ŽBL ČEKÁ LVÍ SOUBOJ

ŽBL ČEKÁ LVÍ SOUBOJ

Středeční zápas na hradeckém Eliščině nábřeží rozhodne, který tým ztratí zatímní ligovou neporazitelnost. Jedno je však jasné….

... bez porážky v ŽBL bude pokračovat jeden z příslušníků lví rodiny. Ale zda to budou domácí Lvice nebo hostující Lev, to bude jasné ve středu po půl deváté večer.

 

Hradecké Lvice dotáhly svůj klub v minulé a předminulé sezoně k bronzovým medailím a to vždy pod vedením současné trenérky Romany Ptáčkové. Byla u toho také naše střední rozehrávačka Darina Mišurová. „Fandit mi domácí asi nebudou, ale snad mi nebudou nadávat,“ doufá naše, ještě vloni hradecká, rozehrávačka.

 

„V Hradci nás čeká ještě rychlejší basket než proti Trutnovu,“ tuší Darina Mišurová. „Jsou hodně běhavé a svoje akce, i když jsou v rychlosti, mají dobře zažité,“ potvrzuje názor své kolegyně na postu rozehrávače Veronika Bortelová. A rychlost potvrzuje i trenér Kurucz: „Očekáváme rychlou hru, rychlé protiútoky a dobrou střelbu především z dálky.“

 

Střelba z perimetru je jednou z charakteristických vlastností Hradce Králové. „Kdo je volný, hned pálí. Tam z trojky střílí všichni – pivot, křídlo, rozehrávač. Za zápas mohou mít klidně třicet pokusů,“ říká Darina a statistiky minulých dvou zápasů její slova potvrzují. Ve vítězném utkání proti IMOSu je vidět, že za tři nevystřelila jen Samková a to proto, že nenastoupila. Ostatních devět alespoň jednu střelu na koš z perimetru vyslalo. Pokusů bylo „jen“ 16, ovšem v prvním kole proti Slovance bylo pokusů šestadvacet a tříbodové koše se podílely skoro z jedné třetiny na nastřílených bodech týmu.

 

Pokud se ale nebude hradeckým ostrostřelkyním dařit, na doskoku nejsme díky výškové převaze bez šancí. „Ano, když nedají, můžeme mít výhodu,“ přiznává Mišurová ale hned dodává: „Určitě ale budou bojovat.“ „Troufám si tvrdit, že budou ještě agresivnější než Trutnov,“ porovnala k minulému zápasu Veronika Bortelová.

 

Pět hradeckých pivotek má v průměru 187 cm, naše i bez Martiny Rejchové měří v průměru o 4 cm více. Věkově jsou v průměru oba týmy na podkošových pozicích na tom hodně podobně. Nymburk 28 let, Hradec 27 let. Trochu jiná situace vládne na rozehrávce. Průměrný věk našich rozehrávaček je 30 let, hradeckých necelých dvacet. První rozehrávačkou je Kateřina Zavázalová (24 let). Určitou převahu mohou mít domácí ve výšce 170,3 cm proti 167,3 cm. Rozhodne zkušenost?  

 

Jak mohou Lvice bojovat s naší výškovou převahou v útoku? „Budou nás minimálně zdvojovat a naše dlouhé budou mít málo prostou na hraní,“ domnívá se kapitánka Bortelová a Darina potvrzuje: „Pokud má soupeř převahu na pivotu, stáhnou se do bedny.“ Jenže to pak budou vznikat přesilové situace v místech dál od koše. Věřme, že si naše hráčky nezapomenou střelný prach a dobře seřídí mířidla.

 

Kromě divácké kulisy, která bývá v Hradci normálně bouřlivá a zvlášť po vítězství na Žabinách, bude na straně domácích i výhoda specifické haly. „Tělocvična není velká a není zde moc prostoru ani za košem ani po straně. Střídající hráčky sedí skoro na lajně, diváci vám dýchají na záda a krátký prostor za košem nikdy na střelce nepůsobí moc dobře,“ obává se trochu trenér Kurucz, přesto svým hráčkám věří. „Pokud nebudeme zbytečně zakřiknutí, podáme dobrý a taktický výkon, bude to zajímavý zápas.“

 

Naše hráčky mají před utkáním tři tréninkové jednotky. „Že se na Hradec dobře připravíme, na to vemte jed!“ říká odhodlaně Dan Kurucz.  

 
vloženo: 28.10.2014 01:40 / přečteno: 31961x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.