ZÍTRA PROTI NANTES V ECW

ZÍTRA PROTI NANTES V ECW

Čtvrteční zápas, který začíná ve Sportovním centru Nymburk v 18:30, je jedním z klíčových pro umístění v základní skupině poháru EuroCup. Hostit budeme francouzský tým z města Nantes.

Tabulka před tímto utkáním je na první až třetím místě absolutně vyrovnaná a pořadí určuje skóre jednotlivých týmů. Nejlepší rozdíl má italská Ragusa, náš tým je druhý a Nantes třetí. Všechna družstva mají jednu porážku. Ragusa od Nymburka, Nymburk od Nantes a Nantes od Ragusy. Relativně jsme na tom v této trojici nejlépe my, protože jako jediní jsme si přivezli výhru z venkovní palubovky. „Vítězství nás může posunout hodně blízko branám play-off, což je pro nás největší cíl letošní sezony,“ vyslovil trenér Kurucz jasnou výzvu.


Utkání s Nantes bylo první v letošním ročníku. V poločase jsme vedli 36:31. „Začátek třetí čtvrtiny nám hrubě nevyšel a v samotném závěru dvěma slepenými trojkami rozhodl soupeř o své výhře o deset bodů,“ našel trenér Kurucz dva klíčové body našeho zápasu ve Francii. Z toho je jasné, že nám pomůže „čisté“ vítězství, ale ideální by bylo vyhrát o 11 a více bodů, kdyby náhodou došlo na porovnání vzájemných zápasů. V konečném účtování skóre nemusí hrát žádnou roli, ale také může být fatální. A dobré vzájemné skóre by se hodilo i v případě, že by se o postupujícím rozhodovalo v minitabulce tří.


Na trenéra Daniela Kurucze jsme se obrátili i s dalšími otázkami.

Máme šanci vyhrát doma o jedenáct?

Samozřejmě, že máme. Stejně jako máme šanci prohrát o dvacet, když budeme střílet s úspěšností každé čtvrté střely jako naposledy proti KP Brno. Věřím, že tak žalostná střelba se nedá opakovat. V neděli bychom netrefili ani házenkářskou branku, natož basketbalový koš. Oproti utkání s KP Brno máme připraveno několik změn a já věřím, že to budou změny k lepšímu.


Ty asi prozradit nechcete....

Ne, opravdu si je nechám pro sebe (smích).


Co jsou nejsilnější stránky soupeře?

Nantes hraje hodně rychle dopředu po obranném doskoku, do rychlého protiútoku se zapojují i pivoti, zejména německá pivotka Margret Skuballa. Ta má i výbornou střelu za tři body. Pod košem operují hodně dobře silově vybavené hráčky: levoruká Katherine Plouffe, reprezentantka Kanady a Ukrajinka s francouzským pasem, Yulia Andrejeva. Především jejich tvrdé clony a následné "rolování" našich výrazně lehčích křídel nám působilo velké potíže s následnými volnými střelami z dálky. Navíc Andrejeva umí také velmi dobře střílet za tři. Soupeř má opravdu dost dobrých pivotek, nelze podcenit ani vysokou Katiu Clanet, která nám v Nantes nastřílela 11 bodů a byla po Plouffe (22 b.) druhou nejlepší střelkyní domácích.


Sestava menších hráček tedy pokulhává?

Rozhodně je nelze vůbec podcenit, já jsem jen s začal s představením podkošových hráček. Rozehrávku hraje Isis Arondo, velmi rychlá hráčka se skvělou střelou za tři. Hru řídí ale další Kanaďanka, Shona Thorburn. Tu sice v minulém zápase ubránila velmi dobře Alena Huňková, na dvou bodech, ale Shona dokázala uvolňovat svoje spoluhráčky. Muziku tvrdí Američanka Quianna Chaney, velmi nepříjemná svými průniky pod koš. Střídající Amanda Michaud nakonec svými dvěma trojkami v závěru definitivně rozhodla zápas.


Kdybyste psal bodový scénář ke hře soupeře, co byste napsal?

  • hrají rychle dopředu
  • střílejí výborně za tři
  • mají velmi široký kádr velmi dobrých hráček (minimálně 11 hráček je na výborné úrovni), kdokoliv může dát koš. 
  • těžké váhy pod košem plus lehkonohá střílející Skuballa


Jaký máte obecný recept na výhru, ideálně o více než deset bodů?

Musíme hrát koncentrovaně, minimalizovat ztráty a hlavně se prosadit na doskoku. Myslím si, že kdo vyhraje na doskoky, vyhraje i celý zápas.


Co byste chtěl dodat na závěr našeho rozhovoru?

Přeju si, aby na nás naši příznivci po zpackaném zápase s KP Brno nezanevřeli a přišli nás podpořit v co největším počtu. Myslím, že jsme schopni a chceme jim udělat radost v podobě dobrého výkonu a vítězství. 

 
vloženo: 30.11.2016 19:22 / přečteno: 32454x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.