STAV SÉRIE S VŠ PRAHA JE 1:0

STAV SÉRIE S VŠ PRAHA JE 1:0

První čtvrtfinálový zápas výkonem našich hráček příliš nenadchl, ale na převahu v průběhu celého utkání a konečném vítězství nad VŠ Praha 70:55, to významný vliv nemělo.

V zápase jsme soupeře nepustili ani jednou do vedení a průměrný náskok se pohyboval většinou ve dvojciferných hodnotách. Přesto lze v technickém zápisu najít několik neobvyklých čísel. Předně jsme zaostali na doskoku, což je při výškové převaze překvapivé. Hosté si však dokázali jednak lépe poradit s odstavováním našich doskakujících hráček a navíc využívali vyšší rychlost nižších hráček, když si pro doskok sbíhali z větší vzdálenosti, kde podkošové hráčky soupeře často operovaly. Na druhou stranu se naše výšková převaha uplatnila v počtu bodů vstřelených z vymezeného území (26:8). Větší hbitost hráček VŠ se projevila i na lepším poměru bodů dosažených z rychlých protiútoků (2:13).

 

Hostující hráčky však srážel velký počet ztracených míčů, když často v útoku tečovaly ruce našich děvčat křižné přihrávky přes vymezené území. Celkem 24 ztrát VŠek se mimo jiné projevilo i v počtu bodů získaných po ztrátě soupeře. My jsme z takových situací vytěžili více než třetinu svých nastřílených bodů (26:9).

 

Co však limitovalo oba soupeře, bylo proměňování trestných hodů. V tomto zápase byly trestné hody spíše za trest. Úspěšnost 64% u hostů je špatná, ale našich 53% je ještě horší. „Asi nestačí na tréninku sto daných a musíme to zvýšit na tři sta daných,“ spekuloval na tiskovce náš trenér.

 

Do zápasu naše základní pětka vstoupila razantně a po pěti minutách, kdy byl stav 11:2, se zdálo, že utkání směřuje k drtivé převaze. Trenér domácích však už po sedmi minutách nenechal na palubovce ani jednu hráčku základní pětky a hosté z toho začali těžit. Udržovali stále přijatelnou ztrátu. Ta sice těsně před koncem prvního hracího období narostla na 11 bodů, ale trojka nejlepší střelkyně zápasu Pohunkové upravila průběžné skóre na 19:11. Už v první čtvrtině ani jeden z týmů neoplýval vysokým procentem úspěšnosti střelby (40%:25%). Ve druhé čtvrtině se naše procento střelby nezměnilo, ale hosté ho navýšili na 31%. Jen vyšší počet útočných doskoků a tedy i větší počet střel nás držel bodově stále kolem deseti bodů. Právě snaha získat míč pod košem bylo hlavním tématem promluvy našeho trenéra během přestávky. V průběhu druhé čtvrtiny, v její střední části, nás hosté trápili. V jeden čas bylo skóre 27:24. Když se ale na palubovku vrátila základní pětka, dostal se rozdíl zpátky na deset a do druhého poločasu se šlo za stavu 37:27.

 

Základní pětka, která přišla do úvodních minut třetí čtvrtiny, opět natáhla náskok, který přesáhl 15 bodů. Činila se především Tee Taylor, která proměnila trojku a vzápětí přidala dva body. Trojkou na 47:31 upravila další hráčka základní pětky Bortelová a také ona přidala ještě dvoubodový koš. Rozdíl ve skóre už začal atakovat dvacítku, ale na druhé straně se stále dokázala prosazovat Pohunková, která pěti body v řadě stále pomáhala udržovat kontakt. V závěru třetí a na po většinu poslední čtvrtiny hosté nasadili zónovou obranu, která nás přibrzdila. Obrana hostů byla dostatečně pohyblivá, ale naše přihrávky tak rychlé nebyly. Nebylo snadné připravit volnou pozici pro skórování na perimetru a hra přes pivota šla ztuha. Situace na hřišti se promítla do skóre, které se po dlouho době dostalo na osmibodový rozdíl (35.minuta - 59:51). Jenže to bychom nesměli mít Tee Taylor. Naše křídelnice se prezentovala v rozpětí půl minuty pěti body a pak jednou přihrála na dva body Egle a pak na dva Bartákové a za dvě minuty bylo skóre 68:51. V posledních třech minutách sice hosté rozdíl malinko snížili, ale na našem vítězství to nic nezměnilo.

 

Body: Taylor 17 (4 doskoky, 3 asistence), Bortelová 11 (7 doskoků!!), Chomenčuk 9, Šikšniute 8, Kuster a Šípová 6, Hlaváčová 5, Huňková a Bartáková 3, Verlíková 2 - Pohunková 18, Sládková a Záplatová 9, Bakajsová 7, Opočenská 5, Mircová, Nováková a Šípová po 2, Pudláková 1, střelba za 2 body: 47/21:33/10, trojky: 21/6:22/7, TH: 19/10:22/14, doskoky: 38:42, ztráty: 13:24, asistence: 18:15, fauly: 21:22, čtvrtiny: 19:11, 18:16, 20:14, 13:14

 
 
 
vloženo: 19.03.2016 13:21 / přečteno: 31083x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.