KURUCZ: JSEM NADŠENÝ

KURUCZ: JSEM NADŠENÝ

Podle asistenta trenéra Slávie Petra Stavěla byl klíček k vítězství domácích schován v jejich výškové převaze. Trenér domácích chválil především obranu svých hráček, ale byl nadšen z celkového projevu týmu. Přečtěte si i další ohlasy trenérů a hráček k poslednímu zápasu.

Petr Stavěl - asistent trenéra BLK Slavia Praha
Petr Stavěl

Gratuluji soupeři k vítězství, vyhrál zaslouženě. Domácí využili výškové převahy a díky tomu nás jednoznačně přeskákali. První poločas vyhráli s 16 útočnými doskoky. Tady se náš výškový deficit projevil naplno. Co se ještě odrazilo na konečném výsledku, že jsme měli čtyři ne zcela zdravé hráčky, které včera měly akutní zažívací problémy. I to se na nás projevilo.

V minulých zápasech jste nasázeli tři stovky a dnes jen 66. Co se stalo?

Zdejší koše nejsou zrovna lapače na míče (úsměv). Hlavně ale soupeř byl na jiné úrovni než ty, se kterými jsme hráli v poslední době. Dále jsme nedali velké množství šestek i otevřených střel a to se projevilo na výši bodů, které jsme dali v útoku.

 

Já bych ale dneska chtěl ještě zhodnotit výkon rozhodčích, kteří ten zápas, na obě strany, neuvěřitelně zkazili. To, co předváděli, bylo nehodné nejvyšší soutěže a týmů z hořejška tabulky, kde by to měli pískat zkušení rozhodčí a ne takoví dva. Druhá věc, která mě zaráží, že rozhodčí Kubiš, který se vloni před zápasem opil takovým způsobem, že ho nemohli vzbudit v šatně, aby přišel, a když přišel, byl bez píšťalky. Jak může pískat nejvyšší soutěž? Tohle se stalo nedávno ve fotbale, rozhodčí dostali doživotní distanc a tady vesele s úsměvem kazí další zápasy.

 

Daniel Kurucz (trenér DSK Basketball Nymburk)

Daniel Kurucz

Na zápas s BLK Slavia, která byla v průběžné tabulce před námi, jsme se dobře připravili, což bylo vidět i na koncentraci hráček hned od prvních minut zápasu. Věděli jsme, že BLK dobře střílí, dokonce zatím nejlíp z celé ligy, a proto jsme se zaměřili hlavně na obranu a jiné než obvyklé řešení pick&rollu.

Hlavně na začátku nebylo patrné, že se utkaly dva týmy s velkým útočným potenciálem…

Ano, v první čtvrtině to vidět nebylo, zápas byl především o obranách. Myslím, že jsme se jeden druhého báli nebo respektovali střelecky a oba dva týmy se soustředily na obranu. Ukázalo se, že jsme lepším týmem. Po tři čtvrtiny jsme hráli fantasticky v obraně a ta rozhodla o našem konečném vítězství.

Byla jen obrana tím rozhodujícím prvkem?

Kromě obrany spolurozhodovala i šířka lavičky, kterou my máme lepší.

Hrál roli i výškový rozdíl?

Ano, hrál svou roli, ale na druhou stranu hráči soupeře byli zase pohyblivější. Myslím, že to nebyl tak rozhodující prvek utkání.

Proč chyběly rychlé protiútoky?

Byli jsme hodně soustředění na obranu a občas jsme se nekoncentrovali na rozběhnutí do útoku.

Jste se zápasem spokojený?

Ano, se třiceti minutami jsem spokojený. Poslední čtvrtinu poznamenal náš velký náskok a projevil se ve ztrátě soustředění. Zbytečně jsme poslední čtvrtinu prohráli … to nic nemění na tom, že jsem s utkáním spokojený.

Kdo je MVP zápasu?

MVP zápasu bych udělil hned dvakrát: Taisiia Udodenko a Katka Křížová.  Ovšem vyhrála především týmová práce, mnoho dalších hráček podalo opravdu velmi dobrý výkon, např. Sonia Ursu, Saša Chomenčuk, Eliška Mircová nebo Katka Zavázalová, Monika Hamplová rozdala pár "kulichů"... hlavní bylo, že všechny hráčky dokázaly splnit naši taktiku.

 

Renata Pudláková (hráčka BLK Slavie Praha)

Proč dnes nebyly k vidění opět střelecké hody z vaší strany?

Máme za sebou slabší soupeře. Čekali jsme, že tento tým bude vyrovnanější a těšili jsme se, že budeme mít konečně kvalitnějšího soupeře. Nástup byl docela v pohodě, i když bodově opatrné. Snažili jsme se dělat to, co nám trenér řekl - ubránit druhou nejlepší střelkyni Ursu. To se nám v první polovině dařilo, nakonec dala jen devět bodů. Měli jsme hodně ztrát a největší chyba celého zápasu byl obranný doskok. To bylo šílené!! To, že konečný rozdíl byl pouze jedenáctibodový, je dáno tím, že Nymburk kontroloval jen vítězství. My jsme se ještě snažili stáhnout rozdíl na co nejmenší číslo.

Uvědomovali jste si, že by bodový rozdíl mohl hrát v konečné tabulce nebo do odvety svou roli?

Myslím, že to bylo dobré. Okoukali jsme, co hrají, zažili jsme to na vlastní kůži a doma se pokusíme jim to vrátit.

 

Taisiia Udodenko - hráčka DSK Basketball Nymburk + MVP zápasu

Ve třech čtvrtinách jsme hráli velice dobře v obraně, špatný nebyl ani útok. Dobře jsme posouvali míč, dokázali jsme zapojit malé i velké hráčky. Ve čtvrté čtvrtině pod vědomím velkého náskoku a také trochu únavy, jsme se začali stahovat k míči a ucpávali jsme podkošový prostor. Pak jsme ztratili Sašu kvůli pěti faulům a chyběly nám její doskoky. Soupeř začal tlačit, chtěli to rychle stáhnout a my jsme se tomu nedokázali dobře přizpůsobit. Udělali jsme také několik chyb v přihrávkách, když jsme v nich trochu riskovali.

Věděla jsi před zápasem, že Slavie je nejlepší skórer ligy? 

Ne, to jsem nevěděla. My jsme se před utkáním bavili jen o klíčových hráčkách soupeře a jak je zastavit.

Měla jsi na starosti Krystal Vaughn. Jak se proti ní hraje?

Je to těžké. Zpočátku se nám ji dařilo bránit ve vnitřním prostoru, ale dál od koše byla zase ona na koni. Musím říct, že její střela se hodně těžko brání, protože ona střílí za hlavou.

Jsi na sebe pyšná, že jsi už ve třetím zápase v ŽBL získala double-double?

Jasně, že jsem ráda. Cítím ale, že to stále není ono. Po roce bez basketu ještě nemám tu kondici, kterou bych chtěla mít. Myslím, až potrénuju více, budu v kondici, že budu ještě více střelecky nebezpečná než teď.

 

 
 
vloženo: 16.10.2016 16:47 / přečteno: 33106x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.