STATEČNÝ VÝKON V NANTES

STATEČNÝ VÝKON V NANTES

Naše hráčky sice ve Francii v prvním kole FIBA Europe Cupu nepodaly špatný výkon, byly ve vedení delší dobu než domácí, ale v závěru po taktických chybách svoje vedení ztratily a ztratily tak i celý zápas v poměru 62:72.

Úvod zápasu se nám vyloženě povedl. Základní pětka ve složení Bartáková, Huňková, Hamplová, Udoděnko, Chomenčuk si po třech minutách vytvořila náskok sedmi bodů, když domácí nechala skórovat jen jednou z pole, zatímco naše delší hráčky nasázely opařeným domácím devět bodů. Hráčky Nantes odpověděly čtyřmi koši v řadě, dostaly se na chviličku do vedení, ale pak se zase rozstřílela naše menší děvčata a po sedmi minutách jsme měli opět k dobru příjemný náskok osmi bodů a ten nám vydržel až do konce čtvrtiny. „Na úvod jsme byli hodně v pohybu a měli jsme dobrý doskok,“ zhodnotil krátce prvních deset minut náš trenér Kurucz.

 

Krátce po zahájení druhé čtvrtiny jsme dostali náskok až do dvouciferných hodnot a až do poloviny druhé čtvrtiny jsme si hřáli vedení kolem deseti bodů. V šestnácté minutě poprvé výrazně zahrozila kanadská reprezentantka Plouffe a postarala se o snížení rozdílu na pět bodů. Trojky Huňkové a Bartáková v rozmezí půl minuty byly jasnou odpovědí. Jenže náš pokus o únik vynulovala také šesti body Plouffe. „I ve druhé čtvrtině jsme byli aktivnější než soupeř. Více jsme na něj tlačili, a proto se nám dařilo po celou první polovinu být v mírném vedení,“ byl pochopitelně spokojený náš kouč.

 

Poločasová přestávka více pomohla domácím. Pěti body v řadě za dvě minuty třetí čtvrtiny téměř smazali náskok, ale tuto snahu jsme ještě odrazili a po koši Soni Ursu jsme měli pět bodů k dobru. Domácím se podařilo vyrovnat až po 26.minutách zápasu a po druhé do vedení (poprvé to bylo ve 4.minutě) šli až tři minuty před koncem třetí čtvrtiny. Od té doby jsme vždy dokázali dvoubodový náskok košem smazat, ale poslední slovo měl Nantes, a proto jsme do poslední čtvrtiny šli s dvoubodovým mankem. „Ve druhé půli jsme asi chtěli příliš vyhrát a vrhali jsme se ve čtyřech a někdy i v pěti na útočný doskok. Domácí pak chodili do otevřené obrany tři na jednoho, dva na jednoho. Důkaz se najde ve statistikách. Jestliže za první poločas měl soupeř 2 body z rychlého protiútoku, za druhou půli dvanáct. A to rozhodlo o vyrovnání průběžného skóre,“ mrzelo trenéra Kurucze.

 

V poslední čtvrtině se k tomuto nešvaru přidal ještě jeden a to nesystémové odstupování ze slabé strany a výpomoc na obranu pivota. Domácí však naši výpomoc využili a přihrávkou na perimetr uvolnili někoho z menších hráček ke střele za tři body nebo dlouhé dvojky. Tři minuty ve čtvrté čtvrtině jsme nedali koš. Nantes sice také neoplýval žádnou extra střelbou, a tak náskok se vyšplhal jen na šest bodů (55:49). Sice jsme dokázali na vývoj skóre zareagovat, ale bodů jsme dávali méně než domácí a jejich náskok se přiblížil desítce. Trojkou tři a půl minuty před koncem vykřesala naději Mircová, ale domácí odpověděli dvěma koši. Ještě 90 sekund před koncem jsme ztráceli 7 bodů, ale trojka Michaud znamenala konec nadějím. „Nedisciplinovanost a přemíra snahy v útoku nás stála zápas. Když jsem pak počítal chyby, a tím nemyslím ztráty míče, ale individuální chyby nebo chyby v rotaci, napočítal jsem jich padesátku. Padesát špatných posunů je na zápas s nízkým skóre prostě moc,“ našel trenér Kurucz odpověď, proč nám na konci chybělo deset bodů.

 

Nemusíme ale smutnit, protože výkon, se započtením téměř dvacetihodinové cesty autobusem do Nantes, jsme nepodali špatný. Byli jsme střelecky na tom lépe než domácí. Četněji, ale méně přesně jsme stříleli za tři body a na čáře trestných hodů jsme stáli jen devětkrát (domácí 22x). Ostatní statistiky byly vcelku vyrovnané a to včetně rankingu (71:69).

 

„Dobrý výkon podala Saša Chomenčuk (ranking 27), Taisiia Udodenko si připsala 10 bodů a 10 doskoků, dobře hrála Soňa Ursu. Spokojený jsem byl s výkonem Elišky Mircové a Aleny Huňkové a v prvním poločase zahrála výborně Monika Hamplová,“ chválil individuálně Dan Kurucz.

 

Body: Plouffe 22, Clanet 11, Skuballa a Chaney 10, Michaud 8, Arrondo 5, Lenget 4, Thorburn 2 - Chomenčuk a Udodenko 10, Ursu 8, Huňková a Zavázalová 6, Pavel, Hamplová, Bartáková a Mircová všechny po 5, Křížová 2, střelba za 2 body: 47/23:37/21, trojky: 17/4:27/4, TH: 22/14:9/8, doskoky: 40:39, fauly: 15:20, ztráty: 16:18, zisky: 10:8, čtvrtiny: 14:22, 17:15, 20:12, 21:13

 
vloženo: 29.10.2016 01:02 / přečteno: 33222x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.