S KÝM V SEMIFINÁLE

S KÝM V SEMIFINÁLE

V atmosféře očekávání, koho jim průběh dalších čtvrtfinálových duelů přidělí, se odehrávají tento týden tréninky našich děvčat. Mezi posledním utkáním čtvrtfinále a prvním semifinálovým na ně čeká 7 tréninkových jednotek.

„Pochopitelně se nemůžeme připravovat konkrétně na daného soupeře, ale tím nijak netrpí kvalita našich tréninků. Pracujeme na individuálních dovednostech hráček, pilujeme systémy v obraně i útoku a hodně střílíme. Myslím, že budeme na soupeře, ať to bude kdokoliv, dobře připraveni,“ nevadí trenéru Kuruczovi, že doposud nezná svého semifinálového soupeře, se kterým se utká už v pondělí 4.dubna od 18:00 hodin v Nymburce.

 

Jasné je, že to nebude USK Praha, které podle očekávání postoupilo v duelu s BA Karlovy Vary po jednoznačných zápasech. Všechny skončily s více než stobodovou nadílkou od úřadujícího klubového mistra Evropy a účastníka letošního FINAL 4 Euroligy, což se asi dalo očekávat.

 

V semifinále se nemůžeme potkat ani se BLK Slavia Praha (6. po základní části), která by v případě postupu, jakožto nejhorší postupující tým, byla soustem pro ZVVZ USK Praha. Zbývají tedy tři družstva, která se ještě perou o dvě místa v semifinále: Sokol Hradec Králové (3.), Kara Trutnov (4.) a Valosun Brno (5.).

 

Termíny semifinále (na 3 vítězné zápasy):

04.04.2016 – 18:00 v Nymburce
07.04.2016 – na venkovní palubovce
09.04.2016 – 14:00 v Nymburce
12.04.2016 – na venkovní palubovce  (bude-li stav série 2:1 nebo 1:2)

14.04.2016 – 18:00 v Nymburce (bude-li stav série 2:2)


 

V sérii mezi Sokolem a Slávií se začalo velkým překvapením, když domácí Sokol nestačil doma na Slavii a podlehl především díky horšímu výkonu v poslední čtvrtině. Hostující Slávii výrazně pomohla Krystal Vaughn – 33 bodů za 40 minut. Ve druhém zápase si Krystal s domácím košem nerozuměla a při střelbě z pole 11/2 přispěla jen 8 body. Pochopitelně i Hradec ji věnoval podstatně více pozornosti v obraně. V celku Slavie vládly bodově další cizinky Jakšič, Baltič a Peterson, když dohromady nastřílely 45 bodů v dvaašedesáti. Hosté z Hradce při širší lavičce zapojili do hry více hráček a čtyři z nich byly dvoucifernými střelkyněmi. To všechno pomohlo Hradci, aby si nečekanou ztrátu v sérii vzal v Praze zpět. Žádná krasojízda od Hradce to nebyla, i když byl Sokol ve vedení od 15.minuty. Přesto vyhrál až košem v poslední minutě, kdy na konečných 64:62 pro Hradec Králové upravovala Kuthanová. Třetí duel skončil největším rozdílem ve skóre a opanoval o domácí Hradec. Opět sice nedokázal zastavit Vaughn (23 bodů na 39 minut, ale střelba z pole 24/8), jenže hvězdy minulého utkání zůstaly za očekáváním a daly dohromady jen 17 bodů.   V domácím celku vystoupila ze stínu dvou předešlých zápasů Rosenbaumová (15 bodů), ale vítězství 74:58 bylo dílem kolektivním. Ani jedna hráčka nepřesáhla 30 minut pobytu na palubovce a hlavně neskórovaly pouze hráčky, které strávily na palubovce méně než 2 minuty.

 

Stav série Sokol Hradec Králové – BLK Slavia Praha je 2:1 a pokud Sokol dnes vyhraje, bude našim soupeřem v semifinále. Pokud by vyhrála celou sérii Slavia, bude našim soupeře vítěz souboje Trutnov – Brno.

 

Souboj čtvrtého a pátého tedy Kary Trutnov a Valosunu Brno je zatím méně vyrovnaný než duel Hradce a Slávie. Oba dva týmy si ve vyřazovacích bojích drží domácí neporazitelnost, i když v základní části tomu bylo jinak. Valosun porazil Karu v Trutnově a Trutnov vyhrál v Brně. Ve čtvrtfinále se třikrát hrálo podle podobného scénáře. Domácí tým si vždy v průběhu prvního poločasu vybudoval nadějné vedení, které pak během dalšího průběhu „úspěšně“ ztrácel. Více výrazné to bylo u družstva z Podkrkonoší: první zápas 2.čtvrtina 35:18, třetí zápas 2.čtvrtina 33:9, Valosun: druhý zápas 2.čtvrtina 31:15. Pokaždé tedy domácí tým své vedení udržel, ovšem v Trutnově domácí nepustili svého soupeře do vedení už ani jednou, v Brně byl průběh daleko vyrovnanější.

 

Stav série Kara Trutnov – Valosun Brno je 2:1 a pokud vyhraje Trutnov utká se buď s USK (pravděpodobnější) nebo s námi.  

 
vloženo: 30.03.2016 16:06 / přečteno: 29112x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.