DO ODVET DOMA S KP BRNO

DO ODVET DOMA S KP BRNO

Po reprezentační přestávce se opět rozhoří ligové zápasy, které jsou zároveň odvetami v základní části Ženské basketbalové ligy. My vstoupíme do odvet v neděli 27.11. od 15:00 hodin s týmem KP Brno.

Vstup do nebude nijak jednoduchý. S družstvem KP Brno, dříve Valosun KP Brno, máme odehráno šest zápasů. Pět bylo vítězných a jeden, paradoxně na domácí palubovce, jsme prohráli a navíc ještě hodně vysoko. To bylo však před dvěma roky, v lednu 2015. V minulé sezoně už vyzněly zápasy v náš prospěch poměrně výrazným rozdílem. Domácí jsme vyhráli 86:68 a v Brně o jedenáct 74:63. V letošní sezoně jsme se s KP Brno utkali dvakrát. Jednou na přípravném turnaji v Brně, to jsme ještě v nekompletní sestavě vyhráli 59:56. Otevírací zápas letošního ročníku ŽBL s brněnským soupeřem jsme sice také vyhráli, ale opět to byl vyrovnaný zápas, který jsme rozhodli výborným úsekem ve třetí čtvrtině. Ve třetí desetiminutovce jsme prohrávali 40:48, ale po šňůře 15:0 jsme utkání otočili a v dalším průběhu už cennou výhru ohlídali.


Nenechme se mýlit postavením soupeře v tabulce ŽBL. Při zběžném pohledu na tabulku je KP Brno sedmé, ale má o dva zápasy méně a to proti Slovance MB a USK Praha. Při porovnání reálných možností soupeřů KP v dohrávkách se Brňanky posunou před Trutnov a za Slávii, se kterou mají horší bilanci vzájemných zápasů.


Kvalitu soupeře hodnotí trenér Daniel Kurucz.


Bude KP Brno po reprezentační přestávce silný soupeř?

Je to těžký soupeř, i kdyby nebyla reprezentační přestávka. V domácí odvetě se nyní předpokládá, že vyhrajeme. Já musím být ale opatrný. Tým KP je velmi silný prakticky na všech postech. Na pozici číslo jedna hraje například Sarah Beránková, která ve dvaceti letech nakoukla do reprezentace ČR stejně jako na pozici číslo dvě hrající Eva Kopecká. Ta letos prožívá vynikající začátek sezony.

Další hráčkou je Marina Solopová, která je v některých momentech hry jen těžko bránitelná, ať už hraje na pozici tři nebo čtyři a snad ještě větší "fazónu" má v tomto období Tereza Pecková, která umí stejně dobře "čtyřku", jako "trojku". Navíc všechny zmíněné hráčky umí střílet za tři, stejně jako na pětce hrající Sládková.

K tomu ještě musíme přidat silnou lavičku: cizinky Moussa a Remenárová a Češky Brhelová, Jandová nebo Satoranská. Svou premiéru si také odbude osmadvacetiletá pivotka Stephanie Zenora Madden se zkušenostmi z EuroCupu, který hrála za dánský Sisu a z posledního angažmá v Hannoveru.


Vypadá to, jako bychom si nevěřili na vítězství...

To ne, tak to není, vyhrát rozhodně chceme. Ale upřímně si myslím, že to bude pro nás hodně těžký a pro diváky hodně atraktivní zápas. Budeme muset podat opravdu výborný výkon, abychom mohli pomýšlet na výhru!


Jsme tedy v zápase favority?

Hrajeme doma a máme o jedno vítězství víc než KP. Takže ano. Ale jak jsem říkal, bude to hodně těžké a otevřené, jak to skončí, to ještě nevím.. :-) Ale určitě vím, že to bude pohledný, férový a pro diváky atraktivní basketball!


Jak to vypadá s naší marodkou?

Ještě ani jeden "mistrák" jsme letos nehráli v kompletní sestavě a bohužel tomu nebude jinak ani proti KP Brno. Určitě nenastoupí Lenka Šípová, která je po operaci kolene. Drobnější zdravotní potíže se nevyhnuly Katce Křížové, Elišce Mircové a několika dalším hráčkám, ale nastoupit by měly kromě "Šípy" všechny.. Bohužel zranění ke sportu patří, na nic se nevymlouváme.


 
vloženo: 25.11.2016 16:30 / přečteno: 30748x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.