ŠACH SOKOLU HRADEC KRÁLOVÉ

ŠACH SOKOLU HRADEC KRÁLOVÉ

Naše hráčky podaly v Hradci vynikající výkon především v obraně a nekompromisně poslaly semifinálovou sérii do mečbolu. Sokol Hradec Králové : DSK Nymburk 49:69, stav série 0:2.

Naše děvčata se pustila do soupeře v obrovskou vůlí nedovolit ani jeden jednoduchý koš, nedovolit žádný útočný doskok, žádný rychlý protiútok soupeře. A to se jim skvěle dařilo. Domácí tým za celou dobu nebyl ani jednou ve vedení a za první čtvrtinu nastřílel pouze čtyři body. „Úvod zápasu dal ráz celému utkání,“ konstatoval náš trenér a přidal klíčový prvek naší hry: „Soupeře jsme výrazně přeskákali.“ Celkově jsme po čtyřiceti minutách měli více než dvojnásobek doskoků než Hradec. Počet našich útočných doskoků byl o jeden vyšší než počet všech doskoků domácích hráček. Do jisté míry tomu přispěla změna základní sestavy, kde nastoupily naše obě dvě nejdelší hráčky současně a také enormní bojovnost všech, kteří v ten okamžik byli na hřišti.

 

Druhým prvkem, který pomohl výrazně k našemu vítězství, byla četnost a úspěšnost tříbodové střelby. I když jsme v počtu vystřelených trojek byli o dvě horší než domácí, bodů jsme z toho dali třikrát více. Především ve druhém poločase jsme domácí z perimetru rozcupovali. Díky tomu jsme utekli na bezpečný rozdíl dvaceti bodů a mohli si dovolit i pošetřit síly klíčových hráček. Kromě Saši Chomenčuk nikdo nepřesáhl třicet minut na palubovce a chuť semifinále mohly poznat úplně všechny hráčky.

 

Ve statistikách lze najít ještě jednou velice zajímavé číslo. V kolonce bodů z trestných hodů máme nulu. K dispozici jsme měli pouze tři pokusy, ale Egle se dnes z této čáry nedařilo. Naopak domácí dostali možnost osmkrát a proměnili úplně všechny.

 

Do utkání jsme vstoupili skutečně plně koncentrovaní a bojovně naladění. Domácí se také snažili, bojovali, ale marně hledali střeleckou pozici, na kterou by měli alespoň chvilku čas. Nás velký tlak v obraně nutil domácí k těžkým střelám, které obroučkou nepropadaly, daleko více však propadaly hradecké hráčky skepsi. Téměř po třech minutách daly svůj první koš, kterým vyrovnaly na 2:2. Hned z následujícího protiútoku přišla rázná odpověď - trojka Tee Taylor. Za podpory Veroniky Bortelové z pozice rozehrávačky další body přidaly Saša společně s Jess a po sedmi minutách byl stav 2:11. Pak se za dva body prosadila střídající Rosenbaumová a na chvíli odvrátila dvoucifernou ztrátu svého týmu. Jenže jen na pár desítek sekund Saša a střídající Lenka Bartáková pomohly ukončit první čtvrtinu s náskokem jedenácti bodů.   

 

Domácí byli nervózní. Naše obrana je nepouštěla do žádných pěkných akcí a vůbec si vypracovat střeleckou pozici je stálo ohromné úsilí. Pravdou je, že při některých střelách jsme měli i štěstí. Příkladem budiž trefa Aleny Huňkové, kterou upravila na 6-21. Míč doslova odhozený spodem směrem ke koši si našel cestičku obroučkou. Ve čtrnácté minutě byl stav už 8:25, ale Michaela Hartigová vykřesala naději trojkou přes Sašu. Okamžitou reakcí z naší strany byl oddechový čas. Když si kouč předešlou situaci se Sašou vyříkal, vzali jsme si sedmnáctibodové vedení zpátky. Trojkou se prezentovala Huňková, která pálila za clonou postavenou od Egle, když jí naše pivotka přihrála efektní i efektivní zadovkou. Náš náskok se v průběhu druhé čtvrtiny dlouho drželo kolem 15 bodů, v závěru jsme však udělali několik i taktických chyb a domácí toho využili k mírnému snížení náskoku. Ten však byl stále dvouciferný.

 

Ve třetí čtvrtině se minutu a půl nic zásadního nedělo, skóre se neměnilo. Pak ale Veronika Bortelová třemi asistencemi vybídla Jess a Tee k vystřelení trojek, které jako obrovský lis zamáčkly naděje domácího týmu na zvrat v utkání.  Trenérka domácích Romana Ptáčková si vzala do ztichlé haly oddechový čas, ale další kanonádě z perimetru nezabránila. Třetí trojku zaznamenala Tee, opět po přihrávce Véry a pak si naše kapitánka vyzkoušela tříbodovou akci sama. Po jejím koši jsme vedli 53:30 a bylo jasné, že tohle utkání už neztratíme. Poslední koš třetí čtvrtiny dala z perimetru Hartigová, svoje místo by její koš měl v rubrice lucky shot.

 

V poslední čtvrtině už i domácí trenérka začala do hry zapojovat všechny hráčky Matuškovou, Kaňukovou nebo Hruškovou, stejně tak jako náš trenér začal posílat obvykle méně vytížené hráčky. Přestože někdy útočná kombinace zaskřípala, nedovolili jsme domácím ani tuto čtvrtinu nevyhrát. O polovinu bodů se zasloužila dvě trojkami Alena Huňková, která odehrála výborný zápas na obranné i útočné polovině.

    

Body: Stará 13, Hartigová 9, Rosenbaumová a Bura 6, Křížová 5, Andělová 4, Hrušková, Zavázalová, Kuthanová po 2 - Kuster 13, Chomenčuk 12 (15 doskoků), Taylor 12 (trojky 4/4, dvojky 7/0, 6 doskoků), Huňková 11 (trojky 5/3), Šípová, Bartáková a Šikšniute po 6, Bortelová 3 (4 asistence), střelba za 2 body: 59/19 : 72/30, trojky: 20/3:18/9, TH: 8/8:3/0, doskoky 26:58 (útočné 9:27), asistence 11:16, ztráty: 16:25, fauly: 10:14, čtvrtiny: 4:15, 20:21, 14:21, 11:12. 

 
vloženo: 08.04.2016 08:32 / aktualizováno: 08.04.2016 10:37 / přečteno: 30716x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.