KDO Z KOHO

KDO Z KOHO

Na vicemistra ŽBL DSK Basketball Nymburk čeká ve čtvrtek od 18:30 těžká zkouška v utkání evropského poháru FIBA EuroCup proti belgickému vicemistru Belfius Namur Capitale.

Oba dva týmy zahájily svou pouť v evropských pohárech porážkami. Nymburk desetibodovou na půdě francouzského Nantes, Namur prohrál doma s Italkami z týmu Virtus Eirene Ragusa o jedenadvacet. „V tak malých skupinách (skupiny jsou po čtyřech týmech – pozn.) je každá prohra bolestivá, ty domácí však sypou do rány sůl,“ vyjádřil důležitost každého zápasu a zvlášť domácího nymburský trenér Daniel Kurucz.


I z tohoto pohledu čeká oba dva týmy velice důležitý zápas, oba potřebují odčinit úvodní prohru a dá se říci, že je to utkání o zachování postupových nadějí. „Vítězství nám dává praktickou naději, porážka nám tuto naději hodně oslabuje, možná až do roviny teorie,“ popsal jasně důležitost zápasu nymburský kouč Kurucz.


Možná je trochu paradoxní, že na palubovku nenastoupí ani jedna zámořská hráčka. V týmu DSK Basketball Nymburk spoléhají, stejně jako v Belgii, na evropské hráčky. „Belfius Namur zřejmě vsadil na Evropanky z EU. Myslím, že je to dobrý tah a rozumím tomu. Mají taky hodně talentovaných Belgičanek, což je mi sympatické,“ podíval se na soupisku belgického týmu Daniel Kurucz. V tomto ohledu je na tom ale český tým podobně. U Labe zakotvily dvě Rumunky Sonia Ursu a Elisabeth Pavel a jedna hráčka z Ukrajiny Taisiia Udodenko. Už druhým rokem působí v Nymburce Saša Chomenčuk z Ruska. Většina posil, kromě Ursu, nastupuje v podkošovém prostoru. Na ostatních pozicích hledejme především Češky.


Jak silný je soupeř? Podle své historie by to byl jednoznačně Namur. Klub se stal sedmkrát mistrem Belgie s jedním přerušením v letech 2002 až 2009. Od roku 1991 hraje v každé sezoně nějakou evropskou soutěž, ať už to byl Pohár mistrů nebo pohár Ronchetti, šest let Euroliga a od sezony 2009/10 je to stále EuroCup. Nejdále se Namur dostal do osmifinále. „Nemyslím, že to hraje významnou roli, protože kádry se vlastně každoročně mění,“ odmítá přeceňovat historický aspekt trenér Kurucz, zvlášť když jeho tým se v minulé sezoně dostal vlastně v EuroCupu stejně daleko jako jeho čtvrteční soupeř.  

 
vloženo: 02.11.2016 09:36 / přečteno: 32549x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.