JSME PRVNÍMI SEMIFINALISTY

JSME PRVNÍMI SEMIFINALISTY

Naše hráčky jako první vybojovaly vítězstvím ve třetím čtvrtfinále účast v dalším kole vyřazovacích bojů. Vysoké školy Praha jsme přehráli na ženskou soutěž vysokým skóre 90:78.

Utkání bylo hodně útočně laděné od samého začátku. Za první čtvrtinu padlo o devět bodů více než v poločase předchozího a za poločasový výsledek by se nemuseli stydět ani v NBA. Oba dva týmy hrály uvolněně v útoku a hosté také velice přesně stříleli. Jejich úspěšnost střelby z pole byla 54%. Naše byla sice o 10% nižší, ale díky většímu počtu útočných doskoků jsme měli o 10 střeleckých pokusů více a také jsme stříleli podstatně více trestných hodů.  Když se k tomu přidá i více trojek, je jasné, proč jsme vyhráli i v posledním z trojice zápasů.

 

První koš dala už po čtyřech vteřinách zápasu Tee Taylor, když jí míč pinkla Egle hned z rozskoku do rychlého protiútoku. Jakoby první koš dokazoval, že na Bílou sobotu skončilo období půstu. Na druhé straně se ujala také hned první střela od Dominiky Pohunkové, která zdá se být specialistou na nymburské koše. Hosté se krátce ve druhé minutě ujali vedení 6:5 a po trojce Tee ještě véešky vyrovnaly na 10:10. Pak jsme zaúřadovali několika rychlými protiútoky po ziscích míče a po třech minutách byl stav 21:10. Naše exhibice pokračovala i po time outu hostů. Skvělé přihrávky a výborná střelba nás stále více bodově vzdalovaly od soupeře. V deváté minutě byl stav 28:12, ale dvě nepovedené střely, ztráta míče a najednou se hosté chytli. Dokázali snížit na 32:23, když poslední koš čtvrtiny byla trojka Pudlákové v poslední vteřině první čtvrtiny. Marně křičel trenér Kurucz: „Totally open shots!!“

 

Jakoby lucky shot hostující hráčky nabudil a začaly být odvážnější v útoku, dobře si půjčovaly míč a nacházely volné hráčky pro střelbu. Hostům se dařilo i v obraně, naopak nám to tolik jako v první čtvrtině nepadalo. Na straně VŠ se prosazovala nejen zkušená Katka Nováková, ale také mladičká Fadrhonsová nebo Löflerová. Ve 14.minutě byl stav 41:35 a naše lavička si po trojce Pudlákové vybrala svůj druhý oddechový čas. Podle mínění rozhodčích jsme čas pro poradu přetáhli a byla nám udělena technická chyba za zdržování. To znamenalo, že VŠ házelo jeden trestný hod a místo našeho vyhazování zpod koše, rozehrával z půlky soupeř. Protože Pudláková útok dovedla do bodového konce, byl stav v polovině druhé čtvrtiny 41:38. Dvě přešlápnutí postranní čáry hostujících hráček nám daly možnost se snadno dostat k míči a zanedlouho bylo skóre 47:38. Svěřenkyně trenéra Ivana Beneše se však nevzdaly a v posledních třech minutách prvního poločasu se až příliš snadno dostávaly k zakončení. Díky tomu si VŠ přivlastnilo jednobodové vedení 53:54.

 

Ve druhém poločase jsme změnili způsob obrany a ve většině případů jsme při cloně hráčky soupeře přebírali. I když vyšla obrana dlouhé hráčky VŠ na naši „malou“, ta odvedla poctivou práci a nedala příležitost ke skórování. První body druhého poločasu vsítila Veronika Bortelová a koš měl hodnotu tří bodů. Hosté sice ještě vyrovnali, ale pak se stále hůře prosazovali proti naší obraně a my jsme si dobrými útočnými doskoky vytvářeli druhé šance. Ve druhém poločase se už VŠ do vedení nedostalo ani jednou. Bodový rozdíl se sice nezvyšoval tak rychle jako v první čtvrtině, i když hosté v těchto okamžicích poměrně dost chybovali v rozehrávce. V závěru třetí čtvrtiny se několikrát skvěle prosadila Lenka Bartáková, ať při získání míče nebo při výborném zakončení. Rozdíl ve skóre se dostal na deset bodů 74:64. V poslední čtvrtině padlo nejméně bodů. Oba týmy se střídaly poměrně pravidelně v proměňování střeleckých příležitostí, a tak rozdíl ve skóre se měnil jen v rozmezí deseti a čtrnácti bodů.   

 

Body: Taylor 17 (trojky 5/6), Bartáková 17 (5 doskoků, 6 as, 3 zisky), Kuster 13 (10 doskoků), Chomenčuk 12 (9 doskoků), Šikšniute 10, Šípová 8, Bortelová 5, Hamplová 4, Rybová a Huňková 2 - Pohunková 17, Nováková a Pudláková 16, Bakajsová 9, Fadrhonsová 8, Sládková 6, Löflerová 4, Šípová 2, střelba za 2 body: 58/24:51/29, trojky: 15/8:12/5, TH: 20/18:6/5, doskoky: 37:31, asistence: 25:17, ztráty: 10:21, fauly: 15:15, čtvrtiny: 32:23, 21:31, 21:10, 16:14, body z RP: 18:8, body z vymezeného území: 36:36

 
vloženo: 26.03.2016 23:06 / přečteno: 30481x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.