POJISTKA NA DRUHÉ MÍSTO

POJISTKA NA DRUHÉ MÍSTO

V Nymburce byl v sobotu k vidění jeden z nejlepších zápasů Ženské basketbalové ligy. Bylo patrné, že se potkaly dva přední týmy bojující o první čtyřku. Po celých 40 minut jsme neprohrávali a zaslouženě si došli pro výhru nad Slavií v poměru 74:62.

Oba trenéři vsadili na menší rotaci hráček. Na naší straně dokonce odehrála poprvé letos čtyřicet minut Krystal Vaughn, která si nakonec zaznamenala, v naší soutěži málokdy vídaný, TRIPLE DOUBLE za 17 bodů, 16 doskoků a 10 získaných faulů! Zápas nikdy nevyhraje jedna hráčka, a tak tomu bylo i v našem případě. Rozehrávku 36 minut řídila Chloe Wells. K šesti asistencím přidala 3 zisky, 4 získané fauly a pouze jednu ztrátu. Pod košem odehrála více než 36 minut Saša Chomenčuk, která ke 14 bodům přidala 5 doskoků, 4 asistence, 4 získané míče, 2 bloky a opět pouze jedinou ztrátu. Druhé naší pivotce Kyaře Linskens „rozhodčí vyměřili“ jen 19 minut, ale i za tu dobu Kiki stihla double-double za deset bodů i doskoků. Její roli famózně zastala Petra Bakajsová, protože bránit Madden v jiné váhové kategorii je opravdu náročné. Petra k 9 doskokům přidala 7 bodů včetně jedné nesmírně důležité trojky. Pátou hráčku základní sestavy Alenu Huňkovou zastavilo ve druhé čtvrtině zranění kotníku a její úlohu musely převzít Eliška Mircová a Kája Šotolová. Také ony podaly soustředěný výkon a čtyřmi, resp. třemi body přispěly k našemu vítězství. Více hráček trenér Kurucz nezapojil do dění na palubovce, ale do zápasu byla vtažená celá lavička mohutně podporující své spoluhráčky na hřišti.       

 

První dva útoky, které se ani jednomu týmu nepovedly, ukazovaly, že přeci jen nervozita důležitého zápasu trochu svazuje ruce. Dříve jsme se probrali my. Využili jsme hráčky v podkošovém prostoru nebo rychlého protiútoku a vedli jsme 11:2. Když se nám náhodou první střela nepovedla, přidali jsme útočný doskok a míč do koše dostali. Za našeho vedení o 9 bodů si vzal trenér hostů poprvé oddechový čas. Okamžitý efekt nepřišel, stále jsme byli dominantní na doskoku pod oběma koši a vedení se poprvé dostalo nad deset bodů (13:2). V sedmé minutě jsme po koši s faulem Krystal vedli už 18:6. Po té si Kiki udělala druhý faul, nedokázali jsme dvakrát po sobě zakončit a naopak jsme dovolili útočný doskok Slavii. Skóre se pohnulo na 18:11 a přišel pochopitelně time out naší lavičky. Saša trojkou zase posunula rozdíl na deset bodů a tak také skončila první čtvrtina.

 

Na úvod druhé čtvrtiny jsme sice zaznamenali první bod, ale následující minuty patřily Slavii. Dokázala zásluhou zlepšeného doskoku, rychlého protiútoku dotáhnout na 23:19.Kristi Bellock dala tři koše v řadě. I my jsme měli možnost skórovat, ale střelám scházela přesnost. Řešením byl oddechový čas našeho trenéra. Po něm přešla pěkná akce se zpětnou přihrávkou na nabíhající Kiki. Pak se oba týmy pravidelně střídaly v zakončení a díky koši s faulem Pudlákové se Slavia přiblížila na 30:26. Zisk míče Krystal a následný rychlý protiútok dokázala ze druhé vlny dokončit Chloe Wells. Do konce prvního poločasu jsme stále výborně bránili a Slavia nepřidala ani bod. Osmibodový rozdíl byl velice příjemný. V polovině utkání jsme byli lepší na doskoku 31:24 ale také v počtu ztracených míčů 4:7.

 

Hned úvod třetí čtvrtiny nás nezastihl v dobré pohodě. Po dvou minutách se hosté dotáhli na 34:33, když jsme nedokázali ani jeden svůj útok dovést do bodového zakončení. Navíc ještě si Kiki udělala čtvrtý faul. Trenér Kurucz ji na hřišti nechal, ale svolal si hráčky k poradě. Saša pak sice dvěma body protrhla střeleckou smůlu, ale Felixová na druhé straně trojkou vyrovnala. Po dvou neúspěšných útocích, po jednom na každé straně, se výborně uvolnila Eliška Mircová ke střele a proměnila z delší vzdálenosti. Po naší chybě v obraně Slavia ještě jednou vyrovnala. Na druhé straně vnesla klid do našich řad trojkou Wells. Další průnik Kiki podél koncové čáry znamenal pětibodový náskok. Pak Chloe využila únavy Russell, která si už říkala o střídání, ale nebyla přerušená hra a obrala ji na půlce o míč. Samostatný průnik zakončila dvěma body a přidala i následný trestný hod. Čtyři minuty před koncem třetí čtvrtiny jsme vedli opět o osm bodů. Kiki sice dvěma body natáhla náskok na deset, ale Felixová se připomněla dvěma trojkami a snížila na čtyři body. Minutu a třicet sedm sekund před koncem třetí čtvrtiny se vyfaulovala Kiki a na její místo nastoupila Petra Bakajsová, která hned po svém vstupu na palubovku využila zaváhání slávistické obrany a sama pod košem upravila na 54:47. Koš s faulem Madden znamenal snížení na 54:50.

 

První útok poslední čtvrtiny Slavii vyšel, ale stále jsme zůstali ve vedení i přes dvě ztráty, které nabídly hostům možnost vyrovnat. Naopak pět minut před koncem zápasu se z rychlého protiútoku prosadila Saša Chomenčuk a upravila na 59:54. Time out Slavie už nic nevyřešil. Střelám hostů scházela přesnost a my jsme si ohlídali obranný doskok. Rozdíl ve skóre se stále udržoval na pěti bodech a pak do něho jako blesk z čistého nebe zasáhla trojka Petry Bakajsové, kterou stejná hráčka potvrdila dvěma body po výtečné nahrávce Saši Chomenčuk. Vedli jsme o deset bodů (66:56) a bylo už vidět, že snaha Slávie je marná. Madden sice dvěma koši využila toho, že čtyřmi fauly ověnčená Bakajsová nemohla být aktivní. Výsledkem bylo snížení na 66:60. Od další pohromy nás zachránil blok Chloe Wells na Russell ve vyložené šanci a do devítibodového vedení nás dostaly dvě šestky Vaughn. Do konce zápasu už zbývalo jen 90 sekund. Takticky sehrané dlouhé útoky braly Slávistkám naději na výhru a v poslední minutě už rezignovaly. Poslední koš za odměnu si dala Kajá Šotolová a tím naplnila poslední místo na listině střelců našeho týmu u hrajících hráček.     


 
vloženo: 28.01.2018 06:54 / přečteno: 27716x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.