LETOS DRUHÁ STOVKA V LIZE

LETOS DRUHÁ STOVKA V LIZE

Proti nováčkovi soutěže týmu MK Technic Brno jsme si spravili chuť z minulého utkání proti Handocapu a systémem start-cíl jsme Brňanky sestřelili 103:39. 

Hned úvod zápasu ukázal, že naše hráčky budou nad svým soupeřem dominovat v úspěšnosti střelby. První minutá střela z našich rukou sice přišla hned v první střele, ale další až po šesti minutách zápasu, to už byl stav 22:7 a vše směřovalo ke zdárnému konci. Za hosty byla nebezpečná jen Zítková, Havlíková a Gašicová, hráčky, které na konci utkání měly na svědomí 32 bodů z 39.

 

Ve všech statistických údajích jsme byli o třídu lepší. Měli jsme více než dvojnásobně lepší střelbu z pole (51% : 22%), daleko častěji jsme stáli na čáře trestných hodů (26:7), protože naše hráčky se tlačily ke koši a hosté je nedokázali zastavit jinak, než za cenu nedovoleného zákroku. Donutili jsme soupeřky celkem ke 33 ztrátám, ze kterých jsme dali skoro třetinu bodů. Možná bychom měli i my poněkud omezit ztráty. Proti tak nevýraznému soupeři, jako dnes Technic Brno byl, je číslo 22 příliš velké. Největším hříšníkem byla Sonia Ursu, ale to se při jejím stylu hry stává.

 

O velké převaze na palubovce vypovídá i počet asistencí. Na naší straně jsme nepočítali 34 finálních přihrávek, u hostů to bylo jen devět. Pravdou je, že proti naší obraně se Technic jen těžko prosazoval. Převaha pod košem byla od našich děvčat výrazná na doskoku, když jsme nejen využili větší výšku především Saši, ale také dobré odstavování hráček soupeře. Brňanky se nakonec ale z vymezeného území, s přepočtem na celkový počet nastřílených bodů, více prosazovaly z vymezeného území. Dali celkem 20 bodů, což je 51% všech bodů, my jsme z „bedny“ nastřádali 48 bodů - 46,6%. Ovšem při přepočítání trestných hodů je poměr už v pořádku.

 

Průběh zápasu byl pouze o navyšování rozdílu ve skóre. Už po třech minutách brněnský nováček prohrával o deset, dvaceti bodová hranice padla hned po začátku druhé čtvrtiny trestnými hody Taisii Udodenko, pro kterou to bylo po jediném tréninku první zápas. Rozdílu třiceti bodů se hosté bránili, ale tři minuty před koncem poločasu byla prolomena trestnými hody Petry Bakajsové. To ale nebylo všechno, poslední tři minuty stačily k tomu, aby padla i čtyřicetibodová hranice. Tu překonala Katka Zavázalová trojkou. Sedm bodů za čtvrtinu bylo spravedlivým odrazem převahy na palubovce.

 

I druhý poločase se vedl v podobném duchu. Hosté nebyli schopní naši hru zastavit, Pravdou je, že se trochu bodový příděl přibrzdil, což souviselo jak v přibývající únavou, tak se šetřením některých hráček základní rotace, například Katky Křížové, která je v rekonvalescenci po prodělané viróze. V poslední čtvrtině hosté poprvé nastříleli více než deset bodů, naopak naše produktivita zůstala stejná jako ve třetí čtvrtině. Sedmdesát vteřin před koncem zápasu dosáhla Saša Chomečuk z čáry trestných hodů stovku, kterou ještě podtrhla Lenka Šípová úspěšnou trojkou.     

 

Body: Šípová 22 (dvojky 4/4, trojky 4/4, TH 2/2, 7 doskoků), Zavázalová 16 (7 asistencí), Chomenčuk 14 (11 doskoků, 4 bloky), Huňková 13 (4 asistence), Bakajsová 10 (10 doskoků), Ursu a Bartáková 7, Křížová 5 (4 asistence), Hamplová 4, Udodenko 3 (5 doskoků), Mircová 2 (5 doskoků) - Zítková 16, Gašicová 11, Havlíková 5, Stehlíková 4, Murgašová 2, Zrůstová 1, střelba za 2 body: 45/27:45/12, trojky: 26/9:23/3, TH 26/22:7/6, doskoky: 57:32, asistence: 34:9, ztráty: 22:33, bloky: 7:0, fauly: 15:25, čtvrtiny: 20:10, 29:7, 23:7, 23:15

 
 
 
 
vloženo: 10.10.2016 23:27 / přečteno: 31634x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.