SEN O VÍTĚZSTVÍ V POHÁRU ROZPUSTILY LVICE

SEN O VÍTĚZSTVÍ V POHÁRU ROZPUSTILY LVICE

Utkání proti Sokolu Hradec Králové nám hodně nevyšlo. Příliš mnoho ztrát, neschopnost se adaptovat na těsnou obranu soupeře a také problémy se bodově prosadit nás uvrhly v průběhu utkání do tak výrazné ztráty, že jsme se z ní už na konci nedostali.

Přitom utkání jsme začali v domácím prostředí výborně, když dali jsme prvních sedm bodů zápasu a hostující Hradec vypadal dost zaskočeně. Jenže špatná přihrávka a ztráta dala příležitost pivotce Josipě Bura na trojku, po další ztrátě dala Minarovičová další koš, ale stále to ještě na vedení stačilo. Jenže jen na chvíli. Další dvě nepovedené střely a obranný doskok Hradce dostaly hosty do vedení. Až do konce první čtvrtiny jsme pokulhávali o bod nebo tři za naším soupeřem.
 

Bohužel pro nás zlepšený výkon našich soupeřek pokračoval i ve druhé desetiminutovce, protože Nymburk hodně ztrácel míče a dovoloval hráčkám Hradce vyrážet do rychlých protiútoků. Sice jsme výborně doskakovali, ale mnohdy jsme po doskoku nedokázali udržet míč na našich rukách. Stále jsme chybovali, oproti první čtvrtině do bylo jen o jednu ztrátu méně, ale stále jich bylo pět, když Hradec si připsal jen dvě. V sedmnácté minutě se ztráta prohloubila na 11 bodů, ale trojka Aleny Huňkové a dvě šestky Kiki zkrátily odstup na polovinu. Hradec to však ani neznervóznilo ani nijak jinak nerozhodilo, stále si hrál svou hru a rozdíl se opět dostal na deset.

 

Svěřenkyně trenérky Ptáčkové poté ovládly třetí čtvrtinu 27:13 bodů a posunuly rozdíl ve skóre nad dvacet bodů. Hradec vystřelil o osm střel z pole více, přičemž na čáře trestných hodů stály oba týmy stejně. Opět jsme se nevyvarovali chyb, které nás srážely až na dno. Když se k našim ztrátám připočte ještě velice přesná střelba Hradce, není divu, že jsme minut před poslední pauzou prohrávali o 24 bodů. V poslední čtvrtině jsme se ještě pokusili o zázrak. Úvodních pět minut jsme vyhráli 17:5 a dostali jsme se na dohled 58:71. K většímu ohrožení náskoku ale nedošlo, protože Minarovičová a Březinová deseti body pomohly opět k dvacetibodovému rozdílu tři minuty před koncem.

 

Body: Vaughn 19, Chomenčuk 12, Gallasová 9, Wells 8, Linskens 7, Huňková 6, Bakajsová 5, Mircová 2 – Březinová 17, Minarovičová a Ovsíková po 16, Matušková 11, Effangová 9, Bartoňová 8, Kuthanová 4, Bura 3, střelba za 2 body: 47/20:52/23, trojky: 18/4:23/8, TH: 20/16 : 14/14, doskoky: 50:37, zisky: 2:12, ztráty: 21:8, asistence: 13:17, fauly: 17:22, čtvrtiny: 17:18, 12:19, 13:27, 26:20

 
vloženo: 26.02.2018 08:36 / přečteno: 26187x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.