VÝHRA V OSTRAVĚ

VÝHRA V OSTRAVĚ

Ani v posledním utkání základní části v Ostravě jsme si nepošpinili vynikající bilanci jediné prohry v ŽBL a domácí Sportovní basketbalovou školu jsme porazili 69:52.

Domácí nasadili do boje všechny tři Američanky, které si pořídili před několika dny. Byla mezi nimi nevysoká McFarland, vloni hráčka rumunského týmu Alba Julia. Trenér Kurucz se naopak musel obejít bez čtyř hráček. Se zraněním prstu nechal odpočívat Lenku Šípovou, nemocná byla Tee Taylor a Daniela Hlaváčová a s B-týmem odjela na zápas do Ústí nad Labem Míša Mocová. Náš trenér rozdělil minuty rovnoměrně mezi všech devět hráček, přes třicet minut odehrála jen Saša Chomenčuk, které se dařilo a právě díky absenci Lenky Šípové zbylo na obě pivotky více času.

 

Samotné utkání mělo jasný průběh od samého začátku. Ostrava se sice po rychlém protiútoku ujala vedení 2:0, když rychlé přenesení hry zakončila právě Mc Farland, ale pak se prosadily obě naše podkošové hráčky a od 2.minuty jsme už domácí do vedení nepustili. Jen jednou se podařilo Ostravě vyrovnat, to když jsme po vedení 9:3 trochu vypustili a dovolili dát domácím tři koše v řadě. „Po většinu utkání jsme se nepřinutili k plnému výkonu,“ mrzelo sice trochu našeho trenéra, ale vědu z toho nedělal.

 

Zadržený výkon se projevil nejvíce ve druhé čtvrtině, kdy především zahraniční hráčky Ostravy udržovaly přijatelnou ztrátu mezi osmi a třemi body. Zajímavé bylo sledovat souboj Terezy Sedláčkové a Moniky Verlíkové, bývalých spoluhráček z Ostravy. „Monika odvedla výbornou práci a nedovolila domácí hráčce skórovat z pole,“ všiml si Dan Kurucz. Jediné dva body si Sedláčková, která v minulém kole v Trutnově zatížila konto domácích 18 body, připsala jen z trestných hodů. Monice se střelecky také moc nedařilo, ale přesto to stačilo na vítězný minisouboj 3:2 na body (všecvhny body z trestných hodů).

 

Pro průběh zápasu a konečné skóre byla rozhodující třetí čtvrtina. Vstupovali jsme do ní za stavu 26:32 a po šesti minutách svítilo na ukazateli skóre 28:47. „Na začátku druhé půle jsme začali mnohem aktivněji bránit hráče s míčem i bez něj. Byly z toho zisky a po pěkných akcích pár košů v řadě,“ vysvětlil kouč Kurucz. Domácí se dokázali prosadit pouze z čáry trestných hodů. Nastolenou linii přerušil time out trenéra Jányho, po kterém přišla jednak změna hry Ostravy a za druhé snížení koncentrace našich hráček. SBŠ se dotáhla na 37:47. Velkou měrou k tomu pomohly čtyři naše ztráty pramenící právě až z přílišné lehkovážnosti. „Zase jsme vymýšleli ptákoviny,“ podotkl bez velkých emocí trenér Kurucz.

 

V poslední čtvrtině jsme si stále udržovali pohodlné vedení, když se oba týmy skoro pravidelně střídaly v proměňování střeleckých pokusů ať už z pole nebo z čáry trestných hodů. Mohlo se nám povést udržet domácí pod padesáti body, ale dvě minuty před koncem se za tři body prosadila Burzová. „Možná jsme mohli zvítězit vyšším rozdílem, ale jsem rád, že se v utkání nikdo nezranil. Domácí byli hodně aktivní na doskoku, chodili pod koš bojovat ve třech, ve čtyřech. Není mnoho týmů, které by nás pod košem přeskákalo,“ shrnul trenér Kurucz.

 

Body: McFarland 13 (13 doskoků!), Vojtíková 10, Burzová 9, Butts 7, McMahon 6, Kovářová 5, Sedláčková 2 - Šikšniute 16, Chomenčuk 14 (11 doskoků), Kuster 10, Bortelová 9, Huňková 7, Bartáková 6, Hamplová 4, Vewrlíková 3, střelba za 2 body: 42/16:54/23, trojky: 15/2:11/4, TH 18/14:13/11, doskoky: 40:38, ztráty: 19:16, zisky: 8:12, fauly: 19:18, body z vymezeného území: 26:32, body po ztrátách: 14:14, body po útočném doskoku: 9:12, čtvrtiny: 13:20, 13:12, 11:17, 15:20 

 
vloženo: 07.03.2016 09:43 / přečteno: 31242x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.