STAV SÉRIE DSK : VŠ JE 2:0

STAV SÉRIE DSK : VŠ JE 2:0

Ve druhém utkání čtvrtfinálové série to na pražské Královce nebyla žádná střelecká hitparáda. Oba týmy se překonávaly v zahazování střeleckých šancí a závěrečný šestnáctibodový rozdíl vznikl především až změnou útoku v posledních pěti minutách. VŠ Praha : DSK Nymburk 44:60.

Naše děvčata si vzala k srdci výtky našeho kouče po minulém zápasu a činily se v doskocích o mnoho lépe než soupeř. Pochopitelně při úspěšnosti střelby do 28,4% (VŠ) a 32,8% (DSK) bylo volných míčů pod košem více než dostatek, přesto jsme domácí tým přeskákali o 14 míčů. Z hlediska efektivity útoku byla nejhorší druhá čtvrtina, který skončila naším vítězstvím 9:8. V celém zápase padly jen tři trojky, všechny zaznamenaly hráčky až ve druhém poločase. Tu první dala Veronika Bortelová, jako první koš druhého poločasu, další z rukou Záplatové načala stíhací jízdu domácích ke konci třetí čtvrtiny a poslední trojkou pomohla Alena Huňková v závěrečném odpoutání skóre.

 

Družstvo VŠ Praha nastoupilo přeci jen trochu odvážněji v obraně, i když některé podběhy při výskoku nebo postrkávání zezadu ve výskoku našich hráček byly potencionálně nebezpečné z hlediska zranění. Rozhodčí sice odpískali domácím o šest faulů více než našim hráčkám, ale celkové připustili tvrdší hru a několik nebezpečných soubojů pod košem zůstalo bez „ocenění“. Zranění není příjemné v žádné době, ale v play-off je obzvláště nevhodné. Je dobře, že nikdo z hráčů ani na jedné straně nemusel kvůli zdravotním problémům ze zápasu odstoupit.

 

Stejně jako v prvním utkání jsme měli zápas od začátku pod kontrolou. Poprvé jsme se bodově odpoutali mezi sedmou a devátou minutou utkání po šňůře 12:0. Pomohly nám k tomu polovinou i trestné hody, když se domácí hráčky snažily za každou cenu zabránit našim ve skórování. Dvouciferné vedení dodalo klid do našich řad. Do druhé čtvrtiny jsme šli s devítibodovým vedením za stavu 10:19. Podle výsledku druhé čtvrtiny 8:9 by se mohlo zdát, že skvěle pracovaly obrany na obou stranách. Nebyla to tak úplně pravda. Nedá se říct, že by se obrany nesnažily, ale větší vliv na tak nizoučké skóre měla střelecká nemohoucnost obou soupeřů. Z pole padlo sedm košů z jedenatřiceti pokusů (22%), trojky byly v poločase u domácích 11/0, u hostů 6/0. Po takovém festivalu neproměněných šancí se poločasový výsledek (18:28) připomínající konec první čtvrtiny dal čekat.

 

Třetí čtvrtina byla bodově nejpodobnější té první, padlo jen o bod méně, ale bohužel se více dařilo domácím. Ty našly recept k překonání naší obrany především v posledních čtyřech minutách tohoto hrací období. Na snížení našeho dvouciferného náskoku se podílela především Záplatová (5 bodů) a Sladková (4 body). Hodně nespokojený byl náš trenér po poslední akci Bakajsové, která utekla bez problémů dvěma našim bránícím hráčkám a upravila na 35:39. Z našeho třináctibodového náskoku (24:37) dokázali domácí ubrat v posledních čtyřech minutách devět bodů.

 

Poslední čtvrtina začala v duchu středeční příšerné střelby a první body padly až po dvou a půl minutách hry. Domácí neskórovali i díky dvěma chybám, kterých se v útoku dopustili, hodně pálili z dálky, protože pod košem operovaly obě naše nejdelší hráčky. Jejich střelba z perimetru nebyla úspěšná a doskok jsme si ohlídali. My jsme bojovali opět s nepřesností střelby. K vidění byl airball, několik obrouček i při střelách zpod koše. První koš zaznamenala po útočném doskoku Egle, když získala míč po průniku Jess, který díky faulu (neodpískanému) naše hráčka neproměnila. Do desetibodového vedení jsme dotáhli průběh zápasu po dalších pěti minutách. Domácí se stále snažili dobýt náš koš střelbou z dálky, my jsme se snažili hrát spíše z kratší vzdálenosti, kde jsme si občas vykoledovali nějaký faul a následné trestné hody jsme proměňovali. Po time outu jsme v posledních čtyřech minutách více otevřeli podkošový prostor, když se naše pivotky tolik nezatahovaly pod koš. Nájezdy do volného prostoru přinesly úspěch a hlavně snadnější koše. První toho využila Ála k pěknému nájezdu, potom dala trojku a bylo jasné, že zápas už nemůže dopadnout jinak než naším vítězstvím.   

b>

Body: Sládková 15, Záplatová 9, Nováková a Pohunková 6, Krejzová 4, Pudláková a Bakajsová 2 – Šišniute 14, Huňková 9, Kuster 8, Taylor 7, Bartáková a Chomenčuk 6, Bortelová 5, Hamplová a Šípová 2, Verlíková 1, střelba za 2 body: 46/18:52/20, trojky: 21/1:15/2, TH: 7/5:22/14, doskoky: 39:53, ztráty: 17:14, fauly: 20:14, čtvrtiny: 10:19, 8:9, 17:11, 9:21

     
 
 
vloženo: 24.03.2016 11:58 / přečteno: 32999x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.