ÚKOL PRO 2.ZÁPAS-ZLEPŠIT DOSKOK

ÚKOL PRO 2.ZÁPAS-ZLEPŠIT DOSKOK

Ve středu od šesti večer začíná na Královce, domovské aréně týmu VŠ Praha, druhé utkání čtvrtfinále play-off, jehož výsledek buď zajistí repete ve stejné hale příští týden nebo přiblíží nás k postupu do semifinále.

Připomeňme, že v prvním zápase na domácí palubovce jsme sice zvítězili, ale naše hra byla zcela ideální. Kromě nepřesné střelby trestných hodů nás nejvíce srážely doskoky. I přes naši centimetrovou převahu se vícekrát prosadili hosté. „Na Královce se bude hrát hůř, je to cizí hala a nemusí se nám střelecky dařit. O to více musíme zapracovat na doskoku, abychom možnou nepřesnost střelby nezaplatili citelněji než jen horším číslem ve statistickém přehledu,“ varuje trenér Dan Kurucz. „Práce pod košem bylo to hlavní, na co jsme se nyní soustředili. Přidat se musí i hráči z křídel a ne spoléhat, že pivoti všechno doskáčou. To, že byla nejlepší hráčkou na doskoku Véra Bortelová, není pro tým nejlepší vizitka. Musíme zlepšit tlak na koš v útoku. Chceme-li mít více druhých šancí, musíme být mnohem aktivnější pod košem soupeře. To by mělo přinést kýžený úspěch,“ věří Dan Kurucz.

 

Jak bude hrát soupeř? „VŠ bude bojovat stejně jako v prvním zápase. Musí se zasadit ještě více o doskoky, aby jim to umožnilo rychlé protiútoky. Nebudou chtít útočit do naší zformované obrany. Jakmile postavíme obranu, jsme o tolik vyšší, že nebudou schopni nás z bedny přehrát,“ domnívá se Kurucz.

 

Hodnocení dalších čtvrtfinále trenérem Kuruczem:

ZVVZ USK Praha - BA Karlovy Vary 117:56
Podle očekávání nedostaly Vary žádnou šanci.

Kara Trutnov - Valosun Brno 75:68
Domácí sice nevyhráli o moc, ale myslím, že doma neprohrají. Trutnov ukazuje, že má širší kádr. Díky absenci Prokešové hrají rychlejší basket. Mně osobně se líbí, jak hrají a jsou favoritem série.

Sokol Hradec Králové - BLK Slavia Praha 74:81
To je pro mě velké překvapení. Předpokládal jsem, že by Slavie mohla Hradec trápit na domácí palubovce, ale nečekal jsem, že vyhraje v Hradci. Překvapilo mě, že Slavia vyhrála v poslední čtvrtině, protože hosté hráli v užší rotaci a bez Bartoňové. Slavie dobře nakročila, myslím ale, že se Hradec z toho poučí. Třiatřicet bodů dala Vaughn. Pokud ji Hradec neubrání, Slavie postoupí a bude to velké překvapení.        
 

Jaké je situace pro semifinále.

Za předpokladu našeho postupu do semifinále se určitě neutkáme s USK nebo Slávií. V případě, že by Slavia uspěla, bude našim soupeře vítěz duelu Trutnov - Valosun Brno. Pokud vyhraje čtvrtfinále Hradec, bude semifinálovým protivníkem on.
 
vloženo: 22.03.2016 22:00 / přečteno: 28182x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.