STRAKONICE V SOBOTU OD 14:30

STRAKONICE V SOBOTU OD 14:30

V sobotu pokračuje dalším 20.kolem Ženská basketbalová liga. Do Nymburka přijede tým ze Strakonic. Pozor, hraje se již od půl třetí.

Zápas proti Strakonicím by neměl být žádnou komplikovanou záležitostí. Náš soupeř vyhrál letos v lize pouze jeden zápas a není tedy ani favoritem tohoto utkání. Strakonice mají nejméně produktivní útok v lize. Po 17 zápasech se ještě nedostaly hráčky z jihu Čech nad 1000 bodů. Jejich obrana pustila 1473 bodů, což je druhý nejhorší výkon po brněnském Teamstore. Ten má ještě o nějakých 160 bodů horší obranu!


„V zápase jsme favority a nic jiného než výhru neočekávám. Po příchodu Jordan Reynolds a návratu Romany Stehlíkové disponujeme zase širokou rotací. Máme namířeno ke třetímu místu v lize po základní části, a zápas proti Strakonicím by nás z této cesty neměl svést. Věřím, že do hry zapojíme všechny hráčky a na výrazné porce minut i ty, které zatím tolik nehrály,“ plánuje trenér Kurucz.


Ve vzájemných zápasech jsme dlouhodobě lepším týmem. V předchozích 9 zápasech jsme dvakrát prohráli. Bylo to však v první sezoně v ŽBL. I když ani tehdy nepatřily Strakonice k elitě ligy, skončily deváté po základní části, hra proti jejich týmu se nám nedařila. Prohráli jsme doma o 14 a venku dokonce o 26. připomeňme, že v týmu Strakonic tehdy hrála Edita Šujanová nebo Marissa Kastanek či Irena Vrančič a Raven Berry. Od těchto dvou proher už byly další zápasy vítězné. V prosinci 2016

jsme zvítězili doposud největším rozdílem 77 bodů 110 ku 33.


Drružstvo U19 Chance, jak už název vypovídá, dává šanci juniorským hráčkám. Přesto největší porce minut dostávají hráčky, které už dorosteneckým střevíčkům dávno odrostly. Skoro 36 minut na zápas odehrála Tomšovicová (*1989) a 33 minut Jeništová (*1986). Nedávné juniorky Fadrhonsová a Petrušková stráví na palubovce necelých 30 minut. Pak už jsou tu dvě mladé hráčky Tereza Halátková a Anna Rosecká s 27 resp. 24 minutami na zápas.


Zastavme se na chvíli u Anny Rosecké. Ta byla členkou stříbrného týmu na MS basketbalu 3x3 v roce 2017, společně s Alžbětou Levínskou, Simonou Růžkovou a Kateřinou Galíčkovou. Zde jen malá odbočka. Alžběta Levínská je vnučkou našeho fyzioterapeuta Jiřího „Abé“ Šmída.


 
vloženo: 21.02.2019 09:42 / přečteno: 24612x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.