V EDENU JSME UTOPILI TŘETÍ MÍSTO

V EDENU JSME UTOPILI TŘETÍ MÍSTO

Jedna výborně odehraná čtvrtina nestačí, když jsme si na Slávii nechali utéct začátek. Do osudu utkání navíc ještě zasáhla ruka pivotky domácích Koop, která vyřadila ze hry Chloe Wells. Bohužel jsme poslední čtvrtinu prohráli a tím i celý zápas 70:74.

Byla to ta nejhorší porážka v této sezoně, protože v zápase proti Slávii se hrálo o třetí místo po základní části ŽBL a tedy o lepší výchozí pozici před play-off.

 

Hned po prvním koši v Edenu, který jsme dali my, to vypadalo s námi dobře. Jenže pak se deseti body v řadě prezentovaly domácí hráčky a poměr sil se najednou otočil. Řádila především Beynon, autorka šesti bodů. Pak po jedné trojce přidaly Burdgess a Vondráčková a v sedmé minutě jsme prohrávali o tucet bodů 6-18. Zásluhou Terezy Krakovičové (trojka a dvojka) se nám podařilo rychle se vzdalující vlak ještě zachytit, ovšem osmibodová ztráta po první čtvrtině nebudila optimismus. Do druhé čtvrtiny jsme nastoupili lépe, ale rozdíl se stále pohyboval nad pěti body a v 18.minutě už zase vystoupal nad desítku. Bohužel jsme minuli hodně střel a i přes útočné doskoky se nedařilo dát koš. Nakonec druhou čtvrtinu vyhrála opět Slávie, i když jen o bod.

 

Druhý poločas jsme rozjeli famózně hlavně v obraně. Domácí proměnili na začátku jednu šestku, ale další body dali až po pěti minutách. To už jsme vedli 46:41. Na ofenzívě se podílelo více hráček, proto ani obrana nebyla snadná. Ovšem do tohoto, z hlediska vývoje skóre vynikajícího období, doslova vrazil vidle nešetrný faul domácí hráčky Koop. Při přebrání ve cloně se Koop s míčem otáčela, naježila své lokty a trefila Chloe Wells do oka. Rozhodčí nezaváhali ani sekundu a jasným gestem ukázali, že tento zákrok byl mimo pravidla sportovního chování. Očividně otřesená Chloe nebyla schopná pokračovat ve hře a krev na palubovce je vždy nepříjemným znamením. Po zápase musela Chloe vyhledat lékařské ošetření. Do jaké míry je ohrožen další její start v zápasech, bude jasno až za několik dní. Vyřazení naší nejlepší hráčky se neprojevilo hned. Dokázali jsme ještě slibný vývoj ve čtvrtině dotáhnout na pětibodové vedení (jak jsme výše již napsali). Zásluhou dobrých trestných hodů jsme udrželi vedení až do konce třetí čtvrtiny.

 

V prvních čtyřech minutách jsme stále tahali za delší konec. Domácí se snažili přiblížit, ale na všechny jejich koše jsme dokázali odpovídat. Ze spolupráce těžila Tereza Krakovičová, která byla pod košem hodně jistá. Ve druhé části poslední čtvrtiny jsme začali ztrácet, domácí se po trestných hodech Vondráčkové dostali na rozdíl jednoho bodu (65:66). V následném útoku odpískali rozhodčí Pohunkové nesportovní faul, když střílející Míšu Krejzovou objala oběma rukama. Trenér Rešetár jen na lavičce zalomil ruce nad hlavou. Sevření Pohunkové nebylo tak velké, aby zabránilo naší hráčce skórovat. Ta kromě koše přidala i bonusový trestný hod. Bohužel jsme následný útok nedotáhli do bodového vyjádření, i když Eliška Mircová neměla špatný pokus za tři body. To se nedá říct o Petře Bakajsové na druhé straně hřiště, která svým jediným košem zapsala tři body. Pro zajímavost to byly jediné body střídajících hráček Slávie. Bohužel se nám nepovedlo zakončit bodově ani další útok, když jsme trochu zbrkle vystřelili další trojku. Domácí si však po útočném doskoku došli pro dva body a dostali se do vedení 70:69. Další naše nepovedená trojka zakončila náš útok, úspěšní nebyli ani domácí. To už do konce zápasu chyběly necelé dvě minuty. Náš útok zastavil faul na Sašu Chomenčuk, ale domácímu trenérovi se to zdálo obráceně, a tak schytal technickou chybu. Jenže Tereza šestku nedala a Saša byla úspěšná také jen napůl. Domácí se z čáry trestných hodů dostali opět do dvoubodového vedení a pak Míše Vondráčkové rozhodčí neuznali trojku. Došlo totiž pozdě k přepnutí časomíry pro postupný útok. Chviličku před jejím pokusem rozhodčí zapískali a přerušili hru. Trenér Rešetár sice prásknul pěstí do stolku časoměřičů, toho si ale rozhodčí nevšimli. Třicet pět sekund před koncem jsme stále prohrávali o 2 body 70:72. Náš útok na vyrovnání jsme pokazili ztrátou a tím jsme pohřbili šanci na třetí místo.

 

Body: Beynon 20, Vondráčková 14, Pohunková a Koop po 13, Burdgess 11, Bakajsová 3 - Krakovičová 17, Reynolds 11, Wells 10, Huňková a Chomenčuk 9, Krejzová 8, Paris, Hošková, Bellock po 2, střelba za 2 body: 42/21:44/24, trojky: 17/4:22/4, TH: 28/20:15/10, doskoky: 35:39, ztráty: 15:15, fauly: 24:16, čtvrtiny: 25:17, 15:14, 10:23, 24:16

 

„Špatný začátek jsme ještě odvrátili a ve třetí části šli do vedení. Pak byla brutálně zraněna Chloe Wells, byla vyřazena ze zápasu a nevíme, zda si ještě letos zahraje. Bohužel se ukázalo, že bez Chloe se dá vyhrát jen těžko a tím nechci nijak snižovat výkon třeba Terezy nebo Jordan, ale prostě jsme opět, stejně jako v Trutnově, bez Chloe nevyhráli. Každopádně dveře ke stříbru jsme si vlastní blbostí přibouchli. Musíme se soustředit na další zápasy,“ řekl po zápas trenér Dan Kurucz. 

 
vloženo: 03.03.2019 02:28 / přečteno: 24548x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.