POSLEDNÍ KROK JE NEJTĚŽŠÍ

POSLEDNÍ KROK JE NEJTĚŽŠÍ

Po třetím zápase semifinále proti Sokolu Hradec Králové jsme si chvíli povídali s oběma trenéry. Přečte si, jak poslední zápasy viděla Romana Ptáčková a Daniel Kurucz.

Daniel Kurucz

Přesvědčili jsme se o tom, že poslední krok je nejtěžší. Hradec za žádnou cenu nechtěl pustit svoji šanci. Několikrát jsme jim během zápasu utekli na větší rozdíl, ale Hradec se vždycky dokázal vrátit třeba zlepšenou obranou nebo střelbou z dálky nebo obojím. Bylo důležité, že jsme je ani jednou nepustili do vedení a zápas jsme si stejně jako ten první v sérii ohlídali až do konce docela s přehledem. I přesto, že Hradec hrál tak dobře, my jsme prostě byli lepší.


Co vás na utkání nejvíce překvapilo?

Že jsme dokázali vyhrát zápas i s dvaceti ztrátami. Spousta z nich bylo nevynucených.


Čím to podle vás bylo?

V některých úsecích jsme hráli příliš exhibičně, dávali jsme některé přihrávky, které vůbec nebyly nutné. Já jsem holkám říkal, aby hrály v klidu a neriskovaly, přesto si myslím, že jsme riskovali více než soupeř.


Jak moc chyběly body Jessici?

Vlastně nechyběly, protože jsme vyhráli i tak o šest bodů. Trenérka hostí postavila na Jess Katku Křížovou, čímž svou hráčku vlastně obětovala, protože ani Katka moc bodů nedala. Říkal jsem si, že to moc nevadí, protože holky se vyruší navzájem a ukáže se síla dalších hráček. Zbytek týmu vlastně vyhrál o osm. Také je potřeba si všimnout, že Katka Křížová měla 3 doskoky a Jessica jedenáct.


Co tedy v zápase rozhodlo?

Já si myslím, že rozdílovými hráčkami byla Alena Huňková a Lenka Šípová. Alena v rozhodující chvíli proměnila koš s faulem, v podstatě nedělala chyby v obraně. Vedle Egle se výborně prezentovala Šípa, která měla přesnou ruku při trestných hodech, které nás v jednu chvíli držely nad vodou. Za stavu 63:62 proměnila klíčovou střelu zpod koše.



Romana Ptáčková

Jsme rádi, že jsme ani v posledním zápase nedali domácím nic zadarmo a pokusili jsme se domácím postup do finále znepříjemnit, co to šlo. Herní kvalita byla o něco malinko lepší na straně domácích a to se v klíčových chvílích projevilo. Dneska jsme měli v závěru několik volných trojkových pozic, kterými jsme mohli zvrátit vývoj zápasu....nepadly. Nymburské hráčky se mohly více opřít o všechny své hráčky na palubovce, ať už to byla rozehrávačka, křídla nebo podkošové hráčky.


V domácím zápase jste nasadila celou lavičku, v tomto utkání se dostala na palubovku jen devítka hráček. Bylo to dáno vyrovnaným průběhem?

Ano. V Hradci sehrál Nymburk svůj nejlepší zápas ze všech tří utkání proti nám. Za stavu mínus šestnáct, osmnáct bylo cítit, že ten zápas nepůjde zvrátit.


Je to pro vás zklamání nebo jen potvrzení rozložení sil?

Zklamáním je to, že jsme mohli alespoň jeden zápas vyhrát. Na druhou stranu to byla realita celé sezony.   

 
vloženo: 10.04.2016 15:52 / přečteno: 27421x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.