SKVĚLÝ ÚVOD

SKVĚLÝ ÚVOD

Waltiea Rolle je výraznou hráčkou našeho týmu a to nejen svou výškou téměř dvou metrů, ale také svými výkony. Ve dvou zápasech ŽBL získala dvakrát dvouciferný počet bodů i doskoků, tak zvaný double-double.

V utkání proti Valosunu Brno nastřílela Waltiea 22 bodů, čímž se stala nejlepší střelkyní zápasu, pod koši získala 11 doskoků a zablokovala tři střely. Tato čísla jí přinesla 23 valorizačních bodů za 38,5 minuty pobytu na palubovce.  

V zápase druhého kola proti Kaře Trutnov nastřílela za 34 minut 18 bodů a získala 12 doskoků, k tomu přidala 3 bloky, 3 asistence a 5 získaných faulů. Dohromady to vyneslo 27 bodů ve valorizaci. Double-double měla Waliea už po třetí čtvrtině – 16 bodů a 10 doskoků.


Wal, jak jsi spokojená se svým dosavadním výkonem?

Samozřejmě jsem spokojená. Ráda bych pokračovala v takových výkonech po celou. Pro mě ale nejsou moje vlastní statistiky podstatné, já budu spokojená, když tým bude vyhrávat.

 

Je těžší získat double v bodech nebo doskocích?

Těžší je to v doskocích, speciálně v zápase proti Trutnovu, protože hráčky soupeře se snažily nás vytlačovat z vymezeného území, abychom neměly možnost doskoků. Navíc v prvním polovině jsme dobře střílely a těch míčů k doskakování, tedy na útočné polovině, tolik nebylo, protože míče propadávaly košem.

 

V zápase proti Trutnovu proti tobě stála 201 cm vysoká Dvorak. Nebála ses?

Nebojím se žádného soupeře (s lehkým úsměvem). Ale faktem je, že byla skutečně objemná! Na to zvyklá nejsem,… ale byla jsem lepší než ona a to mě těší.  

 

Jak jsi spokojená s druhou podkošovou hráčkou?

S Jacintou hraju ráda, protože jsme našly spolu společnou řeč, vyhovíme si. Tím, že je Jacinta šikovná hráčka, soupeři se musí soustředit i na ní a ne jen na mě. V podkošovém prostoru spolu dokážeme, myslím, dobře spolupracovat. Protože je Jacinta taky hodně vysoká, dobře jí vidím pod košem, abych jí mohla přihrát (úsměv).

 

Kolik double-double ještě plánuješ do konce základní části ligy, kdy budeme hrát ještě 19 zápasů?

Správná odpověď by měla být devatenáct? (smích) Nevím, budu se snažit pokaždé, ale pokud budeme vyhrávat i bez mých doublů, budu taky spokojená.

 

Představ si, že bys měla deset doskoků a devět bodů. Přihrála bys lépe postavené spoluhráčce nebo bys raději střílela sama?

Když bude volná, tak jí přihraju.
 

Sleduješ v zápase, kolik máš bodů a kolik doskoků?

Ne, to fakt nesleduji.  
 
 
vloženo: 27.10.2014 21:59 / přečteno: 28250x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.