AS: ASI SE BÁLY NAŠICH PIVOTEK

AS: ASI SE BÁLY NAŠICH PIVOTEK

Výškové parametry obou týmů se skloňovaly v hodnocení všech aktérů zápasu mezi Nymburkem a Karlovými Vary a nebylo to jen na postu pivotů.

Tomáš Veselý – trenér Karlových Varů

Veselý

Nymburk byl dnes lepší než my. Dopouštěli jsme se chyb a hlavně jsme neproměňovali střelecké pozice, které jsme si vytvořili. Domácí mají velice vyvážený mančaft a silnou lavičku. V podstatě může nastoupit každá z nich. My máme sedm ženských, z toho dvě mámy, dvě zraněné. Bohužel jsme nastoupili s velkým respektem. Americké podkošové hráčky jsou výrazně vyšší než my a to ovlivnilo celé utkání. My se s problémem výšky pod košem potýkáme od začátku sezony. Nám chybí klasická pětka, která by ubránila a doskočila míče a tím pádem nám chybí jednoduchost ve hře. V obraně se hrozně nadřeme a dneska Nymburk v prvním poločase, co vystřelil, to dal. Hrál velmi dobře až profesorsky a my jsme se trápili. Druhá část vypadala lépe, ale upřímně si musíme uvědomit, že nehrála společně Mišurová s Bortelovou. Když trenér Kurucz prostřídal sestavu, chytli jsme se, ale jakmile je vrátil zpátky, rozdíl v kvalitě opět vyplul na povrch.  

 

V prvním poločase jste místo doskoku často vyklízeli pole. Co hráčky k tomu vedlo?

Je to o typech hráček. Pokud to nemají zakódované od mala, nejdou do toho.

 

V prvním poločase byl Ramirez vidět podstatné méně než ve třetí čtvrtině. Šetřila se?

Je to velmi mladá rozehrávačka. Druhou polovinu vzala více na sebe, začalo jí to padat. Možná to mohla vzít na sebe už v prvním poločase... Dneska se trápila Sára Halacz i Maruška Blazejewski a jejich body nám chyběly.  

 

Daniel Kurucz – trenér Nymburka

Kurucz

V utkání se nám povedl úvod, když jsme postavili silnou sestavu. První čtvrtina udala ráz hry celému zápasu a soupeř nedokázal odpovědět. Hned v první čtvrtině měly naše americké pivotky efektivitu ve dvouciferných hodnotách (Rolle  +13, Monroe +16). Náskok jsme pak v dalším průběhu zápasu jen udržovali a v podstatě jsme do konce zápasu jasně vedli.

V jeden okamžik se Varům povedlo snížit, výborně jim v tu chvíli zahrála Ramirez. My jsme nakonec na ní pustili třetí rozehrávačku Anežku Skokanovou, která byla vyšší než Ramirez a rozehrávačka hostů s ní měla potíže. Ještě jeden moment mi utkvěl v paměti. V jedné chvíli se ukázalo, jak je důležité, když Ála Huňková trefí trojku. Skóre bylo o deset, soupeř byl trochu na koni a Alena po připravené akci zůstala v rohu volná a dala koš. Vzápětí přidala Eva Horáková dva body a tím jsme překonali jediný krizový moment.

Věřím, že se naše hra divákům líbila, protože jsme předvedli několik pěkných akcí, jak v první čtvrtině, tak ve zbytku zápasu. Myslím, že jsme dnes vyhráli zaslouženě, soupeř dnes uměl odpovídat jen díky Ramirez a Kušlitové. O Daně Kušlitové víme, že umí střílet za tři body, přesto se jí podařilo dvě trojky trefit.

 

Jak byste hodnotil naši převahu na doskoku?

My máme vyšší hráčky a ony dnes, na rozdíl od zápasu s Hradcem, dokázaly vymezené území opanovat. Pivotky si v souhrnu připsaly 22 doskoků.

 

Rozhodnutí padlo první polovině zápasu, to ale v minulých zápasech nebyla naše silná stránka…

My jsme na tom intenzivně pracovali. Kladli jsme na srdce, abychom zápasy rozhodovali už na začátku, pokud je to možné, protože se pak lépe hraje. Postavili jsme sestavu, o které jsme si mysleli, že bude na našeho soupeře dnes platit. Vary jsme měli dobře přečtené. Hráli jsme s nimi dva přípravné zápasy a věděli jsme, co od nich očekávat. Správně jsme odhadli úvodní sestavu. Protože soupeř nastoupil s dvěma menšími hráčkami Sedláčkovou a Ramirez, my jsme mohli nasadit dvojici Mišurová – Bortelová.

 

V zápase jste byl někdy malinko rozladěný. Co bylo příčinou?

Nebyl jsem rozladěný ze způsobu hry, protože jsme hráli celý zápas dobře. To rozladění, o kterém mluvíte, mělo svůj původ v jedné nesehrané akci. Vzali jsme si time out, nakreslili přesně, co budeme hrát, akci jsme trénovali včera snad třicet minut a hráčka pak o půl minuty později zahraje něco jiného. V tu chvíli má trenér pocit zbytečnosti a takový pocit jsem tam v jedné chvíli měl i já.

 

Kdo podle zahrál dobře nebo vás příjemně překvapil?

Líbila se mi bojovnost Monika Hamplové. Nemá tolik zkušeností, dopustila se jedné zbytečné ztráty, ale dokázala vybojovat 8 doskoků, při spolupráci s Huňkovou dala pěkný koš. Dobré vstupy měla Eva Horáková, která v podstatě neudělala chybu. Nelze se nezmínit o výborné obraně Anežky Skokanové, ke které přidala jako bonus ještě deset bodů a čtyři doskoky.

 

Anežka Skokanová 

(17 minut, 10 bodů, TH 6/6, 4 doskoky, 4 získané fauly, valorizace +14)

Skokanová

Nakonec to nebyl tak snadný zápas, jak by se po první čtvrtině mohlo zdát. Do poločasu hosté náskok trochu stáhli, ale z vybudovaného rozdílu zbylo ještě dost.

 

V čem jsme byli lepším týmem?

Byli jsme lepší na pivotech, protože jsme pod košem měli výraznou výškovou převahu. V prvním poločase se nám dařilo i více střelecky a ve druhém s námi hrál soupeř v podstatě vyrovnaně.

 

Překvapilo vás, že soupeřky nechodily na doskok?

Pravda, moc nechodily, asi se bály našich Američanek (smích).

 

Co zdobilo Ramirez, kterou jste bránila po poločase?

Byla hodně rychlá a za dva body jí to padalo.
 

A jak se brání taková hráčka?

No, špatně (smích). Musí se dobře odhadovat, na kterou stranu půjde, kde zastaví a vystřelí. Jinak je opravdu rychlá a ani moc „čitelná“ není.

 

Byla jste ráda, že jste jí mohla bránit?

Potěšilo mě, že jsem dostala důvěru jít bránit jednu z nejlepších hráček soupeře. Ovšem o to to bylo na hřišti těžší.

 

Pamatujete si neproměněnou trojku a vlastní útočný doskok?

Pamatuji, bylo to z pravého rohu, odkud jsem vystřelila úplně sama. Už když míč letěl, viděla jsem, že nepropadne obroučkou, a tak jsem šla alespoň za doskokem. Dost mě překvapilo, jakou dálnici mi tak soupeřky nechaly.

 

Byl dnešní zápas těžší než v přípravě?

Byl o trochu těžší než přípravný. Oba týmy do toho dají více, když jde o ligové body.

 

Theairra Taylor 

(20 minut, 9 bodů, 4 doskoky, 2 zisky, 0 ztrát) 

Taylor

Zápas jsme začali velmi dobře, podařilo se nám shazovat míč na pivoty, kteří mohli jednoduše skórovat. Měli hodně dobrou rozehrávačku, ale nakonec jsme jí dokázali eliminovat. Myslím, že na konci jsme měli více sil a mohli jsme si s přehledem udržet náskok.

 

Dá se říct, že jsme měli zápas pod kontrolou?

Ano, určitě. Od první minuty jsme vývoj kontrolovali, i když se někdy dařilo více někdy míň.

 

Čekala jste tak snadné vítězství?

Nečekala jsem lehký zápas. Proti Varům jsme hráli už třetí zápas, tak jsem trochu věděla, co od nich čekat.

 

Kde se zrodila naše výhra?

V prvním čtvrtině, kdy se nám dařilo na obou stranách hřiště. My jsme dali 24 bodů a soupeře jsme ubránili na osmi.

 

Byla tedy obrana základem našeho vítězství?

K vítězství nás dovedly obě složky. Pokud by se nedařilo v útoku, samotná obrana by na to nestačila i přes výraznou převahu v podkošovém prostoru.

 

Dana Kušlitová 

(24 minut, 17 bodů – 2.nejlepší střelkyně, 2 trojky, 5 doskoků)

Kušlitová

Soupeř byl o hodně vyšší a my jsme měli problémy na doskoku. Jsme hrozně malé – všichni nás přeskáčou. Navíc jsme nehráli moc agresivně v obraně a dostávali jsme lehké koše. To nás stálo vítězství. Také se nám nedařila střelba z dálky. Měli jsme hodně pozic, ale neproměňovali jsme. Naší nejlepší střelkyni z prvního zápasu se dneska moc nedařilo a její body chyběly.   

 

V prvním poločase jste dostali 50 bodů a ve druhém a 31. Co se změnilo?

Trenér nám o přestávce kladl na srdce, ať na ně vlítneme agresivně a přitlačíme je. V prvním poločase jsme měli jen 9 faulů a to od nás nebyla agresivní obrana. Ve druhém se slova trenéra potvrdila a odrazilo se to i na výsledku.

 

Jak velký rozdíl byl poslední přípravný zápas a dnešní ligový?

Nymburk v přípravných zápasech zkoušel různé hráčky a střídal sestavu a na nás dal dnes tu nejsilnější.  
 
vloženo: 02.11.2014 14:03 / přečteno: 34324x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.