ZÁVĚR PRVNÍ POLOVINY VE VARECH

ZÁVĚR PRVNÍ POLOVINY VE VARECH

Naše hráčky odjíždí v nděli 13.11.2016 k poslednímu utkání první poloviny základní části Ženské basketbalové ligy do Karlových Varů.

Aktuálně sedmý tým BA Karlovy Vary hřejí 4 výhry nad Strakonicemi, Technikem Brno, Ostravou a Slovankou MB. Dokázaly však sehrát vyrovnaná utkání s Handicapem Brno (Žabiny), když prohrály jen o 3 body, příznivé bylo i skóre útočnou Slávií Praha (73:82), prohra s Hradcem o šest bodů (74:80) se také musí počítat jako velice pozitivní výsledek.


Lídrem a nejužitečnější hráčkou je pivotka Julie Reisingerová, která odehrála v průměru 25 minut na zápas a především díky doskokům a získaným faulům (6,8) má v rankingu 21,3 bodů na zápas. Ještě o deset minut více má na svém kontě rozehrávačka Karolina Malečková, se 4 asistencemi na zápas je v této činnosti v týmu Varů nejlepší. Co je na nejmenší hráčce ŽBL největším paradoxem, že získala na doskoku 5,5 míčů na zápas. Nejvíce bodů přidává Kušlitová, na svém kontě jich má 163, což při deseti odehraných zápasech dává průměr 16,3.


V zápase s Karlovými Vary budou proti sobě stát nejmenší a nejvyšší hráčka ŽBL. Karolinu Malečkovou a Aleksandru Chomenčuk dělí 43 centimetrů!



Trenér Kurucz před zápasem s Karlovými Vary

Karlovy Vary jsou nebezpečné svou agresivní obranou, kterou asi na nás budou chtít praktikovat. Předpokládám, že nás budou honit po celém hřišti. To může být na jednu stranu pozitivní i pro nás.


Mají zajímavou dvojici naprosto rozdílných pivotů, proto si musíme dávat pozor na případné přebrání po cloně. Vary vytváří dobrý spacing pro svou ústřední hráčku Reisingerovou. Nebezpečná z dálky je Kušlitová. V posledním roce se na rozehrávce hodně zlepšila Malečková, která patří nyní k předním českým rozehrávačkám. Nesmíme zapomenou na dvojici křídel Andělová a Smitková, kde prvně jmenovaná je hodně rychlá a Smitková má solidní doskok. Také Pohunková dobře střílí za tři body, má vysoký jump nebo Rokošová, která se pod košem také hodně zlepšuje.


Je tedy tým Karlových Varů lepší než vloni?

Ano, myslím, že je lepší každým rokem. Stavět vloni Karlovy Vary do pozice outsidera byl nesmysl a letos už vůbec. Myslím, že v této sezoně mohou reálně bojovat o šesté, sedmé místo po základní části. Ukázaly to i poslední jejich zápasy, třeba s Hradcem, se kterým mají dokonce lepší bilanci než my.


Je velkou výhodou pro domácí že se na vás mohli připravovat celý týden, zatímco vy jste museli ve středu odehrát zápas v Itálii?

To je riziko účasti v EuroCupu, s tímto vědomím jsme do celé soutěže šli. Nejsou to jen finanční náklady, ale také nutnost se připravovat na zápasy české ligy jinak a v kratší době. Svou roli může sehrát i únava klíčových hráček, které musely v Raguse odtáhnout většinu utkání. Přesto si myslím, že ani tato skutečnost z nás nesnímá roli favorita a to, že chceme z Varů přivézt dva body za výhru.



 
vloženo: 12.11.2016 13:51 / přečteno: 30348x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.