DŮLEŽITÁ VÝHRA PO VÝBORNÉM VÝKONU

DŮLEŽITÁ VÝHRA PO VÝBORNÉM VÝKONU

Utkání pravdy jsme zvládli s grácií a zkušený belgický tým Belfius Namur Capitale jsme porazili vysoko 70:41, což bylo ve druhém kole EuroCup druhé nejvyšší vítězství vůbec.

Dnešní zápas nymburských hráček byl určitě nejlepší, který v letošní sezoně odehrály, a proto také svého soupeře smetly jako suché listí a mulčovačem nadrtily na jemné kousky. Koncentrace a soustředění, to jsou dvě slova, která nejlépe vystihují naši hru ve čtvrtečním zápase. Především vynikající obrana ve druhém poločase, rozhodla, jak vysokou porážku si Belgičanky z Nymburka odvezou. Namur dal za druhých dvacet minut méně bodů než za druhou čtvrtinu. Trenér hostů Vincent Bouffioux byl na tiskové konferenci po zápase hodně rozladěný. „Jaký zápas??,“ zeptal se naoko překvapeně Bouffioux a vysvětlil. „Já jsem viděl jen jeden tým na tréninku, jeden tým, který skóroval, to nebyl basket, to byla parodie,“ byl hodně kritický Vincent Bouffioux. V jeho týmu se prostě nenašel nikdo, kdo by pozvedl prapor a hrdě ho nesl. Ani jedna hráčka nedala dvouciferný počet bodů. „Vždyť jsme dali 41 bodů, to je deset bodů na čtvrtinu,“ chytal se za hlavu trenér hostů.


Naše děvčata začala skvěle, po třech minutách vedla 9:0, když se do listiny střelců zapsaly čtyři hráčky. Naše hra vycházela z výborné obrany a dvakrát jsme využili zisku míče na půlce a samostatný nájezd jsme proměnili. Teprve po time outu se poprvé prosadili hosté. Už v polovině první čtvrtiny jsme vedli o deset, to když Saša Chomenčuk proměnila dva trestné hody. U naší pivotky se na chvíli ještě zastavme. Kromě 19 bodů a 12 doskoků se dnes Saša snažila vybavit hráčky soupeře zimní výbavou - čepicemi. Techničtí zapisovatelé nakonec nasčítali 4 bloky, ale možná jich bylo ještě více. Zvlášť ten první domácí fanoušky rozvášnil. Po šesti minutách utkání bylo skóre 19:4 a zdálo se, že utkání směřuje k totálnímu výprasku hostů. Jenže, pak došlo ke krátkému výpadku koncentrace a Namur se do konce čtvrtiny dotáhl na 19:12, když k tomu pomohla trojka pár okamžiků před koncem první čtvrtiny.


Na začátku druhé čtvrtiny se po dvobodovém koši mohutné pivotky Linskens přiblížili na pět bodů. Odpověděla Saša, Taisiia i Kříža, ale nějaké body připisovali i hosté. Rozdíl ve skóre se proto tak moc neměnil. K vyrovnanějším průběhu pomohla i zónová obrana Namuru, ke které se uchýlil poprvé ve druhé čtvrtině a my jsme se proti ní hůře prosazovali. Naše hra nebyla v ten moment na útočné polovině rychlá a Namur dokázal svou zónu účinně přestavovat. Když proměnila Rozenberga dvě šestky, byl rozdíl ve skóre pouhé čtyři body (30:26). Pak to do rukou vzaly obě naše pivotky a Chomenčuk a Pavel pomohly k pěti bodům v řadě. Opět na deset bodů rozdílu upravila trojkou Huňková a dva body výborně hrající Hamplové ukončily druhou čtvrtinu, kterou jsme vyhráli o pět bodů.


Začal druhý poločas a naše hráčky do něj vstoupily znovu velice soustředěné. Až na zanedbatelné výjimky plnily pokyny trenéra. Zpočátku ještě hosté stačili odpovídat na naše koše a rozdíl ve skóre se nezvyšoval tak rychle jako na začátku zápasu. Do vývoje zápasu trojkou zasáhla Monika Hamplová, která stále častěji, ku prospěchu naší hry, využívá i střelbu z dlouhé vzdálenosti. Stav 49:34 po 25.minutách a při způsobu hry našeho týmu se už dal považovat za bezpečný. V poslední minutě a půl třetí čtvrtiny se nejprve znovu prosadila Hamplová, dva body přidala Bartáková a poslední útok zakončila trojkou z pravého rohu Udodenko a odvedla tak hostům podobnou akci z konce první čtvrtiny. Rozdíl ve skóre se poprvé dostal na dvacet bodů (56:36).


V poslední čtvrtině už přibylo nejméně bodů, přesto se náš náskok ještě o polovinu zvýšil. Hosté poprvé skórovali až po čtyřech minutách, to jsme my měli na kontě dvě trojky, tedy šest bodů. Nakonec Namur přidal ke svému bodovému účtu jen pět bodů, naši čtrnáct a mohli jsme si připsat velice cenné vítězství ve druhém kole EuroCupu.


Body: Chomenčuk 19 (12 doskoků, TH 8/7, 4 asistence, 4 bloky), Hamplová 11, Huňková 10 (4 asistence), Křížová 9 (6 doskoků, 4 asistence), Bartáková 6, Pavel 5, Udodenko 5, Ursu 3, Bakajsová 2, Zavázalová 0 (5 asistencí) – Gomez a Linskens 9, Rozenberga 8, Deneil 6, Hendrickx a Fall 4, Ballau 1, střelba za 2 body: 45/19:43/11, trojky: 18/7:14/3, TH: 13/11:14/10, doskoky: 50:31, asistence: 23:9, ztráty: 16:16, fauly: 19:13, čtvrtiny: 19:12, 21:16, 16:8, 14:5 

 
vloženo: 03.11.2016 23:07 / přečteno: 30465x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.