DNES SE SLOVANKOU MB

DNES SE SLOVANKOU MB

Tři kola před koncem základní části hostíme dnes v pátek 12.února našeho geograficky nejbližšího soupeře Slovanku MB z Mladé Boleslavi. Středočeské derby začíná na Tyršáku v šest večer.

Oba týmy před play-off mají svoje pozice jisté. Naši si vybojovali druhu pozici v utkání proti Hradci Králové a mohou tak už jen ladit formu před blížícími se vyřazovacími boji. Slovanka na 10.místě tabulky již nemá ani teoretickou šanci projít do první osmičky týmů a bude se připravovat na zápasy ve skupině play-out.

 

Slovanka v posledních zápasech bojuje nejvíce s počtem hráček, které má k dispozici. V 17. a 18. kole v Karlových Varech resp. s VŠ Praha dohrávala Slovanka bez náhradnic, protože se dvě hráčky vyfaulovaly a celkem jich bylo k dispozici sedm. Je jasné, že se ve statistikách z utkání najdou hráčky, které musejí odehrát kompletně celý zápas nebo jejich minuty ke čtyřicítce blíží. „Je pravda, že Slovanka teď hraje v sedmi, ale při zápase může být na hřišti jen pět hráček na každé straně a tedy i soupeř má dostatečný počet hráček,“ dodal s úsměvem trenér Dan Kurucz.

 

I přesto, že únava hráček soupeře je vysoká, musíme si uvědomit, že my jsme hráli včera zápas Českého poháru v Praze a na odpočinek jsme měli jen 24 hodin. „Věřím, že jsme na Slavii nenechali všechny síly… alespoň mi to nepřišlo,“ dodal trochu kriticky do vlastních řad kouč, kterému se pohárový zápas alespoň v první polovině vůbec nelíbil.

 

Díky postavení obou týmů v tabulce je jasné, že rotace našich děvčat bude vyšší. „Tím, že jsme pevně na druhém místě, chci do zápasu zapojit kompletně celou lavičku. Více času dostane Míša Mocová a Daniela Hlaváčová, možná naskočí po dlouhé době rekonvalescence i Veronika Rybová,“ plánuje si náš kouč. Na druhou stranu je však vítězství prioritou číslo jedna. „Nebudu hrát tak, abychom vyhráli co největším rozdílem za každou cenu, ale prohrát rozhodně nechci,“ dodal Kurucz.

 

O soupeři náš trenér řekl: „Slovanka má dobrá křídla, Minarovičovou na dvojce a na trojce se dobře se rozehrála Novotná. Solidní výkony podávají Gobeljić a Brajković. Ty mohou hrozit aktivní obranou našich pivotů zepředu a rychlými protiútoku. My musíme eliminovat tyto aktivity soupeře dobrou hrou postupného útoku. Zapojit co nejvíce hráčů v postupném útoku, půjčovat si balón, aby Slovanka musela běhat. Je to stejné, jako když hraje Barcelona ve fotbale, kdy soupeři mají naběháno o 15 kilometrů více… tak bych to chtěl v pátek hrát,“ použil Dan Kurucz příměr z fotbalu.

 
vloženo: 12.02.2016 10:26 / přečteno: 32164x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.