NA SLÁVII O TŘETÍ FLEK

NA SLÁVII O TŘETÍ FLEK

Zítra se hraje na Slávii o „Černého Petra“ v podobně čtvrtého místa v tabulce a tím případného semifinálového boje s ZVVZ USK Praha.

Tabulka zveřejněná na stránkách ČBF nás sice řadí na páté místo, ale v tomto případě se nezohledňují výsledky vzájemných zápasů. Ty máme s oběma týmy nad námi lepší. Pro posun na třetí místo stačí porazit Slávii jakýmkoliv rozdílem. I v případě, že by Hradec Králové porazil v dnešní předehrávce USK Praha a Žabiny přemohly v derby KP Brno, budeme mít stejně jako jmenované týmy bilanci 14-6 a to stačí na třetí místo. S Hradcem máme sice zápasovou bilanci 1-1, ale utkání z počátku sezony hrané v Karlových Varech jsme výrazně vyhráli, a proto v náš prospěch hovoří bodové porovnání. Se Žabinami máme bilanci dvou vítězství.


Slavia oproti prvnímu vzájemnému zápasu hodně pozměnila kádr. Předně odešli oba trenéři Stavělové, kteří se už po zápase v Nymburce vyjadřovali, že to na dlouhý pobyt v Kaderkově impériu už nevypadá. Do čela pražského týmu se postavili dva Slováci – Josef Rešetár a Stanislav Onuška. Oba dva nejsou nováčky na české scéně. Josef Rešetář vedl několik let hráčky Trutnova, Stanislav Onuška začal tuto sezonu na lavičce SBŠ Ostrava, odkud odešel koncem října minulého roku.


Vedení klubu udělalo čistku i mezi Američankami. Nezachránila se během prosince a ledna ani jedna. Místo nich přišly Cherise Janine Beynon (*1995), Funmilayo Cynthia Omoboogunje (*1994) a Leeza Chanel Burdgess (*1990). Beynon a Burdgess si své angažmá poctivě odpracovávají, tráví na palubovce více než 27 minut, Nigerijka se zatím rozkoukává (8,5 minut/zápas). V týmu najdete hráčku podobných fyzických parametrů jako je Saša. Je jí Němka Koop (22,9 min/z + 7 bodů/z). Nejvytíženější hráčkou je Michaela Vondráčková (*1991), která jako jediná odehrála více než půl hodiny v každém zápase a s deseti body na zápas je za Američankami třetím nejlepší střelkyní týmu. Nesmíme zapomenou na naši bývalou hráčku Petru Bakajsovou, která nedávno si z Hradce Králové přivezla velkou jizvu na čele. Pozor si budeme muset dát na mladou Barboru Jindrovou, která v zápase s Hradcem vystřelila jako raketa a se 26 body doma pomohla k výhře svého týmu.


V našem týmu může nastoupit už i nová a letos jistojistě poslední, posila Kristi Bellock. Shodou náhod její poslední české angažmá bylo právě ve Slavii v minulé sezoně. Byla zde velice platnou hráčkou. Ve 27 zápasech zatížila konto soupeře 484 body, což ji pasovalo na druhou střelkyni Slavie a čtvrtou nejlepší střelkyni celé ŽBL. Díky práci pod košem si připsala také 8,6 doskoků na zápas a to ji dohromady vyneslo na lídra Slavie v užitečnosti. V celkovém pořadí nejužitečnějších hráček ŽBL obsadila druhé místo, ještě před naší Krystal Vaughn. Doufejme, že ve svém angažmá v Polsku nic ze svého umu nezapomněla.


Utkání, které začíná jako poslední toho dne a poslední zápas základní skupiny ŽBL vůbec v tradiční slávistický čas 18:45. Podívat se můžete live v hale v Edenu nebo sledovat zápas prostřednictvím Tvcomu. Zde se však připravte, že zážitek bude jen poloviční. Vedení Slávie nepouští z haly žádné zvuky – upřímně, špatně vás to vtahuje do dění na palubovce... je to prostě neúplné.  

 
vloženo: 01.03.2019 18:32 / přečteno: 24550x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.