DNES PROTI SLOVANCE

DNES PROTI SLOVANCE

Jen 24 hodin uplynulo od příjezdu našeho týmu z utkání ve Francii a už od pěti odpoledne vyběhnou naše ženy k utkání 9.kola ŽBL proti Slovance MB. 

Slovanka má sice na svém kontě jen jedno vítězství hned z prvního kola ŽBL proti MK Technic Brno a poslední dva zápasy jim hrubě nevyšly. Nejprve podle očekávání prohrála s týmem USK Praha, který již nastoupil v kompletní sestavě, ale prohra 55:126 byť na venkovní palubovce byla hodně krutá. Ještě horší výsledek očekával na Slovanku v Hradci Králové, kde domácí Sokolky svému soupeři nadělily 123 bodů proti 60, které sama Slovanka nastřílela. 

Ve světle těchto výsledků by se mohlo zdát, že dnešní utkání bude procházka růžovým sadem, ale Slovanka v jiných zápasech letošního ročníku ŽBL sehrála vyrovnaná utkání například v Brně podlehla Handicapu až po boji o tři body 64:67. 

"V týmu Slovanky se vše točí kolem výkonů obou amerických akvizic. Pokud se nám podaří ubránit Scott a Williams, musíme je jednoznačně porazit. Když se to nepodaří, bude to vyrovnaný zápas. Náš výkon bude možná také ovlivněn dlouhou cestou na pohárové utkání do Francie. V autobuse jsme urazili přes tři tisíce kilometrů a strávili v něm včera více než 17 hodin," řekl po návratu do Čech trenér Kurucz. 

V letošní sezoně udělala Slovanka ve svém kádru spoustu hráčských výměn. Zůstaly jen Kateřina Novotná, Šauerová, Kristýna Ješkeová a Harapesová. Do Hradce odešla Minarovičová a Matulková zamířila do Karlových Varů. Novou hráčkou je Tereza Motyčáková ze Slavie Praha, Mariana Opočenská z bývalých VŠ Praha a Patricia Gallasová. Po dlouhém zranění se vrátila Martina Čepelková. 


Na soupisce Slovanky jsou také dvě Američanky. Menší z nich Leah Scott absolvovala vloni universitu Marshall, kde hrála NCAA a ve Slovance se stala bodovýmn lídrem. Je také druhým nejlepším střelcem ŽBL a pátou nejužitečnější hráčkou ŽBL. Nejvyšší hráčkou Boleslavi je Brianna Wilson. 


Zápas se Slovankou MB začíná v 17:00 hodin v hale Sportovního centra v Nymburce.  



 
vloženo: 29.10.2016 09:55 / přečteno: 29017x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.