JEDNOZNAČNÉ VÍTĚZSTVÍ

JEDNOZNAČNÉ VÍTĚZSTVÍ

V prvním utkání po reprezentační přestávce jsme odehráli velice dobrý zápas a proti Slovance MB, soupeři, který letos potrápil nejednoho favorita jsme dokázali zvítězil jednoznačně 97:65.

„Po téměř třech týdnech bez zápasu a bez tréninku v deseti jsem byl zvědav, jak tenhle mistrák zvládneme,“ vyjádřil své obavy trenér Kurucz. Naše děvčata však dala odpověď hned na začátku zápasu. Velice brzy se Slovanka propadla do desetibodové ztráty, když se nedokázala prosadit především na útočné polovině. Se čtyřmi body na svém kontě vydržely hostující hráčky až do konce sedmé minuty. To už na našem kontě bylo dvacet a mohlo být ještě více, ale Kiki nechala střeleckou formu v Belgii při zápasech reprezentace. „Zápas se rozhodl tím, že jsme v první čtvrtině na útočné polovině dokázali vytvořit řadu otevřených pozic, které jsme ovšem neproměňovali. V procentu úspěšnosti jsme se chvílemi dostali až na dvacet procent střelby a nebyly to střely, které by byly těžké,“ poznamenal po utkání trenér poražených Radek Šnábl, ještě na začátku sezony náš asistent. S jedenácti body náskoku jsme se posunuli do druhé čtvrtiny.

 

Desetibodový rozdíl vydržel ještě další čtyři minuty. Od stavu 30:20 se náš válec zase rozjel. Dvanáctibodovou čistou šňůrou jsme se odpoutali a zavřeli hostům šanci na vyrovnanější průběh. Na naší straně se prosadila dvěma trojkami Chloe Wells, Saša Chomenčuk, Paty Gallasová a Krystal Vaughn přidaly po dvou bodech. Hostující hráčky útoky měly, ale body nedaly. První se probrala Mariana Opočenská, ale to stačilo jen na snížení našeho náskoku na dvacet bodů.  Podobným rozdílem skončil první poločas.

 

Ve druhém poločase se rozběhla bodově i Kiki Linskens, která dominovala v podkošovém prostoru, ve druhé části třetí čtvrtiny přebrala žezlo Saša Chomenčuk, body přidávala také Krystal . Pět bodů nasypala do koše Eliška Mircová a dva Paty Gallasová. Náskok vzrostl až na třicet bodů, ale nakonec přišla zázračná trojka nejlepší střelkyně hostů Harapesové, která trefila trojku z půlky byť byla hodně tísněná. Šťastná střela ale Slovanku už nedokázala nabudit. V poslední části už šlo jen o skóre. Nám se povedlo navýšit rozdíl ve skóre na čtyřicet bodů a dát odpověď, že reprezentační přestávka nás negativně neovlivnila. Snaha našich hráček o překonání stovky zůstala asi jediným nesplněným cílem.

 
Řekli po zápase:
 
Radek Šnábl – trenér Slovanky MB

Zápas se rozhodl tím, že jsme v první čtvrtině na útočné polovině dokázali vytvořit řadu otevřených pozic, které jsme ovšem neproměňovali. V procentu úspěšnosti jsme se chvílemi dostali až na dvacet procent střelby a nebyly to střely, které by byly těžké. Hráčky, které obvykle bodově táhnou tým, a alespoň jedna se v dosavadním průběhu sezony střelecky chytla, dávaly své body až v závěrečných minutách utkání, kdy už bylo rozhodnuto. Pro mě to bylo velice poučné. Poprvé za měsíc, co Slovanku trénuji, jsem viděl reakci týmu na vyloženě nepříznivou mentální situaci. Ukázalo mi to, kdo se s tím jak popasuje a to je před očekávaným prvním kolem play-off, pravděpodobně proti Nymburku, velice poučné.

 
Daniel Kurucz – trenér DSK Basketball Nymburk

Měli jsme výborný začátek. Byli jsme na Slovanku dobře připravení. Ukázalo se, že jsme lepší tým a vítězství bylo v podstatě velice lehké. Pro nás je v naší situaci důležité, že se další hráčka nezranila. V utkání jsme zkoušeli jiný způsob bránění clon. Trochu z toho těžila Harapesová, autorka 21 bodů, a je vidět, že na tom musíme ještě zapracovat. Chtěli jsme dát stovku, ale možná to trochu hráčky svazovalo a udělaly nějaké chyby, po kterých jsme naopak dostávali body my. V utkání jsem se snažil pravidelně střídat, aby hráčky odehrály kolem dvaceti minut, což se nepovedlo jen u podkošových hráček, kde jsem měl je tři k dispozici.

 

Vedle tradičně výborných Saši (double-double za 20b.+14 d.), Krys, Chloe a Kiki (i když ta se zpočátku vůbec nemohla trefit) zahrály výborně vlastně všechny nastoupivší hráčky: Eliška a Paty dosáhly efektivity nad +20, obě Káji šly nad +10. 

Příští neděli a pondělí nás čeká v Nymburce FINAL FOUR NILFISK ČESKÉHO POHÁRU ŽEN !!   

 
Denisa Harapesová – hráčka Slovanky MB

Nevyšla nám střelba, jak jsme si představovali, procento bylo hodně nízké. Moc nám nevycházela ani obrana. Špatně jsme rotovali a dostávali jsme hodně jednoduchých bodů zpod koše. Tomu se zase na druhou stranu není možné divit, protože Nymburk byl daleko vyšší než my. My nemáme vlastně žádnou klasickou pivotku a kromě jedné čtyřky, musí pod košem hrát křídla. Rádi bychom se udrželi na sedmém místě, což by s velkou pravděpodobností znamenalo čtvrtfinále s Nymburkem. V zápasech play-off bychom pochopitelně chtěli uhrát daleko lepší výsledky. 

 
Krystal Vaughn – hráčka Basketball Nymburk
Byl to dobrý zápas. Byla jsem ráda, že jsme si po skoro dvaceti dnech zase zahráli zápas. V průběhu utkání jsme se dopustili nějakých chyb, ale jinak to byl pro nás poměrně snadný zápas. Dobrou obranou jsme dokázali už na začátku setřást soupeře do více než desetibodového manka. Hráli jsme „pro zábavu“ a zábava to pro nás opravdu byla. Zkoušeli jsme nějaké nové prvky v obraně, na kterých jsme intenzivně pracovali v minulém týdnu. V zápase jsme dokázali využít naší výškové převahy, ale i výborné hry hráček na perimetru.   
 
vloženo: 18.02.2018 16:14 / přečteno: 25394x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.