ZÓNA NÁM VYCHÁZELA DOBŘE

ZÓNA NÁM VYCHÁZELA DOBŘE

Utkání s Hradcem hodnotí také aktérky zápasu. Dvě naše trojkové střelkyně Alena Huňková a Darina Mišurová, křídlo Monika Hamplová a podkošová hráčka Hradce Klára Pochobradská.  

Alena Huňková

Byl to hodně náročný zápas. Hradec je doma velice silný, hraje rychle dopředu a v zápase nám tohle všechno ukázal. I když jsme prohráli, myslím, že jsme se s jejich hrou nepoprali zase tak špatně. Mínus devět není špatný výsledek, je škoda, že jsme začali hrát až ve druhé polovině, první to nebyl náš stoprocentní výkon.

 

Třicet osm nastřílených bodů v prvním poločase není špatné číslo, 48 obdržených je ale horší…

Přesně tak. Musíme si dát pozor na rychlý návrat do obrany, což bylo dnes někdy tragické a domácí to hodně trestali. Střelecky to nebylo špatné, škoda, že jsme neproměnili ještě pár otevřených pozic.


Sama jste ve druhém poločase dala čtyři trojky, jste spokojená?

Jsem, ale lituji té jedné, když jsme byli už na dostřel, že se vykroutila z obroučky.

 

Byla střelba z perimetru váš úkol od trenéra?

Byl to úkol pro všechny. Říkal, že když bude otevřená pozice, tak to máme zvedat a nebát se toho.

 

Souhlasíte, že zóna byla klíčem ke snížení rozdílu?

Ano, zóna nám vyšla dobře. Přitlačili jsme na hráčky soupeře, měli jsme nějaké zisky a šli jsme rychle dopředu. Bohužel jsme dobře neohlídali prostor kolem bedny, odkud nám domácí dávali koše. Dnešní zápas nám odhalil náplň dalšího tréninku.

 
Darina Mišurová

Byl to fyzicky hodně náročný zápas. Domácí byli lepší v rychlém protiútoku a převýšili nás i bojovností. Ve druhé čtvrtině především nás hubily ztráty a špatný útočný doskok. Domácí vyráželi rychle dopředu, a pokud jsme jim zastavili cestu do koše, dokázali proměňovat střely z perimetru.

 

Co se stalo s vaší trojkovou střelbou ve druhém poločase?

Neměla jsem už tolik pozic, ale otevíral se prostor pro nájezdy. Bohužel jsem nedávala.

 

Bylo náročné dostat míč na pivoty?

Přes les rukou to bylo těžké, dobrých pozic moc nebylo. Z nepovedených přihrávek byly ztráty a šance pro domácí k navýšení skóre.

 
Monika Hamplová

Byl to hodně náročný zápas. Domácí hráli dynamicky, výborně posouvali míč, byli agresivní a hodně běhaví. Bylo těžké se tomu přizpůsobit i atmosféra v hale byla hodně divoká.

 

Jak na vás působí atmosféra publika?

Nejhorší je to při time outu nebo když se trenér snaží nám dát nějaké pokyny a něco vysvětlit, to je slyšet jenom hluk. Na hřišti už to člověk nevnímá.

 
Klára Pochobradská

Věděli jsme, že to nebude nic lehkého a to se také potvrdilo. Každou chybu, kterou jsme udělali, hostující tým potrestal. Naštěstí jsme utkání dotáhli do vítězného konce.

 

Zdálo se vám, že souboje pod košem byly náročné?

Pod košem to bude pro všechny týmy náročné. Nymburk tam má dvě vysoké a velmi kvalitní hráčky. Je to trend, který už v české lize funguje poměrně často a nám nezbývá, než se s tím poprat.

 

Jaké byly úkoly trenérky a myslíte, že jste je splnily?

První úkol - vítězství – jsme splnili. Chyby bychom měli hledat v obraně trojkových střel Nymburka, kterých jsme dostali příliš. Mrzí nás to zvlášť od Darči Mišurové, kterou dobře známe. V tom si myslím, že jsme úkol nesplnili. Naopak jejich podkošové hráčky jsme zvládli ubránit dobře. 

 
vloženo: 31.10.2014 00:07 / přečteno: 32765x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.