KURUCZ: V ÚTOKU TO HAPROVALO

KURUCZ: V ÚTOKU TO HAPROVALO

Podívejme se na druhý zápas play off ještě pohledem obou trenérů a dvou hráček. Lenka Bartáková objasní, proč jsme měli tolik doskoků a jakou část zápasu označila Andrea Sládková za klíčovou.

Ivan Beneš, VŠ Praha:

Nám se dneska nedařila střelba a to byl náš největší nedostatek. V obraně jsme nepodali špatný výkon. Nebýt posledních asi pěti minut drželi jsme Nymburk na padesáti bodech. Abychom ale Nymburk potrápili víc, musela by se nám povést i útočná fáze. To dnes bohužel nebylo. Měli jsme nízké procento střelby.

Ale ani hosté se střelecky moc nepředvedli…

To je pravda, ale oni mají ještě co nabídnout, když se jim nedaří střelecky.

Pamatujete jedinou trojku za zápas?

Je to málo, zvlášť když nás trojky živily po celou sezonu. 

 

Daniel Kurucz, DSK Basketball Nymburk:

Dneska se nikdo moc nemohl trefit do koše, z čehož plynulo velké množství doskoků na obou stranách. Myslím, že jsme přišli na soupeře dobře připravení, čtyřiačtyřicet bodů svědčí o všem. Speciálně se mi líbí, že jsme ubránili všechny hráčky pod deset bodů, až v závěru se Sládková trefila. Byl jsem spokojený s obranou, ale v útoku to poměrně haprovalo. Vyhrát zápas se šedesáti nastřílenými body se zase tak často nestává.

Znáte už příčinu špatné střelby?

Málo jsme si půjčovali míče a útočili jsme do postavené obrany. Rozhodčí připustili tvrdou hru, to není jejich kritika, ale obával jsem se zranění hráček.

V čem se lišily první dva zápasy série?

Dneska se dalo zapojit více hráček. Pro mě je potěšující, že mohu i ve čtvrtfinále play-off zapojit všechny hráčky a přesto poměrně bez větších komplikací vítězíme. Pokud bych se podíval na individuality, tak bych rád připomněl výkon Ály Huňkové, která dala devět bodů a byla tím rozdílovým hráčem. Líbilo se mi, jak hrála Monika Hamplová, která sice dala jen dva body, ale hrála aktivně v obraně. Také Monika Verlíková si připsala čtyři doskoky a byla platnou hráčkou.

 

Lenka Bartáková, DSK Basketball Nymburk:

Pozitivní bylo, že jsme vyhráli doskok, protože kdybychom ho nevyhráli, tak nás pan trenér vážně sežere (smích). Za druhé jsme výborně bránili a soupeř to měl těžké se proti nám prosadit v postupném útoku. V útoku… co k tomu říct… moc jsme se netrefovali a modlili jsme se, aby nezačali hrát zónu, protože to bychom netrefili ani vrata (smích).

Jak na vás působilo, když se soupeř před poslední čtvrtinou přiblížil na rozdíl čtyř bodů?  

Necítila jsme žádnou větší nervozitu, protože jsem nepochybovala o tom, že bychom zápas nezvládli dovést do vítězného konce.

 

Andrea Sládková, VŠ Praha:

V zápase se projevil výškový rozdíl na pivotech. Sice jsme s nimi bojovali, ale bylo to málo. Myslím, že jsme měli na to, abychom vybojovali lepší výsledek. Kdybychom se lépe posouvali v obraně, mohl dát Nymburk ještě méně bodů.  

Čím se dá vysvětlit procento střelby?

To bych taky ráda věděla... Já doufám, že v příští zápase to bude mnohem lepší. Musíme se dostat do volných pozic.

Měla na špatnou střelbu větší podíl obrana nebo psychika?

Asi více na vině byla psychika.

Co byl zlomový okamžik zápasu?

Pro nás bylo škoda, že jsme nedokázali otočit výsledek, když jsme na konci třetí čtvrtiny snížili ztrátu na čtyři body. Kdybychom zabrali, dalo se s tím ještě něco dělat.

 
 
 
vloženo: 24.03.2016 22:48 / přečteno: 29665x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.