BUDE POSLEDNÍ?

BUDE POSLEDNÍ?

Čtyřicet minut soustředění musí zvládnout naše děvčata v sobotním třetím semifinálovém zápase proti Sokolu Hradec Králové. Vedou v sérii 2:0 a jen jedno vítězství je dělí od historického postupu do finále.

Oba dva předchozí zápasy náš tým, po základní částí výše postavený, vyhrál, ale paradoxně první domácí byl daleko dramatičtější. Ve druhém se nám ale povedlo jak zlepšit doskok tak přesně střílet z perimetru.


O rozdílném průběhu obou utkání mluví i trenérka Sokola Romana Ptáčková před sobotním utkáním. „Uvidíme, jak Nymburk nastoupí, jestli jako v tom prvním nebo druhém. My určitě žádný zápas nevypustíme, nedovolíme si ho odehrát na půl plynu,“ slibuje Ptáčková.


Před podceněním důrazně varuje i nymburský kouč Daniel Kurucz. „Není dobojováno! I když jsme byli v zápase číslo dvě podstatně lepším týmem, jak jsme se na chvilku přestali koncentrovat, Hradec hned náš výpadek začal trestat,“ připomněl trenér úsek na konci druhé čtvrtiny minulého zápasu.


Pro průběh zápasu číslo tři se může využít scénář prvního nebo druhého utkání. „Je jedno podle jakého scénáře, hlavně že vyhrajeme,“ usmívá se trenér Kurucz, ale přeci jen by bral ten z druhého zápasu: „Byl pro nás dalek klidnější v závěru.“


Máme sice výhodu, že můžeme ještě dvakrát klopýtnout, ale o tom nikdo nechce přemýšlet. „Chceme ukončit sérii na tři zápasy a připravovat se v poklidu na dalšího soupeře,“ řekla bez rozmýšlení kapitánka týmu Veronika Bortelová. A jak k tomu přistoupí Hradec Králové? „Pro Hradec je to zápas o všechno. Budou soustředěné, budou bojovné a budou dělat všechno, aby vyhráli. Chápu to, nikomu se nechce hrát o bronzové medaile,“ myslí si náš trenér . Jeho protějšek má možná jiné plány: „Ve třetím zápase budu mít v hlavě, aby hráčky byly zdravé na konec sezony a asi bych byla velký optimista, kdybych si myslela, že vyhrajeme tři zápasy po sobě,“ naznačuje možný přístup k zápasu jako sparing na souboj s Trutnovem o krále východních Čech... nebo je to jen kouřová clona??


Bude důležitý začátek utkání? „Velice důležitý bude začátek, prostředek i konec zápasu,“ směje se Dan Kurucz. Pravdou je, že nás Hradec po tolika zápasech sezoně žádným novinkami nemůže překvapit. Pokud mu ale bude všechno vycházet, bude se trefovat, žádný lehký zápas to nebude. „Hradec je silný tým a minulé vítězství o dvacet bylo tak trochu nad plán,“ řekl na závěr trenér Kurucz.


 
vloženo: 08.04.2016 18:11 / přečteno: 29019x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.