V PÁTEK STARTUJE PLAY-OFF

V PÁTEK STARTUJE PLAY-OFF

V pátek 18.března v 18:00 hodin vytáhnou naše ženy letos poprvé oponu čtvrtfinále play-off Bonver ŽBL. Soupeřem jim bude družstvo Vysokých škol Praha, kde je asistentem trenéra náš bývalý hráč Pavel Kubálek.

V letošní sezoně se naše hráčky opět podávají do play-off. Na rozdíl od minulého roku však mají o dvě místa lepší startovní pozici. To znamená, že v případě postupu budou, kromě finále, začínat první utkání doma. Na tomto místě je třeba uvést, že naše děvčata dosáhla s procentem vítězných zápasů 95,2% historicky nejvyšší úspěšnosti týmu na druhém místě. Ano, pro vyřazovací boje to nic neznamená, jsou to jen čísla. Ale nedávné Final Four Českého poháru v Karlových Varech přeci jen něco naznačilo o síle týmu z Polabí.

 

Družstvo VŠ Praha patří k těm příjemnějším soupeřům, protože jejich hra není založena na extrémní tvrdosti v osobních soubojích a při zápasech mohou vyniknout basketbalové dovednosti jednotlivých hráček, což by i pro oko diváka mělo být záživnější. „Nebude to tak snadný zápas, jak by se mohlo pohledem na tabulku zdát. VŠ proti nám nemají co ztratit a mohou hrát daleko uvolněněji,“ avizuje před prvním čtvrtfinále náš trenér Dan Kurucz. Navíc, jak se proslýchá, VŠ Praha v nejvyšší soutěži končí a pro příští sezonu počítá vedení klubu jen s první ligou. O to více budou Pražanky motivovány, aby se s ligovou soutěží rozloučily na úrovni.  

 
Řekli před utkáním:

Pavel Kubálek – asistent trenéra VŠ Praha

My „máme splněno“, a tak našim cílem bude dobře si zahrát. Sedmé místo se rovná malému zázraku a hrát proti Nymburku bereme jako odměnu na konci roku. Kvalita je na straně soupeře. Mají výborně sestavený tým, ve kterém snoubí se zkušenost s kvalitou. Ať už je to na podkošových pozicích, kde jsou dlouhé Šikšniute nebo Chomenčuk, na křídle mají jednu z nejlepších hráček na této pozici v české lize Jessicu Kuster. Na rozehrávce válí Veronika Bortelová, nejvšestrannější hráčka ligy. Tým skoro nemá slabinu a to ani při vystřídání.  Že hrajeme proti velmi kvalitnímu a silnému soupeři vypovídá jediná prohra za celou sezonu. Nám se na druhou stranu nemůže stát nic horšího, než že prohrajeme s druhým týmem ligy.

 
Dan Kurucz

Předpokládám, že to bude hezký basketbalový zápas. Basketbalová technika a umění předčí tvrdost v obraně a to myslím bude pro fanouška pozitivum. Očekávám, že padne hodně košů. My, jako druhý tým ligy, nemůže myslet na nic jiného než na vítězství a dobrou hrou si připravíme i dobou pozici do dalších utkání.


V čem spočívá síla VŠ Praha?

Budu-li si hrát na proroka, tak nás budou nás zlobit střelbou za tři body, budou se snažit vytáhnout naše pivoty dál od koše. Oni nemají vyloženě jednu hvězdu a nelze se u VŠ soustředit na jednu hráčku. Na rozehrávce jsou platnými hráčkami Záplatová i Mircová, střelecky zlobí Pudláková, dobrý smysl pro doskoky má Bakajsová, Andrea Sládková v poslední době střílí přesně z pozic mimo vymezené území. Také Katka Nováková, byť letos nemá tak dobrou sezonu, ale bude se chtít ukázat. Především v zápasech play-off přichází čas pro zkušené hráčky.

 

V posledním měsíci je herní rytmus hodně nerušený. Nejdříve 14 dní reprezentační přestávka, pak během týdne čtyři zápasy a dalších 12 dní volna. Nemůže se to negativně projevit na našem výkonu?

Je pravdou, že rytmus je narušený a hodně nepravidelný. Nám to v této situaci nevadí, naopak jsem i trochu rád za volno, které bylo před play-off. Po úspěchu v Českém poháru holky ztratily koncentraci a soustředění. Užívaly si úspěch … a já jim to přeju… ale v dalších dvou ligových zápasech jsem nadšený z naší hry nebyl. Očekávám, že už první zápas play-off odehrajeme v takovou soustředění a výkonu jako turnaj Final Four v Karlových Varech. Už na předchozích trénincích jsem viděl, že už jsou děvčata po basketu „vyhladovělá“.  

 

Jessica Kuster – první play-off v české lize

Už se moc těším a jsem nadšená, že už je play-off tady. Jak jsem poznala českou ligu, myslím, že máme dobrou šanci dotáhnout pouť vyřazovacími boji daleko a z toho mám velikou radost. Play-off je čas kdy každý hráč hraje svůj nejlepší basketbal a užívá si svou hru. Máme před sebou poslední měsíc sezony, tak doufám, že v play-off dosáhneme toho nejlepšího. Já si vždycky přeju zakončit sezonu na dobré vlně.

 
vloženo: 17.03.2016 05:15 / přečteno: 28964x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.