LVICE ROZSÁPALY LVA

LVICE ROZSÁPALY LVA

Ve lvím souboji byli úspěšnější domácí hradecké Lvice, které zápas bodově rozhodly ve druhé čtvrtině, kterou vyhrály o devět bodů. Konečný výsledek 86:77.

Domácí hráčky Hradce byly agresivnější, i když ani naši děvčatům nelze upřít snaha se o volné míče poprat. I když k typickým vlastnostem domácích patří četná trojková střelba, tentokrát byly oba týmy v počtu střeleckých pokusů za tři body na naprosto totožné. Každé z družstev vystřelilo 21 pokusů. U nás propadlo košem 11 míčů u domácích 7, tedy naše úspěšnost byla vyšší než u Hradce. Opět se ale ukázalo, že v Hradci pálí za tři všechny hráčky. Hned devět z deseti jich má alespoň jeden pokus, dva úspěšné však měla jen G.Andělová. U nás se o střelbu z perimetru pokusily čtyři hráčky z dvanácti a tři byly úspěšné. Nejvíce (6) nasázela Darina Mišurová – všechny v prvním poločase a Alena Huňková (4) všechny zase ve druhém poločase.

 

Na doskoku jsme byli výrazně lepší my (26:45) a dokázali jsme získat celkem 16 útočných doskoků. Co to však bylo platné, když jsme nedokázali takto získanou výhodu využít ke posunu skóre. Pokud se nám podařilo doskočit, tak nám míč často vypadl z ruky do autu nebo dravé domácí hráčky nám ho vyrvaly z rukou. Když se podařilo útok znovu rozehrát nebo po doskoku hned vystřelit znovu, srážela nás úspěšnost střelby za dva body.

 

Právě v ní byl ten rozdílový prvek konečného výsledku. K dispozici jsme měli padesát pokusů o zisk dvou bodového koše, úspěšní jsme byli jen čtrnáctkrát. Domácí měli o šest střel méně, ale vytěžili z toho o 18 bodů více. Vyjádřeno v procentech úspěšnosti 52,3% domácí, 28% hosté.

Kromě špatné střelby za dva body nás trápily ztráty. Měli jsme jich o sedm více než domácí a často pramenily ze snahy dostat míč do podkošového prostoru na naše vyšší pivotky, které ale přesně podle předzápasových prognóz byly zdvojovány. Několik ztrát šlo také na vrub nepřesných přihrávek v rychlém protiútoku.

 

V zápase jsme začali lépe než domácí, vedli jsme 5:0, když hned první střelecký pokus proměnila Darina Mišurová, která si asi vzpomněla, jak v hale na Eliščině nábřeží v minulých dvou letech z perimetru pálila. Pak se prosadila domácí rozehrávačka Zavázalová a další trojkou se prezentovala Bortelová. Vedení 8:2 byl nejvyšší, kterého jsme v zápase dosáhli. Domácí podkošové hráčky se dvěma koši přitáhly na 8:6 a v polovině první čtvrtiny byl průběžný stav po dvou bodech Mišurové 10:6. Pak domácí poprvé udeřili z trojky. V páté minutě to byl jejich první střelecký pokus a koš trefila podkošová hráčka Pochobradská, v dalším útoku jí napodobila A.Andělová a Hradec, hnaný divokým, ale korektním publikem, byl na koni. Domácí se dostali do vedení 14:10 a krok s nimi držela především Darina Mišurová, která přidala ještě další tři trojky. Poslední slovo první čtvrtiny měla domácí Křížová, která košem s faulem dostala domácí do jednobodového vedení.

 

Celou druhou čtvrtinu jsme se trápili. Domácí začali dvěma koši Rosenbaumové a po trojce Kuthanové a dvou bodech Zavázalové, které přišly po naší ztrátě, jsme v polovině druhé čtvrtiny ztrácely jedenáct bodů (37:26). Valící se laviny útoků domácích hráček jsme zastavovali jen za cenu faulů.  Domácí se s námi nepárali a nenechali jednoduchou střelu. Důkazem toho je, že v prvních osmi minutách jsme dali jediný koš ze hry, stříleli jsme dvakrát z čáry trestných hodů, ale měli pět ztrát. Také nám chyběl účinný obranný doskok. Ještě že nás ve druhé čtvrtině držela střelecky Darina, která dokázala za poslední dvě minuty nasypat do hradeckého koše 8 bodů, a díky tomu se rozdíl ve skóre zastavil pouze na deseti bodech.

 

Bodový propad se nepodařilo zastavit ani na začátku třetího hracího období. Domácí byli stále ve dvouciferném vedení, které dosáhlo nejvyšší výše šestnácti bodů ve 25.minutě (58:42). Trenér Kurucz si vzal oddechový čas a po něm jsme nasadili zónovou obranu. Změna obrany na chvíli vnesla do domácích útoků zmatek a ve třech po sobě jdoucích útocích Hradec nedokázal skórovat. Na druhé straně se střelecky prezentovala svou první trojkou Huňková a po její druhé trojce v 28.minutě jsme ztráceli zase „jen“ deset bodů (60:50). To zase přišel time out domácí trenérky Ptáčkové. Posledních šest bodů třetí čtvrtiny jsme dali z čáry trestných hodů, ještěže jsme byli stoprocentní.

 
V poslední čtvrtině se také trochu zajiskřilo dvěma nesportovními chybami za faul na unikající hráčku, po jedné na každé straně. Zatímco my jsme z toho nevytěžili ani bod, domácí čtyři. Úvod poslední desetiminutovky obstarala dvěma neproměněnými trestnými hody Mišurová, právě za nesportovní faul, domácí kontrovali dvěma trojkami a jednou šestkou a prohrávali jsme o 18 bodů (trojka a šestka také za nesportovní faul). Stejný rozdíl 18 bodů se udržel až do páté minuty poslední čtvrtiny a pak jsme najednou zagresivnili obranu a domácí hráčky už pak nedaly ani jeden koš ze hry a šestkrát se dostaly na čáru trestných hodů (12/8). Naše hráčky se v útoku tlačily do koše, Huňková nepromarnila jedinou možnost vystřelit za tři a rozdíl ve skóre se během čtyř minut srazil na šest bodů. Škoda, že jsem s takovou obranou a odvahou ve střelbě nezačali dříve. Náskok domácích však byl už hodně výrazný a podařilo se ho jen zkorigovat.
 
vloženo: 30.10.2014 06:48 / přečteno: 31398x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.