SOUBOJ NEJLEPŠÍCH ÚTOKŮ

SOUBOJ NEJLEPŠÍCH ÚTOKŮ

Náš tým sehraje v sobotu mimořádně od 18:00 hodin důležitý zápas proti Slavii Praha, která aktuálně vede ligovou tabulku s jednou prohrou a hodně vysokým skóre.

Tým má stejně jako v minulých letech velké ambice se poprat, o co nejvyšší umístění. Před letošní sezonou Slavia změnila trenéra. Koučem se stal bývalý trenér mužského ligového Ústí Martin Stavěl. Došlo pochopitelně i k mnohým hráčským výměnám. Spíše by se dalo říct, že nezůstal kámen na kameni. Ve Slavii zbyla Krystal Vaughn, Jovana Jakšič, Michaela Urbanová, Natálie Dvořáková a Klára Geffertová. Na soupisce zůstala i Darina Johnová, ale od loňského ledna zatím do zápasů nezasáhla. Ostatní hráčky jsou nové.


Čeho si nelze nevšimnout, je i počet nastřílených bodů v této sezoně. Ve třech z pěti zápasů zatím odehraných dala Slavie více než sto bodů. Díky tomu má také nástřel 97 bodů na utkání a je daleko před všemi ostatními soupeři včetně USK Praha. Pravdou je, že Slavie hrála s týmy z dolní poloviny tabulky – Strakonice, Technic Brno a Slovanka MB.


Mezi střelci dominuje základní pětka, která ve většině zápasů hrála ve složení: Sedláčková, Vaughn, Felixová (1x Jakšić), Pudláková, Vondráčková. V první třech kolech proti Hradci, Slovance a Karlovým Varům nastřílely tyto hráčky kolem 80% všech bodů týmu, v zápasech proti Strakonicím a Technicu Brno to bylo „jen“ kolem 65%.


Trenér Daniel Kurucz před zápasem:

Náš tým se nově formuje a určitě nám nelze odepřít nasazení v obraně. Na druhou stranu nás trochu trápí sehranost, byť jsme sehráli 18 přípravných zápasů. Zatím největší rozdíl proti loňsku je, že hledáme hráčskou osobnost, která by to dokázala vzít na hřišti "na sebe", když se zrovna nedaří. Stále ji hledáme a já věřím, že ji brzy najdeme, už třeba v sobotu v 18:00 proti BLK Slavii Praha. Ta je dnes v tabulce výš než my a je tedy favoritem utkání.

Já ale věřím, že budeme hrát v sobotu v šesti - a vy, naši fanoušci, budete tím šestým hráčem našeho týmu, co nám pomůže k vítězství!


Katka Zavázalová před utkáním

Utkání proti Slavii Praha je pro nás důležité, protože potřebujeme vyhrát a potřebujeme se zvýšit sebevědomí.

Jak moc „straší“ jejich tři trojciferné výsledky?

Napovídá to o tom, že mají v týmu dobré střelce, a že si na ně musíme dát pozor na všech pozicích.

I my máme na kontě dva stovky. Budou to střelecké dostihy?

To se nedá říct, podle toho, jak agresivní budou obrany a jak se kdo chytí střelecky. Bude třeba si pohlídat základní pětku. 

 
vloženo: 14.10.2016 16:10 / přečteno: 30709x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.