PRVNÍCH 11 MINUT ROZHODLO

PRVNÍCH 11 MINUT ROZHODLO

Nymburské hráčky položily základ ke svému vítězství už v první čtvrtině, kterou vyhrály o 16 bodů. Ve zbývajícím čase si už svoje vedení takticky hlídaly a zvítězily nad Karlovými Vary 81:69.

Domácí měli nad soupeřem ze západních Čech výraznou výškovou převahu. „V podstatě hrajeme bez pivota,“ povzdechl si po utkání trenér hostujícího celku Veselý. Výškovu převahu dokumentuje naše jednoznačné vítězství na doskoku 52:37. Hostující hráčky mnohdy po střelbě vůbec nešly na doskok, jakoby tím ukazovaly, že snaha je zbytečná. Podobné to bylo i na útočné polovině. Pokud se z perimetru dostal míč na Jacintu nebo Waltii do podkošového prostoru vždy to končilo střelbou i když se hosté snažili naše hráčky zdvojovat podobně jako Hradec Králové v minulém zápase. Centimetry prostě chyběly. O výškové dominanci vypovídají také zblokované střely. V nadcházejícím chladném období rozhodně hráčkám z Varů zima nebude, protože od našich hráček dostaly celkem 10 čepic. Královnou mezi blokaři byla Waltiea Rolle se sedmi bloky.

 

Oba týmy hrály zodpovědně. Vary se dopustily pouze deseti ztát, naše hráčky měly o čtyři více. Vary také po našich ztrátách vytěžily 14 bodů, my pouze devět. O konečném výsledku se rozhodlo kromě doskoků také díky úspěšnosti dvojkové střelby. My jsme i kvůli 14 útočným doskokům měli 60 pokusů a proměnili jsme jich 29, hosté stříleli za dva body osmapadesátkrát a dali z toho o 10 bodů méně. Při shodném počtu proměněných trojek, přibyly dva body do rozdílu z čáry trestných hodů. Nymburk střílel patnáctkrát a Karlovy Vary čtrnáctkrát.

 

Jak jsme uvedli v úvodu, o osudu zápasu se rozhodlo v první desetiminutovce. „První čtvrtina dala ráz celému utkání,“ označil klíčový bod duelu trenér vítězů Daniel Kurucz. O jedenáct bodů jsme vedli už po šesti minutách. Hosté za druhou pětiminutovku dali jen 2 body. Na stavu 24:8 se nejvíce podepsala úspěšnost střelby z pole (48% : 22%). Ve druhé čtvrtině i díky našemu střídání zvedli hosté přesnost střelby na 40%. I když stříleli se stejnou kadencí, proměněných pokusů bylo o 6 více než v první čtvrtině. Ještě v první minutě druhé čtvrtiny jsme dostali náskok na 21 bodů (29:8) a vůbec nejvyšší vedení jsme zaznamenali ve 15.minutě o 22 bodů (38:16). Nakonec se hosté střelecky začali prosazovat a druhá čtvrtina tak skončila remízou 26:26.

 

Ve třetí čtvrtině se rozehrála mladá, malá ale rychlá rozehrávačka hostů Ramirez. Za více než devět minut nastřílela tucet bodů, což byla více než polovina bodů hostů za čtvrtinu. V okamžiku, kdy si ji do své péče převzala Anežka Skokanová, mladá puška utichla. Za poslední čtvrtinu dala už jen 2 body. Ve třetí části zápasu se hosté dostali nejblíže na 11 bodů a čtvrtinu vyhráli o čtyři body. V poslední desetiminutovce nejprve stáhly Vary ještě bod z našeho náskoku, ale magické dvojciferné číslo rozdílu ani jednou nepadlo. Nejblíže byly šest minut před koncem při skóre 72:62, ale Huňková trojkou a Horáková dvěma body udržely hosty za mantinely naděje. Nakonec naše hráčky přidaly ještě další čtyři body a po šňůře 9:0 bylo rozhodnuto. Korekce v posledních třech minutách byla jen kosmetickou úpravou našeho třetího vítězství. 

 
vloženo: 01.11.2014 18:25 / přečteno: 34323x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.