MOMENT PŘEKVAPENÍ, KTERÝ VYŠEL,

MOMENT PŘEKVAPENÍ, KTERÝ VYŠEL,

říká o změně způsobu obrany trenér Nymburka Daniel Kurucz. Jeho protějšek na pozici trenéra Romana Ptáčková mluví mimo jiné o způsobu, jak si hráčky poradily s výškovou převahou hostů. Toto a další postřehy z utkání 3.kola ŽBL najdete v pozápasových rozhovorech s trenéry. 

Daniel Kurucz

Chtěl bych poblahopřát Hradci k vítězství, protože oni chtěli vítězství po většinu zápasu více než my. My jsme začali hrát, až když to bylo mínus dvacet a to je už pozdě. Kladně hodnotím závěr, kdy jsme ještě zabojovali. Alena Huňková proměnila několik trojek, což nám v závěru pomohlo nahoru i psychicky. Když jsme se dostali na šest bodů rozdílu, v ten moment jsem věřil, že bychom mohli vyhrát. Škoda, že jsme neproměnili ještě jednu trojku za stavu 81:75, pak by byl závěr otevřený.


Co bylo podle vás příčinou devítibodové prohry ve druhé čtvrtině?

Nepřistupovali jsme dostatečně těsně k hráčkám Hradce, i když víme, že mají především na domácím hřišti dobrou střelbu. Bohužel jsme nechávali domácí i míč volně přihrávat. Na druhou stranu jejich pohyb míče byl velice rychlý a my jsme u hráčky s míčem byli pozdě.


Osmačtyřicet bodů za poločas je příliš …

Podcenili jsme skutečnost, že Hradec hraje doma a oni toho využili.


Pod košem se bojovalo hodně tvrdě. Je to jedna z příčin porážky v zápase?

Rozhodčí připustili hodně tvrdou hru na obou stranách a my jsme se nastavenému trendu nedokázali přizpůsobit.   

Oživení přišlo po vašem přechodu na zónu. Čím si to vysvětlujete?

Byl to moment překvapení, který vyšel. Mám z minulosti vyzkoušené, že horní dvojice ve složení Bortelová – Huňková funguje velice dobře. V zóně jsme však měli jeden problém, že zadní trojice nechala od první dvojice příliš velký odstup. Proto tam měl Hradec nájezdy a volné pozice při střelbě 3-4 metry od koše proměňoval. To byla velká chyba. Po time outu se to zlepšilo, ale času už bylo hodně málo, aby se změna hry projevila na konečném výsledku.


Co, kromě zónové obrany individuálního výkonu Huňkové, vnímáte jako příčinu snížení ztráty až na 6 bodů?

Zlepšená obrana a zlepšené doskakování. Waltiea ve druhé půli začala hrát tvrději a bylo to vidět. Škoda, že zůstala píšťalka rozhodčích němá při některých podkošových soubojích. Pokud obránce postrčí příjemce přihrávku v momentě, kdy míč už letí, vznikají z toho ztráty. Pokud to rozhodčí nevidí, musí být příjemce přihrávky dostatečně tvrdý, aby atak ustál.  

 

Které hráčky byste za dnešní hru pochválil?

Dneska mě svým výkonem potěšila Alena Huňková. Nejen, že nastřílela nějaké body, ale také proto, jak hrála v obraně. První poločas měla výborný Darina, pak už se jí tolik nedařilo střelecky. Také se mi moc svou hrou líbila Monika Hamplová, bojovala, dřela, škoda, že má obavy více střílet.

 

Co jste říkal hodně bouřlivé atmosféře?

Podpora fanoušků v Hradci je vždy velká a až na některé ojedinělé výkřiky byla velmi dobrá.

 
Romana Ptáčková

Dneska bylo k vidění výborné nasazení od obou týmů. My jsme měli trochu obavu z výškové převahy nymburských hráček, které navíc vyhrály na Valosunu, kde moc týmů vyhrávat nebude. Musím naše holky pochválit za dobrý pohyb. Myslím, že jsme hosty předčili v rychlosti. To, že se do hry vždycky zapojilo všech pět hráček a týmovost našeho výkonu byly dnes hlavními atributy úspěchu.

 

Trochu vás rozhodila zóna nymburských hráček, přestože jste výbornými střelci z perimetru...

Je to specifická obrana, která pokrývá vrch. Nymburk nám ale nechal prostor ke střelbě ze střední vzdálenosti, čímž jsme se nakonec chytli.

 

V čem je podle vás hlavní účinnost zóny?

Jak nepadnou první dvě tři střely, sebevědomí jde dolů. Chtěla jsem, aby holky nepřemýšlely, hrály stále rychle v útoku a nebály se toho.

 

Pod košem se hrálo hodně tvrdě. Byla to součást taktiky proti Nymburku?

Je to náš styl, který nás zdobil už v minulých dvou sezonách. Před letošní sezonu jsme přišli o dvě hráčky Darinu Mišurovou a Míšu Starou, která se zranila. Možná si hráčky více uvědomují, že nic jiného jim nezbývá, než nechat na hřišti všechno.

 

Darina Mišurová zatížila za poločas vaše konto dvaceti body. Není to trochu rána pod pás od bývalé hráčky?

Není, je vidět, že se tady cítí dobře a že tady má nastříleno. Za první poločas dala šest trojek, a pokud si dobře pamatuji, tak v žádném domácím utkání šest trojek nedala (úsměv). 

 
vloženo: 30.10.2014 13:10 / přečteno: 32195x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.