každý koš jsme se hodně nadřeli.


Jess Kuster - zranění během utkání v Miškolci

Ke vší smůle došlo ještě k vyřazení dvou našich hráček základní rotace. Už v první čtvrtině přišla k tržné ráně na čele Jessica Kuster. Při jednom našem útoku dostala Jess sekyru, ohnula se bolestí a v tu chvíli se potkala nezaviněně s hlavou Jovanovič. Krvavé zranění poslalo Jess na lavičku, ale po ošetření a krátké přestávce se naše křídelnice se zavázanou hlavou vrátila zpátky na palubovku. Ve druhé čtvrtině inkasovala Tee při průniku obranou od Lichtarovič loktem na solar a pro zdravotní komplikace už do zápasu nezasáhla. „Byla to pro nás těžká rána a museli jsme improvizovat,“ mrzelo trenéra Kurucze.  


Domácí na nás nastoupili a hnáni téměř dvěma tisícovkami diváků dokázali po několika minutách převzít otěže zápasu pevně do svých rukou. „Miškolc hrál tvrdě a výborně střílel za tři body,“ poznamenal k úvodu zápasu trenér Kurucz. Jeho slova statistiky jen dokazovaly. Trojková střelba domácích za první čtvrtinu byla 4/4 a naše 6/0. Když se k tomu přidá ještě střelba z pole 71% ku 33%, je stav po první čtvrtině 26:12 logickým vyústěním předvedené hry. „Už po deseti minutách hry bylo po zápase,“ musel přiznat náš kouč. Nám se bohužel nepovedlo být dostatečně těsně u svých soupeřek a ony se ten večer do koše trefovaly téměř neomylně.

 

Od druhé čtvrtiny jsme přitvrdili trochu v obraně, naše hra už byla daleko lepší. Stále jsme k nelibosti našeho kormidelníka často odstupovali od hráček a domácí vždy dokázali najít střelce na slabé straně. Ve druhé čtvrtině jsme už byli podstatně konkurenceschopnější. K vidění byly i naše pohledné akce. Ať už to byla trojka Bortelové nebo rychlé přihrávky a schopnost Šípové vyfintovat v závěru první půle domácí obránkyni a s přehledem zavěsit dva body. Bohužel tento její koš jen upravoval vedení domácích na 42:22.

 

Třetí čtvrtinu jsme začali dobře. Nejprve Lenka Šípová výborně ubránila útok domácích a pak Jess s fáčovým turbanem na hlavě zaznamenala na druhé straně koš s faulem. Z průběžného rozdílu kolem dvaceti bodů se nám během půlminuty ubralo vlastně pět bodů. O zvýšené aktivitě našich hráček i na útočné polovině, svědčí to, že Miškolc měl po čtyřech minutách na svém kontě už 5 faulů. V několika momentech bylo vidět, jak si hráčky domácího celku dávají více pozor na zisk zbytečného faulu a raději nás nechaly snadněji zakončit. Ani ve třetí čtvrtině jsme se nevyvarovali špatných ztrát. Jeden příklad za všechny. Po obdrženém koši jsme při vyhazování doslova podali míč soupeřově hráčce. V dalším útoku hostů jsme se dopustili dvou faulů a pak nás domácí ztrestali volnou trojkou a upravili na 51:28.

 

V poslední čtvrtině už nebylo o co hrát a oba trenéři poslali na hřiště všechny hráčky z lavičky. Zatímco prví půlku jsme prohráli o dvacet, ve druhé jsme ztratili už jen sedm bodů. Prohra pochopitelně v prvních chvílích mrzí, ale smutní být nemusíme. Dokázali jsme v premiéře v Eurocupu projít až mezi posledních osm týmů a to je úspěch, se kterým se před sezonou nepočítalo. Především domácí zápasy proti Ordu, Miškolci nebo Landes přinesly na českou palubovku kvalitní ženský basketbal.

 

Body: Brewer 13 (11 doskoků), Czank a Rasheed 13, Horti 10, Lichtarovič 8, Szecsi 6, Horvath a Jovanović 5, Szabo a Bálint 2 - Šikšniute 12 (10 doskoků), Chomenčuk 12 (7 doskoků), Bortelová 10, Kuster 8, Šípová 4, Huňková a Taylor 2, střelba za 2 body: 44/22:44/18, trojky: 10/5:19/2, TH 26/18:11/8, doskoky: 24:35, asistence 18:9, ztráty:13:21, zisky: 18:6, fauly: 18:22, čtvrtiny: 26:12, 18:12, 17:14, 16:1
2

 
vloženo: 05.02.2016 03:46 / přečteno: 29733x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.