FANTAZIE - VEZEME VÝHRU Z ITÁLIE

FANTAZIE - VEZEME VÝHRU Z ITÁLIE

V Itálii jsme byli téměř celý zápas ve vedení, v jeden okamžik až o deset bodů a křehké vítězství 52:50 v zápase, kde prim hrály obrany, jsme uhájili.

V Raguse byla k vidění především obranná bitva, precizní plnění defenzivních úkolů, obětavost a bojovnost. Každý snadný bod v zápase, kde padlo dohromady 102 bodů je otevírání brány do pekel. Věděly to všechny hráčky na palubovce a oba týmy se na každý bod opravdu nadřely.

 

Ve statistických kolonkách je možné najít o chlup lepší střelbu z pole u našeho družstva. Oba týmy daly dvacet dvoubodových košů a čtyři trojky a vlastně o našem dvoubodovém vítězství rozhodly trestné hody. Oba týmy dvě šestky neproměnily, ale protože my jsme měli k dispozici o dva trestné hody více, vyhráli jsme. Neméně důležité byly útočné doskoky. Zatímco Ragusa měla v prvním poločase deset útočných doskoků, ve druhém poločase jen jeden.

 

Trenér Kurucz vybral do základní pětky Lenku Bartákovou, Soňu Ursu, Alenu Huňkovou, Taisiiu Udodenko a Sašu Chomenčuk, abychom byli dostatečně silní a vysocí v podkošovém prostoru, protože podobně na tom somaticky byly i obě pivotky domácích. Soňa měla vytvářet tlak při svých nájezdech do podkošového prostoru, Ála měla číhat na perimetru na svou nejoblíbenější činnost - střelbu trojek a Lenka dostala na starost klíčovou rozehrávačku Vanloo.  

 

První koš zápasu daly domácí hráčky, my jsme z trestných hodů vyrovnali a pak se poprvé za tři trefila dvoumetrová pivotka Ndour a Soňa stejným způsobem dorovnala vedení domácích a ti se ještě jednou dostali před nás 7:5. Na konci 5.minuty Saša vyrovnala, o půl minuty později splnila Alena Huňková svou misi a trojkou nás poprvé dostala do vedení. O té doby jsme měli více bodů už jen my - ano celých 34 minut a 28 sekund. Po zbytek první čtvrtiny jsme hráli velmi zodpovědně v obraně, několik výborných zisků si připsala Lenka nebo Soňa a z nich jsme vyráželi do rychlých protiútoků. Několik náběhů ze slabé strany a než se domácí vzpamatovali, prohrávali o devět bodů 11:20.

 

Ve druhé čtvrtině to byla obranná bitva. Trochu jsme ustoupili od své taktiky a udělali několik chyb. Tou největší bylo, že jsme soupeře pustili k devíti! útočným doskokům. Jenže domácí z toho vytěžili jen 12 bodů. První koš druhé čtvrtiny jsme dali až po třech a půl minutách, to už se domácí přiblížili na rozdíl tří bodů. Stejný rozdíl se udržel až do 17.minuty, kdy nejlepší hráčka domácích Ndour dotáhla útok do dvou bodů. Důležité bylo, že jsme našli odpověď hned z následujícího protiútoku. Jenže do samé mohli říct i domácí, také hned z dalšího útoku skórovali a bodovou smršť závěru prvního poločasu dokončila Soňa Ursu (23:26). Při volbě slov v hodnocení průběhu utkání musíme brát fakt, že za 17 minut padlo 41 bodů a za necelou minutu na přelomu 17.a 18.minuty se skóre změnilo o osm. Sto vteřin před koncem první půle Ndour dvěma body stanovila výsledek prvního poločasu na 25:26.

 

V celém druhém poločase jsme drželi domácí hráčky na uzdě při útočném doskoku. Dovolili jsme jim jen jeden. Navíc hned na úvod třetí čtvrtiny proměnily Huňková a Udoděnko dva trojkové pokusy, na které navázala naše pivotka košem s faulem. Domácím nepomohl ani oddechový čas, střelbu nezlepšili a pro útočný doskok jsme je nepustili. Po třech a půl minutách třetí čtvrtiny Soňa upravila na 27:37 a poprvé jsme se dostali do desetibodového vedení. Spásu domácím přinesla trojkou Ndour, možná to byl její první zápas, kdy dala dvě trojky. Po koši Taisii se opět za tři trefila rozehrávačka Vanloo, která obvykle v této činnosti dosahuje lepších výsledků, jenže to ještě nenarazila na obranu Lenky Bartákové. Po koši Nicholls byl rozdíl 4 body (35:39) a přišel zase náš oddechový čas. Nejdříve dala dva body Taisiia a po zisku Saši přidala další koš Lenka Bartáková (35:43). A to už si zase oddechový čas bral domácí kouč. Při průběhu skóre bylo jasné, že i dvoukošová šňůra může být fatální pro konečný výsledek. Jenže špatné přihrávky Nicholls využila Kříža k dalšímu koši a náš náskok byl zase desetibodový. Domácí našli svého střelce z perimetru a Ndour dala třetí trojku! a po chvíli ještě dvoubodový koš. Pětibodový rozdíl se udržel i na konci čtvrtiny, když se po koši zaznamenala Křížová a Gorini.

 

Poslední čtvrtina byla bodově zdaleka nejchudší. Za deset minut skóre v součtu poposkočilo o 13 bodů celkem. Tady rozhodující roli sehrála Elisabeth Pavel, která čtyřmi body nastřílela 80% našich bodů poslední čtvrtiny. Za domácí se do listiny střelců nejvíce zapsala Ndour také čtyřmi body, což bylo 50% bodové produkce Ragusy. Pokud jste výše skrytou matematickou úlohu vyřešili, došli jste k závěru, že poslední čtvrtina skončila výsledkem 8:5. V dramatickém závěru měli domácí poslední útok, za 13 sekund sice vystřelili, ale nedali. Vzhledem k obrannému doskoku Soni Ursu se už nic, kromě obrovské radosti na naší lavičce, nestalo.

 

Body: Ndour 21 (trojky 6/3, dvojky 11/5, 37min), Consolini 8 (23 min), Vanlo 7 (35 min), Gorini (26 min), Nicholls 5 (34 min), Formica 2 - Ursu 11 (34 min, 6 doskoků, 3 zisky), Udoděnko 10 (24 min, 7 doskoků), Chomenčuk 9 (37 min, 5 doskoků), Huňková 8 (25 min, trojky 2/5, 0 faulů), Pavel 6 (16 min, 3 doskoky), Bartáková 4 (36 min, 7 asistencí, 3 doskoky, 3 zisky), Křížová 4 (11 min, 3 doskoky);

střelba za 2 body: 43/16:42/16, trojky: 14/4:12/4, TH: 8/6:10/8, doskoky: 35:38, asistence: 13:11, fauly: 11:18, ztráty: 18:21, zisky: 7:11, ranking: 49:50, čtvrtiny: 13:18, 12:8, 17:21, 8:5

 
vloženo: 10.11.2016 09:36 / přečteno: 31298x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.