JEDEN SPADLÝ LIST PODZIM NEDĚLÁ

JEDEN SPADLÝ LIST PODZIM NEDĚLÁ

Utkání 11.kola, posledního před reprezentační přestávkou, proti Karlovým Varům jsme podali kolektivnější výkon než soupeř a po zásluze jsme domácí porazili 98:72.

Kromě několika minut na začátku druhé čtvrtiny jsme utkání v Karlových Varech měli plně pod kontrolou. „Už jsme si po první čtvrtině mysleli, že je po zápase,“ poznamenal jen trenér Kurucz k začátku druhé čtvrtiny, kdy jsme přišli o vysoké vedení 11:26 a nahradili ho jen menším vedením 22:26. Byl to však jediný exces zápasu. I ve zbytku druhé desetiminutovky jsme soupeře k ničemu nepustili a porazili ho 22:4. Ve druhém poločase se sice domácí prosazovali více, ale ani jednou to nestačilo alespoň na dílčí výhru v jedné čtvrtině a to i bez ohledu na to, v jaké sestavě jsme hráli. „Nespoléhali jsme na jednu, dvě hráčky, ale na hru celého kádru a to se potom soupeři špatně brání.“ Dodal Dan Kurucz. Pohledem na přehled střelců by se chtělo sezonně zaktualizovat jedno přísloví na: „Jeden spadlý list podzim nedělá“. Na straně domácích se bodově prosadily Kušlitová (24) a Reisingerová (18), na naší straně bylo dvouciferných střelců pět a body daly úplně všechny hráčky, které ve Varech byly. Absentovala Monika Hamplová, která je v rekonvalescenci po nemoci a Lenka Šípová, která je po operaci kolena.


Do zápasu jsme vlétli jako uragán a za tři minuty jsme vedli 9:0 i přesto, že se domácí snažili celoplošnou obranou náš útok brzdit. Nic nepomohlo ani tisíckrát vyřčené, nebo spíše vykřičené „ještě, ještě“ trenérkou Krämer při podpoře svých hráček v defenzívě. První body daly Vary po třech minutách. Z čáry trestných hodů se trefila Julie Reisingerová. Po deseti minutách byl stav 11:26, když jsme naprosto opanovali doskok 17:5 a byli jsme také lepší na čáře trestných hodů. Oba týmy dostaly desetkrát možnost stát na šestkách, ale domácí hráčky nedaly pět, naše jen jednu. Rozdíl byl také v úspěšnosti střelby z pole (27%:42%) a v počtu bodů z druhé šance, kde my jsme dali 11 bodů, soupeř ani jeden. Jediným možným nebezpečím byly tři osobní chyby Saši Chomenčuk. Jenže její roli byli v tomto zápase schopné bez problému přebrat i ostatní pivotky. Elisabeth Pavel, která se zlepšuje zápas od zápasu, měla po sedmi minutách na svém kontě 10 bodů.


Prvních pět minut druhé čtvrtiny bylo vystřiženo z jiného zápasu. Do té doby dominantní hráčky najednou zapomněly přesně střílet a do 15.minuty si změnil poměr úspěšnosti střelby z pole na 44% Vary a 35% Nymburk. Až když si vzal trenér Kurucz oddechový čas, nasadil se do promítaček ten správný film zápasu a příběh, který začal v první čtvrtině, plynně pokračoval. Na našich dvaadvacet bodů odpověděly domácí hráčky jen čtyřmi a poločasový rozdíl se ještě navýšil. Opět o sobě dala vědět královna nájezdů Lenka Bartáková, po výborně připravené akci se za tři body trefila Eliška Mircová, Katka Křížová ohrožovala koš střelbou ze střední vzdálenosti. „Po time outu jsme zase začali lépe kombinovat v útoku, přidali jsme v obraně a poločasový výsledek předznamenal celý druhý poločas zápasu,“ řekl k druhým pěti minutám druhé čtvrtiny trenér Kurucz. Indikátorem jeho slov byla statistika úspěšnost střelby z pole: 39% Vary, 47% Nymburk. Stále pokračoval propad úspěšnosti trestných hodů 15/8:17/16, oproti první čtvrtině se trochu vyrovnal poměr doskoků na 14:20.


Třetí čtvrtina potvrdila nastoupený trend konce prvního poločasu a rozdíl ve skóre se dostal až na 33 bodů. Domácí zkusili „hlasitou“ zónu, ale ta žádnou změnu nepřinesla. Z prvních jedenadvaceti bodů jsme dali 15 po třech, ať už to byly dvě trojky nebo tři průniky do koše s faulem. Obě trojky nasázela Alena Huňková a po druhé z nich byl stav už 35:66. Andělová sice trojkou přibrzdila náš rozlet, ale rozloženou trojkou (koš s faulem) Pavel a dvěma body Udoděnko, jsme stanovili nejvyšší rozdíl v zápase na 33 bodů. Do konce zápasu zbývalo 13 minut a 33 sekund. Pak se přeci jen prosadily Řeháčová (2 trojky) a Kušlitová 2 koše za dva body a zmírnily tak rozbíhající se debakl.


V poslední čtvrtině se zpočátku prosazovaly na straně domácích nejzkušenější hráčky jako Kušlitová, Pohunková, Reisingerová. Na naší straně řádila především Huňková, která ve vítězném gestu zaťala pěst po třetí své trojce a celkově 16.bodu v utkání. Dvě minuty před koncem chyběly v listině střelců dvěma našim hráčkám body. Nejprve to změnila Míša Mocová z čáry trestných hodů a doslova v poslední vteřině se mezi střelce zapsala i Petra Bakajsová.


„Každá hráčka, která dnes nastoupila, hrála dobře. Elisabeth Pavel ukázala, že je každým zápasem lepší, prosadila se Katka Křížová v útoku i dobrými zisky v obraně, dařilo se Elišce Mircové, a tak bych mohl pokračovat dál. Když pominu pět minut na začátku druhé čtvrtiny, kdy byla na vině spíše ztráta koncentrace, mohl jsem mít na palubovce jakoukoliv sestavu a stále jsme hráli dobře. Byli jsme prostě lepší na všech postech a šíře našeho kádru dnes slavila úspěch,“ zhodnotil utkání trenér Daniel Kurucz.


Body: Kušlitová 24, Reisingerová 18, Andělová 9, Řeháčková 6, Pohunková 5, Rokošová 4, Zuzáková a Drahokoupilová po 2, Šmidková a Matulková 1 – Pavel 19, Huňková 16, Bartáková 14, Chomenčuk a Křížová 10, Mircová a Ursu 7, Udoděnko 6, Zavázalová 5,Mocová a Bakajsová 2, střelba za 2 body: 39/18:51/29, trojky: 20/5:15/5, TH: 29/21:31/25, doskoky: 31:41, ztráty: 20:17, zisky: 6:13, fauly: 22:25, čtvrtiny: 11:26, 15:22, 24:27, 22:23

 
vloženo: 14.11.2016 09:09 / přečteno: 29613x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.