BENEŠ: KRÁSNÝ VELIKONOČNÍ ZÁPAS

BENEŠ: KRÁSNÝ VELIKONOČNÍ ZÁPAS

Čtvrtfinálová série skončila. Jak poslední zápas i celou sérii zhodnotili trenéři a hráčky obou týmů si můžete přečíst v článku s ohlasy po utkání.

Ivan Beneš - trenér VŠ Praha

Byl to krásný velikonoční zápas ve sportovní pohodě. Oba dva týmy si krásně zahrály a až překvapivě si zastřílely. Jsem rád, že jsme s tak dobrým družstvem jako je Nymburk drželi dlouho krok. Myslím si ale, že domácí měli utkání pod kontrolou. Ve druhém poločase už nedělali tolik chyb, více se soustředili, přitlačili v obraně a kvalita se ukázala. My nejsme zlomení. Přijeli jsme do Nymburka předvést dobrý výkon a to se nám podařilo.

Jak hodnotíte celou sérii?

První utkání v Nymburce jsme sehráli dobře, byl to docela uvolněný zápas. Mrzí mě ten domácí. Tam jsme chtěli předvést lepší střelbu. Čtyřiačtyřicet bodů za zápas je hodně málo. Střeleckou chuť jsme si spravili v dnešním zápase.

Myslíte, že má Nymburk šanci v semifinále?

Určitě. To, že se hraje semifinále, jim dodá další energii, hráčky ožívají a budou se ještě více koncentrovat na svůj výkon. Kdyby se to hrálo na jedno utkání, to by mohlo být nepříjemné, ale aby někdo ze semifinálových soupeřů Nymburk třikrát porazil, tak to si myslím, že nenastane.

 

Dan Kurucz - trenér DSK Basketball Nymburk

Dneska skončilo období půstu a opravdu to bylo vidět i na hřišti. Oba týmy hrály útočně a chtěly diváky bavit. Do zápasu jsme vlétli opravdu dobře, vedli jsme už v průběhu první čtvrtiny 28:12. Já osobně jsem sebevědomě věřil v naše vítězství, a tak jsem si dovolil rychleji střídat než by bylo možná vhodné. Soupeř několika koši vlil do žil novou krev, trefil pár volných střel a my jsme dělali hodně chyb v obraně, kdy všechny hráčky všem pomáhaly, a vlastně nebránily svého hráče. To vedlo k tomu, že se hosté chytili střelecky a začali dávat i těžké střely. Pražankám pomohly i dva koše v posledních vteřinách obou čtvrtin.

V jakém duchu se vedla poločasová porada? Byla hodně bouřlivá?  

V poklidu. V šatně jsme si řekli, že změníme způsob bránění při clonách. Z předskoku jsme přešli na přebírání. Tím jsme riskovali, že se dostane míč na dlouhé pod košem, které bude bránit někdo z našich nižších hráček. Naše malé hráčky však byly výborné a nedovolily přihrávku pod koš poslat. Soupeř přestal dávat a zápas se vyvíjel v náš prospěch. Kdybych nevystřídal nejsilnější složení, tak by výsledek mohl být ještě lepší.

Pro VŠ to byl úplně poslední zápas. Co tomu říkáte?

Přesně tak, pro VŠ to byl poslední zápas nejen sezony. Kdyby bývali hráli s jiným soupeřem, fandil bych jim. Projekt VŠ se mi líbil a z pohledu českého basketbalu, především v posledních letech, kdy v týmu nastupovala česká děvčata, byl smysluplný. Věřím, že se hráčky chytnou u nás nebo v jiných týmech.

 
 

Katka Nováková - VŠ Praha

Za poločas jsme dali více bodů než ve středu za celé utkání. Překvapivě nepadalo doma, ale padalo v Nymburce. Vyhraný poločas je pro nás poloviční vítězství. Parádní tečka na závěr našeho působení v lize. Pro nás to byl poslední zápas, některý holky tady budou hrát možná příští sezonu…

Jak to, že padlo tolik bodů?
Asi je to tím, že jsme už opravdu neměli co ztratit. Vyhrát v Nymburce by bylo jako z říše snů.

Změnili jste něco od minulých zápasů?
Připravili jsme se na některé akce soupeře, které proti nám hráli v minulých zápasech. Na kombinace jsme byli docela dobře připravené, problémy nám činila hra jedna na jednu. Třeba Lenka Bartáková, která odehrála skvělé utkání.

 

Tee Taylor - DSK Nymburk

Byl to příjemný zápas. Hostům se dařilo střelecky, především v prvním poločase a bylo na nich vidět, že si chtějí poslední zápas užít.

Jak se hrálo tobě?

Mě osobně se hrálo v tomto zápase i v celé sérii dobře. Jsem ráda, že drobné nedorazy v naší hře se projevily už teď ve čtvrtfinále a že budeme mít ještě čas je odstranit.

Bála ses před poločasovou přestávkou případné rušné nálady v šatně?

Nemyslím si, že by trenér byl naštvaný, spíše se nás snažil podpořit v dobré hře.

V čem si vysvětluješ rozdíl mezi 2. a 3.zápasem?

Ve druhém zápase nám nevycházela střelba, ale hráli jsme dobře v obraně, ve třetím jsme polevili v obraně, ale zase se nám dařilo střelecky. V semifinále by bylo příjemné zkombinovat oba dva pozitivní aspekty hry a eliminovat mínusy z obou zápasů.

Koho by sis přála do semifinále?
To je jedno…. Kdo bude, ten bude.
Jaká byla celá série?

Byla dobrá v tom, že se protočilo na palubovce všech třináct hráček a každý mohl ukázat, jak může hrát.

 

Jessica Kuster - DSK Nymburk

Dnes to byl příjemný zápas, i když trochu dramatičtější, než jsme si představovali. Jenže soupeř dnes střílel v prvním poločase jak o život a hodně také proměňoval. Ale výhru jsme si nakonec odnesly my, a tak to má být.

Druhý a třetí zápas byla jako den a noc, co se týče výše skóre. Jak si to vysvětlit?

Nedokážu říct, co přesně se stalo, ale přijde mi, že soupeř přišel do zápasu s tím, že je to jejich poslední zápas, poslední sezona a snažili si ho užít. Oba dva týmy už tak nějak věděly, že se hraje poslední zápas čtvrtfinále a chtěly ukončit sérii s co nejlepším pocitem.

Byla naše obrana tak špatná, že jsme za první poločas dostali 54 bodů?

Naše obrana nebyla až tak hrozná, ale jim prostě padalo všechno. Proměňovali těžké střely, kdy stříleli i přes Sašu, která měla natažené ruce. Musím ocenit, že byli schopni dávat i v tak těžkých situacích.

Jaká byla celá série s VŠ Praha?

I když jsme hodně střídali, zápasy byly fyzicky náročné a jejich obranná strategie byla také dobrá. Myslím, že nám chvíli trvalo, než jsme si na jejich styl obrany zvykly. V každém utkání jsme na ně našli klíč a všechny jsme vyhráli.

Jak odlišné byly zápasy s VŠ v základní části a nyní v play-off?

Byly to hodně odlišné zápasy. Soupeř hrál jinak než v základní části. Nemyslím si, že bychom je podcenili, ale přiznávám, že mě trochu překvapili svým velkým nasazením během play-off.

Hraješ raději zápasy základní části nebo vyřazovacích bojů?

Já osobně mám radši velké, důležité zápasy v play-off. Je jasné, že každý chce sezonu dotáhnout do play-off a pak předvést to nejlepší.

Který z trojice týmů - Hradec, Trutnov, Brna by sis přála do semifinále?

Asi Hradec, protože je nejblíž a to by znamenalo méně cestování, takže by to bylo pro nás nejvýhodnější (smích). Kromě této „pohodlnosti“ nemám preferovaný tým.

Je důležité, že jsme Hradec porazili letos už čtyřikrát?

Samozřejmě, je to důležité a dává nám to pocit většího sebevědomí. Na druhou stranu na nás bude Hradec „nastartovaný“ a připravený a bude se nám to snažit vrátit. Nikdo přece nechce ukončit sezonu v semifinále 0:3 na zápasy.

 
vloženo: 27.03.2016 22:36 / přečteno: 30900x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.