ROZBITÉ ŽENY VYHLÍŽEJÍ SLOVANKU

ROZBITÉ ŽENY VYHLÍŽEJÍ SLOVANKU

Nymburské ženy se zdravotními komplikacemi se po reprezentační přestávce vrhnou to bojů do další ligové body v Ženské basketbalové lize. Soupeřem jim bude geograficky nejbližší soupeř Slovanka MB. Zápas začíná v sobotu 17.2. v 17:00 hodin. 

„Každý zápas po delším volnu je trochu sázkou do loterie. Žádný sebelepší trénink nenahradí zápasový dril. Tato situace však nepřinese výhodu žádnému týmu,“ neuvažuje o možných komplikacích trenér Dan Kurucz, kterého však trápily i další nepříjemnosti. „V průběhu repre-pauzy jsme plánovitě "ztratili" Belgičanku Kiki Linskens, která absolvovala utkání kvalifikace ME za svůj národní tým. Kiki se vrací až dnes a tedy bude bez společného tréninku.. To by ale nebylo nejhorší, s tím jsme počítali. V průběhu pauzy jsme ale měli opravdu nehoráznou smůlu, když se se zraněními nebo nemocí potýkalo hned 7 hráček a jen čtyři zůstaly prakticky po celé tři neděle zdravé.  Byť nejsem vůbec zvyklý "bolestínských řečí", tentokrát to byla celkem katastrofa, když jsme ani jednou za tři týdny nebyli schopni trénovat v deseti lidech,“ doplnil trenér Kurucz.
 

„Hráčky se postupně dávají dohromady, ale je jisté, že ani zdaleka ne všechny do hry proti Slovance zasáhnou. Bohužel, nedá se s tím nic dělat. Na druhou stranu je možná lepší, že jsme si tyto nepříjemnosti vybrali nyní v reprezentační přestávce, než kdyby se nám děly třeba v play-off. Věřím, že do Finále Nilfisk Českého poháru žen, který se hraje o příštím víkendu v Nymburce, budou všechny hráčky již k dispozici,“ věří náš kouč. 

 

Sobotní soupeř Slovanka je aktuálně na 7.místě ligové tabulky a téměř s jistotou postoupí do play-off. Zda to bude ze sedmého místa nebo z osmého dají odpověď další kola. Jejich pronásledovatel Karlovy Vary má ztrátu jednoho vítězství a výhodu vyhraného prvního zápasu v Karlových Varech. Slovanku čeká ještě kromě zápasu s námi USK Praha, souboj o sedmé místo s Karlovými Vary a v posledních dvou kolech zápasy proti Strakonicím a Ostravě. U zápasu se Strakonicemi se dá vývoj trochu predikovat, u Ostravy to bude neznámá, protože SBŠ opět vyměnila radikálně kádr zahraničích hráček.

 

V poslední době však Slovanka celkem potrápila favority, jak BLK Slavii, tak Hradec Králové, ale nakonec odešla v obou případech poražena. V posledním zápase zaznamenala "povinné" domácí vítězství nad Technikem Brno. I když, co je to povinné vítězství.. Žádný zápas není lehký a Slovanka tento zápas zvládla dobře. 

 

„Hra se opírá o velmi slušnou základní pětku Harapesová - Rybová - Novotná - Opočenská - King,  a výbornou "šestou hráčku" Motyčákovou. Dále dostávají příležitost mladé, hladové hráčky. Slovanka též v lednu vyměnila trenéra, svůj debut v pozici hlavního kouče si odbývá můj bývalý druhý asistent Radek Šnábl. Do hry přinesl některé nové prvky a zdá se, že tato změna hráčkám Slovanky svědčí,“ chválí svého bývalého kolegu trenér Kurucz. 

 

Zaplněná soupiska Slovanky se spoustou mladých hráček se opírá o dvě Američanky King a Middleton a zkušené české hráčky Motyčákovou, Opočenskou a Harapesovou. Všechny hráčky nastupují na více než 27 minut na zápas. Ovšem u Middleton je poslední zápis v zápase 16. prosince a od té doby už nic. Oficiální zdroje mlčí. Bodově nejproduktivnější hráčkou je Harapesová, autorka 224 bodů, která chyběla pouze v jednom zápase. Nejvíce bodů na zápas však získala King a to 15,1. Američanka si výrazně polepšila v posledních dvou zápasech Slovanky proti Hradci (22b.) a Techniku (30b.) V utkání proti Techniku střílela 17 trestných hodů a získala 11 faulů.

 

Vzájemné zápasy se Slovankou jsou v naší režii. Sice jsme před předminulou sezonou jsme sice dva zápasy prohráli, ale byla to přípravná utkání. Ve všech ostatních o mistrovské body jsme slavili úspěch. Většina zápasů skončila poměrně výrazným vítězstvím o více než deset bodů. Jen v prvním letošním v Mladé Boleslavi jsme se trápili. Utkání proti Slovance MB jsme sice po většinu času od kontrolou, ale bylo poměrně vyrovnané. Nakonec jsme vyhráli 78:69 a potu a nervů to stálo více, než by se dalo čekat a než bychom si určitě přáli.

 

O co jde našemu týmu? Události a především prohra Hradce doma s Žabinami ještě posílily naše vyhlídky na druhé místo po základní části. Pět kol před koncem máme náskok tří bodů před Hradcem Králové, Slavií a KP Brnem. Hradec a Slavia, stejně jako my máme před sebou utkání s USK Praha, a tak z našich pronásledovatelů má nejvýhodnější podmínky právě KP Brno. Nás čeká ještě zápas v Hradci, první domácí jsme vyhráli o 5 bodů a utkání z KP Brno, z Brna jsme si odvezli výhru o šest bodů. Další tři zápasy odehrajeme proti USK, Techniku a právě zítřejší zápas proti Slovance.

 

„Přestože je naše zdravotní stránka taková jaká je, nesmíme myslet na nic jiného, než na vítězství a nepřipustit komplikace. Jsem si jist, že zbylé hráčky, které budou moci nastoupit, udělají pro domácí vítězství maximum,“ doufá Dan Kurucz. 

 

Minimální konfigurace o udržení druhého místa jsou jakékoliv dvě výhry a prohra s KP Brno o méně než šest bodů. „My chceme vyhrát všechny zápasy,“ odmítá minimální konfiguraci trenér Kurucz.

 
 
vloženo: 16.02.2018 15:38 / přečteno: 26644x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.