VE STŘEDU TŘINÁCTÉHO ZAČNE PLAY-OFF

VE STŘEDU TŘINÁCTÉHO ZAČNE PLAY-OFF

Dvakrát jsme v základní části porazili Žabiny Brno, a přesto skončily nad námi. I to je jeden paradox letošní základní části Ženské basketbalové ligy.

Poslední kolo ŽBL přineslo zajímavou distanční bitvu o umístění před play-off. Vzhledem k tomu, že zápasy nezačínaly ve stejný čas, bylo už před naším zápasem se Slávií jasné, že pro třetí místo musí přijít výhra, abychom při rovnosti bodů využili výhodnějšího skóre ze vzájemných zápasů. Žabiny totiž od půl čtvrté dokázaly překvapivě přemoci brněnské sokyně z KP. V prvním poločase byly Žabiny lepší, vedly až o 16 bodů. Ve třetí přišel jejich kolaps, ale nakonec v poslední čtvrtině opravdu velkou bojovností KP udolaly.
 

Nám vědomí důležitosti zápasu svázalo na úvod ruce. Opět jsme na začátku utkání výrazně propadli a ztráta nabrala až dvouciferné hodnoty (jak podobné prohranému zápasu v Trutnově). Ve třetí čtvrtině jsme předvedli excelentní stíhací jízdu, ale konec jsme bez zraněné Chloe prostě nezvládli.

 

Je skutečně poslední zápas tím, který nás posunul na čtvrté místo po základní části? Ano, může se to zdát, ale my jsme si lepší umístění prohráli už v lednu. Ze šesti zápasů prvního měsíce tohoto roku, a to včetně Eurocupu, jsme vyhráli pouze jeden proti Ostravě. Čtyřbodová prohra v Brně na KP, sedmibodová prohra v Hradci a především tříbodová prohra v Trutnově, to byly osudové okamžiky aktuálního postavení v lize. Stačilo kterýkoliv z těchto zápasů vyhrát a nemuseli jsme nic v posledním zápase řešit.

 

Bohužel v žádném z dvaceti zápasů jsme nebyli v plném počtu, stále někdo zahříval marodku nebo hráčky hrály s nějakými zdravotními omezeními. Jako nejcitelnější se jeví absence Chloe Wells, která v tomto ročníku byla klíčovou hráčkou našeho výběru. Bez ní jsme prohráli v Trutnově i na Slavii a ani v současné době není její zdravotní stav optimistický. Otřes mozku a zhmožděné oko je problém menší, prasklina v slzní kosti je komplikace větší. Jak dlouhý čas bude mimo hru, se aktuálně nedá stanovit.

 

Co znamená umístění na čtvrtém místě je asi jasné. Jediným benefitem je, že ve čtvrtfinále začínáme na domácí palubovce. Pokud se nám podaří porazit pátý Hradec Králové ve čtvrtfinále třikrát, máme ještě šanci získat medaili. Při shodě příznivých okolností, které nezáleží na naší vůli, se můžeme ještě vyhnout případnému semifinálovému souboji s USK Praha. Stačí, aby se týmy na šestém nebo sedmém místě vzepřely svému osudu a dokázaly ve čtvrtfinálové sérii vyhrát.

 

Žabiny vytvořily dvojici s Trutnovem. V základní části však Trutnov oba zápasy prohrál - 83:99 v Brně a 61:89 doma. Série začíná už v sobotu 9.3. proto, aby Žabiny mohly odehrát Final Four evropského poháru EWBL o víkendu 16./17.března. A tak zde může únava sehrát důležitou roli.

 

Druhou variantou je, pokud Slavia překvapí KP Brno. Paradoxně v tomto případě je, soudě podle letošních zápasů, favorit ve větším ohrožení. Slávie sice oba zápasy prohrála, ale venku o bod (73:74) a doma o pět (58:63). Obě utkání byla vyrovnaná konečným výsledkem i průběhem.

 

Naše čtvrtfinálová série proti hradeckým Lvicím začíná ve středu 13. března od 19:00 hodin na naší palubovce. Druhé dějství se odehraje na palubovce staré sokolovny na Eliščině nábřeží v sobotu 16.března od 16:00 hodin. Poslední kolo je aktuálně naplánováno na webu ČBF na úterý 19.března, je možné však, že bude odehráno až 20.března. Od toho se může odvíjet datum případných dvou zápasů série.   

 

Pojďme ještě zabojovat a vzpomeňme na rčení, že zajíci se počítají po honu. 

 
vloženo: 05.03.2019 07:47 / přečteno: 22209x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.