MÁME MEDAILI!!

MÁME MEDAILI!!

Dnes v sobotu 9.dubna ve tři čtvrtě na čtyři jsme se stali jistými držiteli medaile z letošního ročníku ŽBL. I ve třetím semifinále jsme totiž porazili Hradec Králové (71:65) a postoupili do finále.

Ani třetí zápas v letošní sezoně proti Sokolu Hradec Králové na nymburské palubovce nebyl jednoduchý. Ve vedení jsme sice byli po převážnou část zápasu my, ale dramatickému závěru to nezabránilo. Hosté hráli opět s maximální snahou a dokonale využívali jakéhokoliv polevení v obraně, jakékoliv ztráty, aby zaútočili a snažili se průběh zápasu zdramatizovat. My jsme stejně jako v minulém utkání hosty převálcovali na doskoku a k tomu jsme přidali ještě osm zblokovaných míčů. Jenže dopustili jsme se dvaceti ztrát a z toho osm jich přišlo v poslední čtvrtině.
 

Z hlediska vývoje zápasu byly pro nás rozhodující momenty ve druhé a třetí čtvrtině. Po vyrovnané první desetiminutovce, kterou jsme vyhráli až střelami v poslední půl minutě, jsme poprvé výrazněji odskočili v části druhé. Za stavu 24:19 byla při nájezdu faulována Alena Huňková a úspěšným trestným hodem dokončila tříbodovou akci. Po krocích Rosenbaumové se za tři trefila Veronika Bortelová a poprvé se rozdíl ve skóre zvýšil nad deset bodů. Když pak ještě Monika Verlíková přidala další dva body, měli jsme navrch. Jenže po koši Kláry Rosenbaumové v útoku faulovala Egle, čím jsme přišli o možnost bodovat. Na druhé straně se prosadila Zavázalová pěti body a Sokol nás měl opět na dosah.

 

Třetí čtvrtina byla z hlediska vývoje skóre zajímavá. Byť jsme v ní vedli největším rozdílem, byla jedinou, kterou vyhrál náš soupeř. Do druhého poločasu jsme vstoupili sedmibodovou šňůrou. K pěti bodům Egle přidala koš Véra. Stav byl 49:35 a ještě v 24.minutě 51:37. Hradec si vzal oddechový čas a po něm se začal prosazovat na útočné polovině. Nejprve snížila Stará trestnými hody a pak se Kuthanová trefila z tříbodové hranice, když se k ní dostal odražený míč po trojkovém pokusu Staré z levé strany hřiště. Nedaný šoupák Egle málem potrestala další trojkou Kuthanová. Nepovedlo se, a tak jsme si stále udržovali náskok vyšší než deset bodů. Dvě a půl minuty před koncem třetí čtvrtiny sehráli hosté pěknou akci, kterou zakončila Andělová snadným košem a po chvíli přidala Hartigová trojku. My jsme se na druhé straně třikrát po sobě nedostali ke střele. Dvakrát nás zastavily kroky a jednou útočný faul. Zato Hradec přidal z rukou Kuthanové další trojku (55:50). Náš nájezd do přeplněného prostoru nás stál další ztrátu míče, kterou potrestala Effangová dvěma body. Do konce čtvrtiny jsme dostali možnost upravit skóre čtyřmi trestnými hody, ale byl z toho jen jeden bod.

 

Do poslední čtvrtiny se šlo za stavu 56:52 a první koš dal Hradec. Možné komplikace oddálila Veronika Bortelová trojkou a dvě šestky po chvíli proměnila bezpečně Lenka Bartáková (61:54). Po našich dvou ztrátách a nedůsledném obranném doskoku se hosté dotáhli na 61:60. Do konce zbývalo necelých šest minut a náš trenér si pochopitelně vzal oddechový čas. Tee nás chladnokrevnou střelou posunula o dva body, ale z podobného místa na druhé straně upravila Stará. Pak se tři minuty skóre nepohnulo. Hradecké hráčky chtěly rychle rozhodnou a volily nepřipravené trojkové střely, které jsme my dokázali doskočit. Jenže pak jsme pod košem hostů ztratili míč nebo jsme střelecké pokusy neproměnili. První protrhla smůlu Lenka Šípová, která opět podala výborný výkon, když přehrála svou obránkyni Kuthanovou. Sokol chtěl znovu rozhodnou trojkou, ale ta z rukou Staré brnkla jen o přední obroučku. Náš útok zastavila ztráta Véry, která se snažila najít dobře postavenou Lenku Šípovou. Protiútok neproměnili ani hosté a čas se jim krátil. Jess potrestala pátý týmový faul Hradce dvěma trestnými hody (67:62). Střela Zavázalové z perimetru na přední obroučku nás opět poslala do útoku. Hradec si však pro faul vybral Bortelovou a naše rozehrávačka proměnila oba trestné hody. Do konce zbývalo 15:36 sekundy. Díky time outu Hradce se hra přenesla k našemu koši a Andělová z dobrých osmi metrů střílela přesně. Stav byl 69:65 a čas do konce 7:14. Time out naší lavičky zase posunul hru, tentokrát ke koši hostů. Odehrála se jen sekunda a půl a zase stála na čáře trestných hodů Véra. Dvě proměněné šestky znamenaly takové vedení, které si už nedalo dotáhnout. 

 
vloženo: 09.04.2016 23:00 / přečteno: 27734x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.